visokotlačni čistilec

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Edino kar zmoti na prvi pogled je plastičen priklop za vodo ter ni podatka kakšno črpalko ima notri, alu ali...

krofica

Fizikalc
24. feb 2010
375
94
28
Edino kar zmoti na prvi pogled je plastičen priklop za vodo ter ni podatka kakšno črpalko ima notri, alu ali...
1667453657283.png

• Všeč mi je
Reactions: AvtoFun

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Danes sem si malo ogledal Kärcherje, od vhodnega modela do K5. A je možno da takšna firma in za tak denar naredi priključek za vodo iz plastike? In vse je kar majavo? No na koncu sem vzel Bosch AdvancedAquatak 160. Slednji deluje tudi po otipu bolj kompakten, prav tako sama kvaliteta izdelave in plastike. Bomo videli kako se bo obnesel na dolgi rok.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Aja pa šel danes mimo lokalnega Hoferja po nakup, niti slučajno da bi bil kak wap na zalogi. To se verjetno najde samo še v kakšnih jebinah.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.269
1.904
113
Ja in? Kaj mu manka za tak denar?

Dec, ni vse v barih, ki jih gledaš.

Saj verjetno sam dobro veš, da je cena tista, ki pove iz česa je zadeva in kaka je pričakovana vsebina (pustimo nategune). In čistilec za 300+ evrov z nazivnim tlakom 130 barov, bo garanatirano bolje delal vse za kar je narejen (z mnogo boljšo regulacijo), kot nek čuri muri za 100 evrov in nazivnim tlakom 180 barov.

Zato se moraš sam pri sebi odločit a rabiš dobrega (kar si rekel, da menda ne) ali ti cca dol visi in kot pravišl..za oprat tlakovce 1 x letno = važno da dela... torej bo tak za 120 EUR polna kapa in dela kolikor dela, potem pa ga samo primeš (kot Kozmus kladivo) in fukneš kolikor daleč ga nese...ter greš po drugega.

Za (ajde) 120 EUR bo vse isto sranje..verjetno eden proizvajalce (kinez) dela za vse, le povejo mu kako barvo želijo imet, obliko ter kaj naj na plastiki piše (znamka)...edino kar lahko ujameš kje akcijo in ga dejansko dobiš za 100 EUR, ker je stari model in še nima 3D napisa znamke.

Tako da..počekiraj Hofer, Lidl, Bauhi, Obi,...kje bo najcenejši, po možnosti s 3 leta garancije (da seveda ne zgubiš računa) in piči ponj, bare odmisli, ker itak ni razlike med njimi ;) (pa operi enkrat že te tlakovce! :evil:).

(teh 120 EUR je vzorčnih, ker ne vem kje se cene vrtijo).

Jaz sem enkrat in edinkrat kupiš štrajfiks, vzel piko boljšega (20 let nazaj za 160 mark), ker je bil kao Bosch, pa kao kovinska črpalka (kupil v Ita.)...itak ga nisem uporabljal za pranje vata, ker se mi ni dalo vlačit šare ven in not, pa je na koncu prav tako crknil (morda zaradi neuporabe) :fredi:..namesto, da bi dal pol manj za nekaj drugega...končni rezultat bi bil enak).

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Kot sem napisal, je že mimo, nabavil Boscha. Z zgoraj napisanim se v veliki meri strinjam, ni pa to pravilo. Npr. velik del Parkside orodja v Lidlu dejansko ni slab in dejansko dela pa ga lahko onemoglosti zlorabljaš. Npr. baterijske mašince in sesalci Parkside. Neuničljivo. Sicer pa sem vzel Boscha samo zato ker sem dobil dobro ponudbo.

• Všeč mi je
Reactions: Pepe

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.523
1.109
113
V lokalnem Hoferju sem videl, da imajo še Ferrex q1w-sp 01-2400 za 120€. Ima kdo doma?

Stari je crknil. Uporabljam 98% za avto, 1% za tlakovce in 1% za fasado.

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.523
1.109
113
Hvala za mnenji. Sem kar kupil danes. 120€. Pa skopiral račun in takoj shranil med garancije.

B81

22. jul 2007
37.021
10.543
113
V kratkem času stestiral Lidlovega, nek Lavor 120bar, Karcher K5, spet Lavor in zdaj imam Karcher K7.

Po pralni moči najboljši Lidlov. Trenutno razmišljm, da menjam K7 nazaj za K5, ker je taprvi premočn.

Fusionn

Majstr
5. sep 2007
2.192
494
83
imel lidlovga, kupil k7, bil na začetku kr močno razočaran. Sem pričakoval dosti več moči glede na ceno in ime... samo ni bilo za dobitkaj drugega, pa je ostal.
Saj opere in vse dela... samo kako je lahko nekomu premočan?

matej_

Guru
25. okt 2007
2.126
656
113
mam lidlovega že par let. in dela.
za pranje avta, tlakovcev in ostalih zadev odlien.
edino kar me moti je, da ninikjer dobit nastavka ta snow foam. ker to bi mel. sem probal par drugih od drugih znamk, pa noben ni pasal.

ko crkne, bom verjetno kupil takega, ki ima za snow foam zraven, pa uno rotacijsko za tlakovce prat, tisto je res super.