višja subvencija za električarje?

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Če govorimo v tem trenutku,bi bila moja izbira takšna: Passat GTE (opcija še Outlander PHEV,če bi rabil terenca)...ali pa Nissan Leaf (seveda s 30 kWh baterijo),če bi kupoval 100% električarja za drugi avto.

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Citat:
Uporabnik masevc pravi:
kaj pa Golf GTE?

Ker imam sedaj karavana,bi imel že v osnovi raje karavana...ampak so pa tudi drugi razlogi,če primerjamo ta dva modela...
Razlika v ceni med Passatom GTE (karavan!) in Golfom GTE je sicer 5.000 eurov,ampak Pasasat ima kar precej dodatne opreme,ki jo Golf nima:
- lita platišča 17 col (2 varianti v osnovni ceni)
- dinamični full LED žarometi (pri Golfu osnovni LED ali za doplačilo xsenon)
- navigacijski sistem Discover Pro (Golf ima tudi osnovno navigacijo za doplačilo)
- parkirni sistem ParkPilot
- Keyless Acess ključ
- aktivni tempomat ACC
- Climatronic s 3-conskim uravnavanjem (Golf ima 2-consko)
..pa verjetno še kakšno malenkost,ki sem jo na hitro spregledal...

Skratka ko sešteješ vso to opremo in upoštevaš še,da dobiš en razred višji avto,potem nakup Golfa GTE ni smiselen...

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.085
4.080
113
Citat:
Uporabnik masevc pravi:
ksz

če vzamemo to subvencijo in izključimo Teslo. Za kateri tak avto bi se odločili. Dnevna vožnja, 50 km

Ga potrebuješ samo za dnevne vožnje (50km = pure električar) ali tudi za daljše vožnje (>100km = PHEV)?

Nazadnje urejeno:

masevc

Guru
2. sep 2007
3.519
894
113
dejansko se dnevno dela do 30 km z vmesnim 8 urnim postankom.

Vendar dvomim, da smo že pripravljeni na električarja. Predvsem psihično
smile-1.gif

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.085
4.080
113
Ce bos vozilo uporabljal tudi za daljse voznje, pocakaj na Ampero2, ki verjetno pride naslednje leto.

Drugace pa s kaksnim Kia Soulom ne bos zgresil, se posebej ce bo modelsko leto 2017 imelo vecjo baterijo plus izkorstil bos lahko visjo subvencijo.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.785
6.768
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik masevc pravi:
dejansko se dnevno dela do 30 km z vmesnim 8 urnim postankom.

Vendar dvomim, da smo že pripravljeni na električarja. Predvsem psihično
smile-1.gif
Pa financno se najbrz tudi se ne izzide. O neki eko zadevi bi se pa dalo tudi razglabljati. Bi pa tudi sam razmislil o drugem avtu kot elektricnem (sem si pripravil trifwzno vticnico pod nadstreskom) . Domet 50-100km, cena z baterijo bi morala biti okoli 10.
Ne pa kot zoe recimo
http://www.avto.net/_AVTO/ogla...%2088KM%20Q210.
Nabavna cena avta visja od klasicnega, najemnina baterije drazja od porabljenega goriva na mesec (kje je se strosek elektrike)....

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Hja,ne moreš vse stvari v življenju na tak način gledat...
Zakaj se ti naprimer voziš z BMW-jem,če bi se ti pa bolj izplačalo z Dacio? Saj od točke A do B se isto pripelješ z obema
grims-1.gif

(malo provokacije,ampak upam da razumeš poanto)

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.785
6.768
113
pri taščici
A se kater elektricar sploh izplača? Andy je sicer delal racunico za ampero, ampak ko pomislim da moram vsaj dvakrat tisti trapasti kabel vtikati nekam in ga potem pospravljati, me vse mine. Naj ze pogruntajo nekaj avtomatskega. Ali na steni, ali pa na tleh. Cdprsv na tleh zna biti problem voda z avta

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.785
6.768
113
pri taščici
Zato ker zoe ni 3 da o cem vec ne pisem. Najbrz je bolj podoben daciji kot i3.
Sicer pa poklon vsem elektricarjem. Dokler finance ne bodo prevagale, bom najbrz na smrduhu.

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
A se kater elektricar sploh izplača? Andy je sicer delal racunico za ampero...

A kvaliteta in užitek med vožnjo pa nič ne štejeta?
sprasujem se.gif
Zakaj nekateri mislite,da se mora električar nujno in na vsak način izplačati,da bi ga nekdo kupil? Ker po tem načelu se noben avto nad 30k,ne glede na pogon,ne izplača kupit,kar naredi računico...pa v resnici vemo,da se jih proda ogromno...
Res ne razumem takega razmišljanja...
crazy1.gif

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
No, saj imaš po eni strani prav, vendar električni avto zaenkrat še ni za vsakega "janeza", ki bi namesto clia kupil ZOE.
wink-1.gif

Ko si že omenjal BMW-ja, ja imam ga zaradi Freude am fahren, čeprav bi se res lahko od A do B vozil s katerimkoli avtom.. Podobno je pri recimo Amperi - top avto, ki ti da kljub FWD ogromno užitka v vožnji.
zmaga.gif
:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.785
6.768
113
pri taščici
Ce je vlacenje in vtikanje kabla (veckrat dnevno) ter iskanje (delujocih in prostih) polnilnih mest uzitek pa tudi ok. Tukaj sva si pac razlicna.
Aja, saj vem elektro ima druge prednosti. Ima, priznam. Nastel sem slabosti ki me odbijajo.

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Ce je vlacenje in vtikanje kabla (veckrat dnevno) ter iskanje (delujocih in prostih) polnilnih mest uzitek pa tudi ok.

Ja,se strinjam,to ni ravno užitek,zato se jaz sigurno nebi preveč trudil iskati delujoče polnilne postaje,saj zato pa bi imel hibrida,da nisem omejen in obremenjen s temi polnilnicami...
Govoril pa sem o užitku pri sami vožnji,ne pri zlaganju kablov
evil.gif

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.085
4.080
113
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
iskanje (delujocih in prostih) polnilnih mest uzitek pa tudi ok. Tukaj sva si pac razlicna.
Aja, saj vem elektro ima druge prednosti. Ima, priznam. Nastel sem slabosti ki me odbijajo.

Vtikanje kabla, kar traja 10 sekund, mi ni problem. Se pa strinjam s tabo in roko na srce, počasi mi gre to že pošteno na k*rac sprivatiziranost polnilnih postaj.
V centru Ljubljane so polnilne postaje sprivatizirane s folkom, ki polni za celoten čas službenega časa kljub temu, da je avto že zdavnaj napolnjen, isto to počne lastnik temno sivega Nissan Leaf-a v Cityparku, ko ima 100m stran brezplačno hitro polnilno postajo pri Kristalni palači.
Če pa že ni sprivatizirana polnilna postaja, je pa možnost, da ne deluje, kar je v Sloveniji kar pogost pojav.

In tega križa se ne bomo rešili, dokler se ne bo postavilo več javnih polnilnih postaj in se začelo polnjenje in parkiranje ZARAČUNAVATI.
Zaračunavanje pa seveda tudi pomeni določen uptime, da bodo polnilne postaje delovale, ne pa da bo uporabnik do zadnjega živčen, ali bo vtičnica delala ali ne.

Nac

Zelenc'
17. mar 2015
18
0
1
V tem trenutku Nissan Leaf 30 kWh baterijo, kaj pa bo prinesel trg v roku enega leta pa bomo videli.

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
iskanje (delujocih in prostih) polnilnih mest uzitek pa tudi ok. Tukaj sva si pac razlicna.

Vtikanje kabla, kar traja 10 sekund, mi ni problem. Se pa strinjam s tabo in roko na srce, počasi mi gre to že pošteno na k*rac sprivatiziranost polnilnih postaj.
V centru Ljubljane so polnilne postaje sprivatizirane s folkom, ki polni za celoten čas službenega časa kljub temu, da je avto že zdavnaj napolnjen, isto to počne lastnik temno sivega Nissan Leaf-a v Cityparku, ko ima 100m stran brezplačno hitro polnilno postajo pri Kristalni palači.
Če pa že ni sprivatizirana polnilna postaja, je pa možnost, da ne deluje, kar je v Sloveniji kar pogost pojav.

In tega križa se ne bomo rešili, dokler se ne bo postavilo več javnih polnilnih postaj in se začelo polnjenje in parkiranje ZARAČUNAVATI.
Zaračunavanje pa seveda tudi pomeni določen uptime, da bodo polnilne postaje delovale, ne pa da bo uporabnik do zadnjega živčen, ali bo vtičnica delala ali ne.

Isti problem vidim v Španiji, elektro avtov praktično ni, mesta za električarje pa so vedno, ampak res vedno zasedena z običajnimi avtomobili.

LP,
PIC

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.785
6.768
113
pri taščici
Če me zadnjic ni nekdo zejnega cez vodo peljal, (cene rezervnih delov za klasicnega nissana) potem bi rad preveril ceno rezervnih delov za leafa. . Dokler je garancija in kasko ni panike , potem pa
evil.gif
pa ugotavis da se vozis v avtu vrednem vsaj 100k€. Kot pri Tesli npr. Vendar tam avto res stane 100 jurjev, in ce sanacija prask na vratih in boku stane nekai 10 tisoc evrov in nekaj mesecev casa (popravil) si mirno reces "so what"? Do kdaj?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.785
6.768
113
pri taščici
Andy:tistemu temnemu leafu pustis nekajkrat listek s prosnjo da umakne avto ko bo napolnjen. Ce ga ne upošteva, pac poskrbis da bos pred njm zasedel tisto njegovo mesto. Ko bos to naredil nekajkrat in bo zivcno iskal nadomestek...bo prislo do vojne med vami.