S tem upravljanjem premoženja je tako,da je vse odvisno od tega,kako se z borzno hišo dogovoriš glede upravljalskih provozij,pa delitve dobička,itd...lahko se dogovoriš z njimi,da ti samo svetujejo pri nakupih in prodaji,sam pa se potem odločaš,kaj boš naredil.
V mojem primeru nič ne plačujem za upravljanje (razen enkrat letno neko malenkost,kot vsi,ki imajo odprt trgovalni račun),ker imam samo denar na njihovem računu,ampak smo dogovorjeni,da mi nič ne smejo prodajati in kupovati,če sam ne potrdim. Oni pa seveda služijo s provizijami od mojih nakupov,cca. 30 dolarjev pri enem poslu (15 dolarjev prodaja,15 dolarjev nakup,ne glede na količino delnic).
Trgujem v glavnem po principu,da se z brokerjem slišiva in mi on predlaga nekaj delnic,ki se jih v tistem trenutku splača kupiti,in v nekaj mesecih upam na vsaj 10% donosa. Ko je ta donos dosežen,ponavadi realiziram dobiček in kupim kakšne nove delnice. Ni pa nujno,včasih prodam kakšne delnice tudi z izgubo,če tako ocenim,vedno pač ne moreš zmagat...so pa še drugi ekstremi,na eni delnici imam trenutno 60% donos v dobrega pol leta,pa ga še nisem realiziral (čakam na 70% hehe),ampak mogoče bi bil že čas
Kot sem rekel...če se nebi nič spoznal na delnice in delniški trg,bi sam raje vložil v nek dober delniški sklad,kot pa denar pod nekimi slabimi pogoji prepustil v popolno upravljanje borzni hiši (moraš upoštevat,da moraš VSAKO leto marca VSAKO transakcijo glede prodaje/nakupa delnic vpisati v popisni list in ga oddati na davčno,poleg tega je tukaj še plačilo dobička...pr vzajemcih ti tega ni treba,oz.narediš to samo takrat,ko prodaš)