vinjete

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.932
6.977
113
Vinjete so vedno diskriminatorne. Edini fer sistem bi bil, da plačal toliko kot prevoziš, ampk to je nemogoče kontrolirat do 100% natančnosti in idealni pretočnosti.

Čudi me sicer, kako to, da še ni prišla kakšna ideja o EU vinjeti na plano?

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
in kako bi potem ti rešil primer? Kaj bi bilo zate nediskriminatorno? A misliš da se vsi slovenci vozijo po avtocesti 24 ur na dan, ker pač je plačana? Moja starša jo tut imata pa sta se 2x peljala po avtocesti? JAz jo tut imam pa se skoz vozim po avtocesti pa čeprav imam 45 km do priključka?
Daj kak nediskriminatoren predlog!

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.932
6.977
113
Nima predlogov, sem tudi jaz vprašal o argumentiranih ogovorih, pa je bila le tišina.

Lažje je seveda kritizirat in pametovat, kot pa kaj pametnega predlagat.

Mogoče pa bi bilo za njega najboljše sledeče: 10 dnevna vinjeta 2€, letna pa 10€.

Evrokrat

mX's brotherPEPČEK 08
6. avg 2007
6.693
556
113
Capitale de l'Europe
europa.eu
LOL, pa ka bi ti rad?

sej smo ze entauznkrat predebatirali
jezen.gif

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
daj kak predlog! Sam vedno postrežem z izračuni! Če bi naDARS u pregledovali alter bi lahko kaj uporabnega med mojimi številkami našli! Čeprav matematike na faksu še danes nisem naredil
bonk.gif
se zelo rad migram s financiranjem!

Evrokrat

mX's brotherPEPČEK 08
6. avg 2007
6.693
556
113
Capitale de l'Europe
europa.eu
saj zgleda, da so na DARSU zamirkali tvoje racunske akrobacije

ko so zaceli s pripravo na vinjete so nardili neki izracunov tam okol 90 za letno,

pol so pa zlo na hitrco pristali pr 35 in 55, bol zarad predvoline poteze

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
odgovr vlade EK je da sistem ni diskriminatoren saj tudi slovenci ne uporabljajajo skoz avtoceste (no nekaj v tem smlislu)!
Upam, da imajo res takšna jajca, da gre to naprej.
cool-1.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
in kako bi potem ti rešil primer?
Daj kak nediskriminatoren predlog!
1.) Rešitev:
- potegneš glavo iz analne odprtine
- odpreš oči (po potrebi prej obrisati)
- zagledaš obstoječe in delujoče rešitve
- možganov sploh ne rabiš uporabit ! (bonus)

2.) Je že milijonkrat bil dan.
Samo z zaprtimi očmi v prebavnem traktu jih pač ne moreš videti. Žal.
(da ne bo kdo dlakocepil, z vinjetami je vedno neka "diskrimininacija" ampak zaračinat za nekaj X ali desetkrat večjo ceno je vseeno razlika. Kaj bi porekel, če bi prodajali le kruh v kosih po 20 kg za 50 EUR ?)

Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Nima predlogov, sem tudi jaz vprašal o argumentiranih ogovorih, pa je bila le tišina.

Mogoče pa bi bilo za njega najboljše sledeče: 10 dnevna vinjeta 2€, letna pa 10€.
1.) Tišina je bila le v delih prebavnega trakta.

2.) Seveda. (če pa praviš, da ta sistem ne bi vzdržal, hja, saj sedanji tudi ne)

Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
odgovr vlade EK je da sistem ni diskriminatoren saj tudi slovenci ne uporabljajajo skoz avtoceste (no nekaj v tem smlislu)!
Upam, da imajo res takšna jajca, da gre to naprej.
cool-1.gif
A to vaginko proba povedat kaj iz realnosti ?
Če ja, prosim za reference. (saj on vedno postreže z izračuni, a ne ?
wink-1.gif
)

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.932
6.977
113
Sistem deluje čito lepo, če se seveda neke pametne glave na EU ne bi spuščale na pamet v zadeve, ki se jih ne tičejo.

Vsi sistemi niso kompatibilni povsod. Pri nas se recimo ne more ukinit cestninjenja avtocest in pač povišat ceno bencina, ker vsi itak samo smuknejo preko slovenije na balkan. Še vedno ne vem kako to, da se EU toliko na balkan ozira.

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.347
766
113
Naši so se uprli in prav je tako. Če drugega ne, bo več časa pravilno odreagirati.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.932
6.977
113
Res je. Razmišljam kaj je point te kazni - 100mio. A če se jo plača je potem mir, al še vedno težijo?

Sploh mi ni jasno, kateri EU poznavalec je naredil analizo vinjet v SLO v tako kratkem času, da so objektivno presodili, da je pri nas problem ker ni 10 dnevnih vinjet?

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik darjan pravi:Sploh mi ni jasno, kateri EU poznavalec je naredil analizo vinjet v SLO v tako kratkem času,
Naši so naredili analizo v parih tednih. Menda ne misliš, da EU ne zmore v parih mesecih.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.932
6.977
113
Ne. Koliko EU uradnikov, oz mojstrov, ki je delalo analizo, pa pozna stanje pri nas in vsak dan živi tukaj?

Tam so dobili samo neke številke črno na belem in potem rekli "to pa ne gre!".

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik darjan pravi:Tam so dobili samo neke številke črno na belem in potem rekli "to pa ne gre!".
Nekako tako so naši izračunali cene vinjet.
grims-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.932
6.977
113
Ja, ampak pri nas se vsaj ve, kako je ko se poleti naguzijo vsi čehi in ostala drhal ki se vozi na balkan in koliko škode delajo cestam in okolici z izpušnimi plini.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Tisti čehi, ki gredo tukaj na dopust, pa res ne naredijo škode na cestah. En dan tovornjakov naredi 4x več škode na primorski avtocesti kot pa vsi avtomobili čez celo leto. Pa če so avtoceste zastonj ali pa da je dnevna vinjeta za 200 €.

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
Avtomobili niso blem. Naše ceste bodo uničili do amena tovornjakarji. Pa ne samo uničili, naše avtoceste zaradi njih postajajo neprevozne. Usekat orenk cestnine je treba, da se reči umirijo, ker počasi bo res tovornjak do tovornjaka čez Slovenijo.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.932
6.977
113
Tu pa se bo spet EU zbunil, ko bomo dokončno izoblikovali cene za tovornjak. Potem pa bo spet ropot in grožnje s kaznimi.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.213
1.384
113
Citat:
Uporabnik Dr_Strangelove pravi:
Avtomobili niso blem. Naše ceste bodo uničili do amena tovornjakarji. Pa ne samo uničili, naše avtoceste zaradi njih postajajo neprevozne. Usekat orenk cestnine je treba, da se reči umirijo, ker počasi bo res tovornjak do tovornjaka čez Slovenijo.

Se takoj vidi kvaliteta gradnje.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.