Vinjete - prve izkušnje

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.931
6.977
113
Ljudje res dobro razmišljajo..namesto, da bi bili sedaj veseli, ker se lahko "zastonj" vozijo po AC in obvoznicah, rajši rinejo na regionalne ceste... sam se rajši po AC peljem 50km več, kot pa da se gužvam po naseljih pri 50kmh....

Zdaj še samo čakam, da se odpre AC od slivnice proti Ptuju, pa magari se bomo zaradi tega peljali krepko več km, bo pa vsaj hitro in bolj varno.

matej_

Guru
25. okt 2007
2.123
655
113
točno tako.
Ampak mene ne moti, da ludje rinejo an regionalne ceste. mamo pa mi več placa na AC. še 3x grem na šiht pa se bom potlej vozil zastonj po AC. zakon so te vinjete. ne pa prej ko sem mogu dat 1200+eur na leto za avtocesto =)

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
Citat:
Uporabnik asko pravi:
In tako delala guzvo na Vrhniki
10.gif

mi je oproščeno, ker sem se velikokrat še na vrhniki ustavila pri bivših sosedih/prijateljih ali pa v kšni Loki
tongue-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.931
6.977
113
To je res ja, nič ni lepšega kot AC ponoči, ko je mir.

ampak ne smemo bit egoisti
wink-1.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik predator pravi:
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
- mejni prehod Obrežje proti Hrvaški: spredaj avstrijec brez vinjete. Slovenski policist ga je dal na stran (zaradi vinjete), kako je bilo potem ne vem. Upam, da je fasal kazen.

Zakaj pa kazen?, saj mejni prehod še ni avtocesta, in do policaja še ni avstrijec naredil nobenega prekrška. Kazen se plača PO storjenem prekršku, ne prej.
Do mejnega prehoda Obrežje se pripelješ po avtocesti. In če nimaš vinjete si delal prekršek.
Ups, sem spregledal, mislim sem da je avstrijec peljal v obratni smeri iz hrvaške proti sloveniji. Če je pripeljal iz Slovenije, je res storil prekršek.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.667
6.707
113
pri taščici
Tako razmišljanje na alterju je posledica tega, da so uporabniki alterja v večini pri solidnih dohodkih, stanujemo v bližini AC, katere uporablajmo dnevno za prihod v službo itd...
Pejt mal na periferijo ki je 100 km od prve AC in ki imajo avto za k maši, pa do lokalne UE in mogoče enkrat na leto v bolnico v Lj in morje. Dvomim da bodo taki kupili vinjeto.

Sicer pa sem vinjeto kupil samo sem jo nalepil na ženin avto, ki je sicer dala 3,10 evra za cestnino dnevno.
Z mojim avtom sem v zadnjih 4 letih kar sem lastnik dal za cestnine cca 50 evrov. Bom pač sedaj vozil striktno ženin avto po AC, z mojim pa po lokalnih.

Sicer pa navdušenci nad vinjetami. Tudi vam napovedujem "umiritev" navdušenja, mogoče že z novim letom

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.931
6.977
113
Kaj pa bi bilo novega leta? Misliš, da bo nova vlada dala nazaj cestnine, ali pa da bodo vinjete po novem stale več?

Četudi pride letna vinjeta 100€ bo to HUDO ceneje, kot pa vsakodnevna vožnja po AC.

sass

Guru
1. sep 2007
5.211
851
113
če bi bil zloben, bi rekel, da se bodo vinjete podražile zaradi tebe in tebi podobnih, ki niste kupili polletne vinjete in je zaradi vas DARS nabral manj denarja
evil.gif

v najslabšem primeru bo (naslednje leto) celoletna vinjeta stala 70€. torej če se bodo odločili podražiti letno vinjeto na več kot 70€, lahko še vedno 1 dan pred podražitvijo kupiš 2 polletni vinjeti za 35€, z zakasnjenim datumom veljavnosti.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.667
6.707
113
pri taščici
dajmo počakat da zvemo koliko bo takih kot jaz....tako slovencev kot tujcev. Tako bomo tudi zvedeli natančnost "predvidevanj" tistih ki so delali študije upravičenosti uvedbe vinjet.

Dejansko je res da lahko kupiš 2 pol letni vinjeti-
Dober sistem, jih grem kupit kar recimo 6 (za nslednje tri leta)
Držim pesti da ne bodo spremenili oblike in barve v naslednjih treh letih...

Me prav zanima mnenje danes veselih uporabnikov ob uvedbi satelitskega cesninjena. (ste lahko brez skrbi da ga še nekaj let ne bo...
wink-1.gif
)

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
No mene je pa vinejta prišla dražje kot pa prejšnji sistem plačevanja. Ampak to mi niti ni tako pomembno saj ne bom popradel za 20€ razlike na letni ravni.
Všeč mi je, ker ni treba več iskati drobiža in čakati v koloni
cheer.gif
)

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Citat:
Uporabnik pumaX pravi:
Citat:
Uporabnik sass pravi:
lahko še vedno 1 dan pred podražitvijo kupiš 2 polletni vinjeti za 35€, z zakasnjenim datumom veljavnosti.

Se to da? Zamakniti "luknanje" vinjete za pol leta vnaprej?
zakaj pa ne? Sej za avstrijsko tudi poveš s katerim datumom naj ti jo preluknja

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Citat:
Uporabnik predator pravi:
Citat:
Uporabnik pumaX pravi:
Citat:
Uporabnik sass pravi:
lahko še vedno 1 dan pred podražitvijo kupiš 2 polletni vinjeti za 35€, z zakasnjenim datumom veljavnosti.

Se to da? Zamakniti "luknanje" vinjete za pol leta vnaprej?
zakaj pa ne? Sej za avstrijsko tudi poveš s katerim datumom naj ti jo preluknja

Za par dni ali en teden vnaprej že razumem...neka omejitev pa mora biti.
Drugače si lahko nekdo sedaj nakupi vinjet do leta 2015 !!

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Saj prej si imel ABC omejitev je bila itak enak kot sedaj - 40 kmh
ja pa si moral na skrajno desni pas pa spet ob prehodu pazit na norce z leve strani.
Po možnosti se še kdo najde ki nima kredita in to prepozno oapzi, potem pa itak vemo kakšna je takoj zmešnjava na ABC.

Pri vinjetnem sistemu pa samo vozi, zakon bo ko bodo hiške podrli