vinjete

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
- letna = 55€
- 10 dnevna = 35€

Problem rešen.
aplauz.gif

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Ma itak so na evropsko žuganje računali že v štartu. Prvo butnejo ven nizke cene polletne in letne, pol pa seveda grda EU zažuga in je treba uvest 10dnevne, ostale pa podražit.."saj mi jih ne bi, pa smo morali, zaradi EU, veste"
bonk.gif
in tako niso nič krivi..

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Citat:
Uporabnik kasko pravi:
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Sej to.

Mislim, da bi se problem najlažje rešil tako, da se cena letne obdrži taka kot je (55€), 10 dnevno se prodaja po ceni pol letne (35€), pol letno se pa ukine. Torej:
- letna = 55€
- 10 dnevna = 35€

Problem rešen.

ja,kaj pa ko bo prišlo opozorilo iz Bruslja,da so 10-dnevne vinjete bistveno predrage ???

Pa vi dejansko mislite, da nam EU lahko diktira cene cestnin?
Nope. Sej nismo več v planskem sistemu. Se lahko mi kej kur*imo čez ceno Avstrijske vinjete? LOL!!!
Oni so nam rekli le, da moramo ponuditi vinjeto za krajše obdobje kot pol leta. In ponudimo jim tisto, kar sem že napisal:
- letna = 55€
- 10 dnevna = 35€

Evrokrat, tvoji argumenti so tukaj itak ničvredni, ker pišeš v interesu EU-ja in ne v interesu Slovenije. Ti raje skrbi za cestnine v Belgiji, mi bomo pa že za svoje.
K, thanx, bye!

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.016
113
Škoda, da EU ne diktira in skrbi za osnovne stvari za preživetje v EU. Denimo cena hrane, zajamčena plača, pravica do dela, do osnovne zdravstvene oskrbe... Skrbijo jo cestnine, plansko urejanje cene mobilne telefonije. In čudno, da EU pri mobilni telefoniji denimo baje nima vpliva na cene znotraj države, pri cestnini pa ima. Pravzaprav razlik med ranjko Jugo in EU tudi ni tako veliko. Bolj ali manj neživljenski birokratski sistem, ki sam zase verjame, da je v službi ljudi.
Mislim, da cena vinjet lahko ostane približno enaka, denar za cestnine pa se dobi iz tovornega prometa. Seveda pa zagovarjam tudi, da se domače avtoprevoznike razbremeni ostalih dajatev ob registraciji. Cestnina mora biti tako naravnana, da bomo državljani želeli uporabljati druge možnosti transporta (denimo železnica). Sedaj mi še na misel ne pride, da iz Maribora šel v Koper z vlakom, čeprav je veliko del na avtocesti. Očitno pa to ne pride na misel tudi tranzitnim prevoznikom.
Zagovarjam plačevanje cestnine po vsaki javni cesti, ko bo to tehnično mogoče. Zanima me, če je EU v tej zvezi že sprejela enotne smernice. Elektronska tablica, ki mi mora omogočiti plačevanje cestnine v vsaki državi znotraj EU za obdobje med leti 2010 do 2025 in ostalih storitev po želji. Denimo parkirnine... To naj rajši počnejo...

Evrokrat

mX's brotherPEPČEK 08
6. avg 2007
6.693
556
113
Capitale de l'Europe
europa.eu
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Škoda, da EU ne diktira in skrbi za osnovne stvari za preživetje v EU. Denimo cena hrane, zajamčena plača, pravica do dela, do osnovne zdravstvene oskrbe...
si malo slabo poucen, npr. EUju je glavna skrb pridelava hrane oz. neodvistnost EUja po uvozu hrane (v primeru izrednih razmer) in najvec subvencij gre zato kmetovalcem

brez kitajske robe se lahko prezivi, brez kruha pac ne

pri cestnini EU nima moznosti vplivati na cene znotraj drzave. Lahko pa zagotovi enakost (kot npr. pri mobilni telefoniji) s tem, da tujci niso diskriminirani.

sicer pa nevem zakaj se tak pritozujete, enako je blo tudi v primeru AT in enako biblo tudi v primeru druge EU clanice
in fse to gre v korist vsem EU prebivalcem

se to bi dodal,
zakaj zelite tujcem naprtit nepravicne cene za enkratno uporabo SLO avtocest?
zakaj zelite, da bi tujci placevali drage DARS kredite?, sej niso tujci krivi, da je DARS neracionalno gradil

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik Evrokrat pravi:
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Škoda, da EU ne diktira in skrbi za osnovne stvari za preživetje v EU. Denimo cena hrane, zajamčena plača, pravica do dela, do osnovne zdravstvene oskrbe...
si malo slabo poucen, npr. EUju je glavna skrb pridelava hrane oz. neodvistnost EUja po uvozu hrane (v primeru izrednih razmer) in najvec subvencij gre zato kmetovalcem

brez kitajske robe se lahko prezivi, brez kruha pac ne

pri cestnini EU nima moznosti vplivati na cene znotraj drzave. Lahko pa zagotovi enakost (kot npr. pri mobilni telefoniji) s tem, da tujci niso diskriminirani.

sicer pa nevem zakaj se tak pritozujete, enako je blo tudi v primeru AT in enako biblo tudi v primeru druge EU clanice
in fse to gre v korist vsem EU prebivalcem

se to bi dodal,
zakaj zelite, da bi tujci placevali drage DARS kredite?, sej niso tujci krivi, da je DARS neracionalno gradil

a te ni sram?

a ko se pa pelje od krapine do splita in nazaj in da 42€ je pa vredu? ker so pač avstrijci njihovo avtocesto gradili? Tu pa ne more dat 35€?

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.347
766
113
Citat:
Pa kje vidiš, da bi jim drago zaračunali enkratno uporabo avtocest? Saj hočejo deset dnevno neomejeno uporabo, ne enkratno uporabo. V enem kosu niti iz Karavank ali Maribora do obale ne bi prišel za 10€ v starih časih...

Evrokrat

mX's brotherPEPČEK 08
6. avg 2007
6.693
556
113
Capitale de l'Europe
europa.eu
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
a te ni sram?

a ko se pa pelje od krapine do splita in nazaj in da 42€ je pa vredu? ker so pač avstrijci njihovo avtocesto gradili? Tu pa ne more dat 35€?

LOL, sram je lahko tebe,

kajti neglede na ceno tam placas tolk kot prevozis in velja za fse
mas mal tezav z dojemanjem

Apachi

gps navigator
Osebje foruma
21. jul 2007
2.195
20
38
Murska Sobota
Citat:
kaj pa Sentilj - HR meja???
že 200x predebatirano... kdo ti je kriv da se pelješ tam? Tudi Slovaki imajo vinjete pa te nihče ne vpraša če se boš peljal iz avstrije do Bratislave ali pa do Košic. Vinjeta stane isto. Pa tudi to ne vprašajo če se boš peljal 20x ali enkrat.
smirk-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.932
6.977
113
Zakaj pa EU skrbi za takšne, ki gredo počinkovat IZVEN EU in opravijo skozi EU samo tranzit do balkana?

Koliko gledam tole polemiko glede vinjet se mi zdi, da se gre EU bolj za tujce pri nas, kot pa za slovenijo. Naj doumejo, da se pri nas AC šele gradi in je potrebno več denarja, da se vse izpelje. Enako pa tujci polegi delajo zastoje in spuščajo v luft ogromno škodljivih stvari, dosti več, kot pa če bi le "švignili" preko nas.

EU se gre tukaj nekega šerifa pa menda sami ne vedo za kaj, oz se obregajo ob neke nepomembne stvari, kot je vinjeta.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
a te ni sram?

LOL, sram je lahko tebe,

kajti neglede na ceno tam placas tolk kot prevozis in velja za fse
mas mal tezav z dojemanjem

to si pa zdaj tako debilno napisal, kot da bi se EU pritoževala, če bi naša polletna vinjeta stala 5 eurov, ker bojda je odviso od tega kolk prevoziš in jaz bom v tiste pol leta za 5 eurov dobil dost več avtoceste kot en jodlar, ki gre hrvatom dnar filat...

Evrokrat

mX's brotherPEPČEK 08
6. avg 2007
6.693
556
113
Capitale de l'Europe
europa.eu
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
EU se gre tukaj nekega šerifa pa menda sami ne vedo za kaj, oz se obregajo ob neke nepomembne stvari, kot je vinjeta.

dejte ze enkrat zastopit, nic ni narobe, da mamo vinjete,
narobe je, da so zastavljene tako kot so in ne vzdrzijo EU pravnega reda

madonca, ko se pa kermu od vas kje v tujini zgodi kaksna neprijetnost pa na velko tuki gor jokcate in se prtozujete
se posebej radi govorite cez hrvate

dejte si mal ogledalo nastavit in vidli bote, da ste se slabsi,
prav cudi me, kako so nekateri prvosljivi in navijajo za neke nenormalne cene vinjet za krajse obdobje

tujce naokol prnasat ni dobro, se lahko hitro povrne v obratni smeri

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Citat:
Uporabnik darjan pravi:

dejte ze enkrat zastopit, nic ni narobe, da mamo vinjete,
narobe je, da so zastavljene tako kot so in ne vzdrzijo EU pravnega reda

madonca, ko se pa kermu od vas kje v tujini zgodi kaksna neprijetnost pa na velko tuki gor jokcate in se prtozujete
se posebej radi govorite cez hrvate

dejte si mal ogledalo nastavit in vidli bote, da ste se slabsi,
prav cudi me, kako so nekateri prvosljivi in navijajo za neke nenormalne cene vinjet za krajse obdobje

tujce naokol prnasat ni dobro, se lahko hitro povrne v obratni smeri

še enkrat, ti trdiš, da je problem, da nekdo, ki se pelje samo 2x od šentilja do hrvaške meje ne rabi kupit pol letne vinjete... me res zanima, če bi se bunli, če bi bila polletna vinjeta 5 eurov ker pač ne more on polletne kupit za 2x uporabo slo AC

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.