Vinjete sokrive za polom hrvaške turistične sezone

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.629
355
83
Kras
www.mtl.si
Khm, vinjete bodo izgleda stale Hrvate pol MIO Čehov.
Evo, bodo aranžmaji na Hrvaškem cenejši.
grin1.gif

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
Pozabil si še na meso in mleko. Mislim, da je le-ta za Čehe še pomembnejši
smile-1.gif

Me pa jezi, da sem že rezerviral. Mislim, da bi čez kakšen mesec precej ceneje skozi prišel
wink-1.gif

lp

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.981
6.994
113
Ni mi jasno zakaj vsi tujci tako alarmno gledajo na vinjete? Saj pa veljalo samo na avtocestah, hitrihcestah in obvoznicah? Naj gredo po navadni cesti pa ne bodo nič plačali.

Če pa se bunijo zato, ker se itak vozijo po AC, pa bi teh 35€ itak odšteli (MB-LJ je skoraj 13€ v obe smeri), če ne bi bilo vinjet. Tak da je nekje isti [censored].

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.629
355
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik sevlje pravi:Me pa jezi, da sem že rezerviral. Mislim, da bi čez kakšen mesec precej ceneje skozi prišel
wink-1.gif

lp
Hehe, jaz čakam, ker še ne vem točno kdaj bom šel. So pa konec avgusta dol še Italijani, tako da bo treba še za njih kaj pogruntat, da bodo šli drugam
grin1.gif
.

Marauder

Pripravnik
16. mar 2008
205
0
16
no ja ne samo vinjete...

Zgleda da so se tudi Hrvati naveličali turistov, ki premalo zapravijo za hrano v lepi njihovi in zato prepovedali vnos hrane... Vinjete so pa samo izgovor za to da ne bo čehov na obisk... Lepše je na koga drugega prevaliti krivdo, kot pa pri sebi pomesti...

Jaz že dolgo raje hodim kam grugam kjer nisem samo številka ali "Janezek", ki mora vse prenesti...

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.032
10.788
113
kod Džej-Zija
ksz

Buhu. Ubogi Hrvati.
bonk.gif
Kaj pa imamo sicer Slovenci od njihovega turizma razen kolon na cesti in smrdljivega zraka? Čisto prav je, da se tranzit olupi, kjer in kolikor se ga le da.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.629
355
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik Marauder pravi:Vinjete so pa samo izgovor za to da ne bo čehov na obisk... Lepše je na koga drugega prevaliti krivdo, kot pa pri sebi pomesti...
Če boš natančno prebral članek noter piše, da je predvsem prepoved vnosa hrane kriva za to.
smirk-1.gif

Se pa strinjam, raje 10 turistov, ki pokurijo 1k EUR, kot pa 50 turistov, ki pokurijo 20 EUR.
Je pa res, da je problem, ker ''politično'' izgleda pa številka švoh. Pa vsi tisti Hrvati, ki ponujajo 20 let stare apartmaje po bajnih cenah bodo kar malo trdo piskali.
tongue-1.gif

No, bomo videli, če bo cena to kaj odražala
cheer.gif
.

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
Pa tud glede hrane ni nek problem. Zdej ko majo dol tud te nakupovalne centre v vsakem malo večjem mestu sploh ni problema. Razlika v cenah je minimalna.

Če pa Čehov ne bo pa tud ne bomo jokal.
wink-1.gif
Sicer grejo pa lahko čez Madžarsko da ne bojo jokal zarad naših vinjet.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.629
355
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik kavboj pravi:
Pa tud glede hrane ni nek problem. Zdej ko majo dol tud te nakupovalne centre v vsakem malo večjem mestu sploh ni problema. Razlika v cenah je minimalna.
Povej to Čehom
grin1.gif
. Pa tudi če na ta račun pokuriš par litrov več goriva.

Edino en hakelc pa je: dve leti nazaj sem bil jaz tako dol (free as a bird) brez vsega. Nakar v tisti vasici nisi mogel dobiti sveže normalne zelenjave in sadja
rolleyes-1.gif
.

GSMobil

Fizikalc
6. jan 2008
2.516
6
38
Če bo obisk tam doli res padel, bi bilo smotrno uvedit vinjete še za ostale ceste, vključno z kolovozi. Kdo/kdaj/kako se bo čez Slovenijo peljal Hrækom na obisk, mi je pa res zadnja briga
cool-1.gif

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Khm, vinjete bodo izgleda stale Hrvate pol MIO Čehov.
Evo, bodo aranžmaji na Hrvaškem cenejši.
grin1.gif

hysterical-1.gif
,, ni nič drugega za rečt.

se strinjam. ja, najbrž res so krive vinjete
bonk.gif
nej rajš pogledajo njihovo ponudbo in cene ki jih imajo za tako ponudbo

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.624
208
63
Kranj
hrvaška je vsako leto dražja, da ne omenjam ZRNČE na PAGu....

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.130
5.073
113
Nuku`Alofa
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Ni mi jasno zakaj vsi tujci tako alarmno gledajo na vinjete? Saj pa veljalo samo na avtocestah, hitrihcestah in obvoznicah? Naj gredo po navadni cesti pa ne bodo nič plačali.

Slovenske vinjete so samo izgovor. Kako pa lahko Čehi pridejo v Slovenijo, ne da bi kupili avstrijsko ali madžarsko vinjeto?

GSMobil

Fizikalc
6. jan 2008
2.516
6
38
Oprosti SouthPark, če celo življenje ješ samo repo, tudi ne boš vedel kako dober je šnicl in boš govoril da repa je pa ja čisto fajn. Kar hočem rečt je to, da tvoj post res ni na mestu, ali pa se hecaš. Cene imajo ZRNÆANI precej visoke, sploh če pogledaš veliko boljše lokacije po tujinah... Ne gre se zato, koliko so _TEBI_ visoke, gre se zato, koliko so visoke napram ostalih dosti boljših destinacij.

leni

gps navigator
17. avg 2007
1.549
0
36
S46.2296732 V14.5190865
www.sajko.com
A to da so pa hrvati uvedlči da moraš imet potrdilo če imam s seboj bratove otroke je pa uredu in to je tud full dobr da imajo samo hrvatje plovno dovvoljenje, ki sploh ni poceni in da si poleg tega še omejen ko0liko kolegov boš peljal med dopustom s svojim čolnom "crew list" a to je pa vse vredu, pa da jih boli za ponudbo na plaži pa da so kempe podražili v šterih letih za dvakrat je tudi uredu (straško ista lokacija iz 1500€ na 2800€ pavšal) seveda za enako storitev. Še kaj drugega bi se morali spomnit da bi služil z transitom saj ni drugega kot da delajo gužvo, karambole in uničujejo ceste in naravo.