Potem pa se mu je spraznil či pri 32ihTak kot bruce lee, ko je vsak trenutek prostega casa sopal sklece?
Ce se prav spomnim, je v zimskem casu sonce tako nizko, da tudi ce se izpostavljas soncu, ne pridelujes Vitamina D, ker mora na kozo padati dolocen spekter soncne svetlobe, ki pa je v zimskem casu, zaradi prenizkega vpadnega kota, filtriran s strani atmosfere.Med aprilom in oktobrom zadostuje cca.15min dnevno na soncu med 10. in 16.uro, da telo pridela toliko D vitamina kot ga potrebuje ja.
Tudi po mojih info naj bi bilo tako ja.Ce se prav spomnim, je v zimskem casu sonce tako nizko, da tudi ce se izpostavljas soncu, ne pridelujes Vitamina D, ker mora na kozo padati dolocen spekter soncne svetlobe, ki pa je v zimskem casu, zaradi prenizkega vpadnega kota, filtriran s strani atmosfere.
Zakaj? Pa tako lepo vreme imamo oz. smo imeli + sonce je (bilo) še dovolj visoko in je bil kot padca žarkov še uporaben.Mimogrede, jaz ze dva tedna jemljem Vitamin D. 4000 IE na dan.
Švedska dodaja vitamin D v hrano, Italijani pa ne. Opazite razliko?Ce se prav spomnim, je v zimskem casu sonce tako nizko, da tudi ce se izpostavljas soncu, ne pridelujes Vitamina D, ker mora na kozo padati dolocen spekter soncne svetlobe, ki pa je v zimskem casu, zaradi prenizkega vpadnega kota, filtriran s strani atmosfere.
Mimogrede, jaz ze dva tedna jemljem Vitamin D. 4000 IE na dan.
ko je senca daljša od dolžine telesa, se vitamin d ne tvori, tak da se prav spomniš.Ce se prav spomnim, je v zimskem casu sonce tako nizko, da tudi ce se izpostavljas soncu, ne pridelujes Vitamina D, ker mora na kozo padati dolocen spekter soncne svetlobe, ki pa je v zimskem casu, zaradi prenizkega vpadnega kota, filtriran s strani atmosfere.
Mimogrede, jaz ze dva tedna jemljem Vitamin D. 4000 IE na dan.
Meni je doc rekel, da to lahko spijes celo enkrat na teden...Tole se je našlo doma, D3 kapljice od Plivit....a me bo pobralo, če začnem to jemat? ....
Po specifikaciji je 5 kapljic 1.000 i.e.
Poglej priponko 48504
to mora biti shranjeno v hladilniku. Jaz jih nabavljam v lekarni na recept, za mamo, ki je zbolela novembra 2020. Predpisana doza: 4 dni 14000 enot (70 kapljic), nato 2000 enot (10 kapljic) na dan. Kapam jih na košček kruha. Je pa "človek ne jezi se" dobiti kapljice iz te doze. Sam pa jemljem neke kapsule iz DM-a, 800 enot dnevno, ne prav redno.Tole se je našlo doma, D3 kapljice od Plivit....a me bo pobralo, če začnem to jemat? ....
Po specifikaciji je 5 kapljic 1.000 i.e.