Motiš se. Sistem razvija ljubljanska FE in testirajo uspešno če kar nekaj časa (vsaj tako mi je zaupal asistent na faksu). Kdaj točno so štartal, koliko je/ni zadeva že na koncu ne vem, bi se dalo pa povprašat...
lp
lp
Citat:
Uporabnik Apachi pravi:
Obrnimo vprašanje...Citat:
Uporabnik sanco pravi:
ksz
V službo se vozim približno 5km po avtocesti in ne plačam cestnine. To pomeni, da bom moral plačat cirka 200€ letno za jebenih par km. Ni mi to všeč
Ti se voziš po AC pa ti je ni treba plačat, jaz se vozim po AC pa jo moram plačat.
Torej sem po domače povedano diskreditiran in tudi po ustavi torej nisva enaka.
To je trenutno isto kot s cigani ki dobijo hiše, vodovod, sredstva za kurjavo itd... pa še vedno kradejo... normalni ljudje pa ne dobijo nič.
Zakaj bi se torej v LJ vozili zastonj, okoli pa vsi plačevali?
Citat:
Zakonske podlage za vpeljavo sistema e-Cestninjenje v Sloveniji že obstajajo. Potrebna je odločitev za implementacijski projekt, ki bi omogočil, da sistem s postopnim prehodom do leta 2008 vpeljemo za celoten avtocestni križ RS. Z letom 2010 pa bi lahko zagotovili tudi povezljivost z drugimi sistemi v EU.
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Trenutni ABC sistem so testirali kar precej časa v normalnem prometu, preden je šel v širšo uporabo. Še nisem pa slišal za šoferja tovornjaka, ki bi testiral trenuten sistem. To pa bi že počasi morali. Če ne drugega, bi moralo biti na voljo vsaj nekaj informacij za širšo javnost. Pa jih ni.
A to pa ni veliki brat, al kaj?Citat:
Uporabnik Slovenet pravi:
Mene pa zanima pri tem slavnem satelitskem sistemu, če se je že kdo kaj povedal o njem s stališča človekovih pravic? To je namreč sistem velikega brata, ki te lahko nadzira povsod in ne samo na AC-ju, za kar je namenjen. Zaradi tega je vinjeta, ob primerni ceni, najbolj sprejemljiv način pobiranja cestnine. Dober je tudi sistem ABC, ob predpostavki, da bi se cestninilo v prostem prometnem toku brez ustavljanja ali zmanjševanja hitrosti. Najbolj preprost sistem je pa tisti iz Lonodona, kamera ki te posname, kje zapelješ na AC in kje greš dol iz AC, na podlagi tega plačaš cestnino na kakšni bencinski ali kaj podobnega .
joj, kok mi grejo taki na jetra, k se guzijo na izvozu pred letališčem potem pa hop skozi vodice. Pa jeseniške tablce. Mislim, dnevno prevozi 120+ km po avtocesti, za to bi recimo v naši firmi dobil povrnjeno 10% od cene 95 oktanskega bencina * 120. (po domače povedano, plačajo ti tako, kot da ti avto kuri 10l/100km) Kar pomeni da na dan dobi 12,8 € povrnjenih stroškov za prevoz. Če ma porabo 7-8 litrov, s tem prihrani vsaj 3 evre, kar bi z lahkoto dal za cestnino.Citat:
Uporabnik dekca pravi:
Če koristiš AC, jo plačaj. Ne pa, da greš dol npr. na Brniku in v Vodicah spet nazaj, samo, da obvoziš cestnino. Iz Jesenic do Ljubljane z manjšim ovinkom in prišparaš 1,6€.
Citat:
Uporabnik jurek1973 pravi:
S tem satelitskim nadzorom bo pa samo ime odtipkal in v trenutku vedel,
da si prejšnji vikend šel na Trojane po krofe, včeraj pa v Novo Gorico na pico.
In kmalu bodo ti podatki dostopni tudi ostalim zainteresiranim državnim
organom in podobnim. Recimo davkarija, bojo kontrolirali potne naloge,
policaji ti bodo na koncu meseca poslali položnico za prehitro vožnjo,...
Citat:
Uporabnik DrM007 pravi:
joj, kok mi grejo taki na jetra, k se guzijo na izvozu pred letališčem potem pa hop skozi vodice. Pa jeseniške tablce. Mislim, dnevno prevozi 120+ km po avtocesti, za to bi recimo v naši firmi dobil povrnjeno 10% od cene 95 oktanskega bencina * 120. (po domače povedano, plačajo ti tako, kot da ti avto kuri 10l/100km) Kar pomeni da na dan dobi 12,8 € povrnjenih stroškov za prevoz. Če ma porabo 7-8 litrov, s tem prihrani vsaj 3 evre, kar bi z lahkoto dal za cestnino.
Citat:
Uporabnik DrM007 pravi:
Torej bi se lahko vozil z vlakom, pa se vseeno drenaš po cestah?