Vinil talne obloge

Steve

Guru
13. avg 2007
9.967
1.850
113
Ima kdo kaksne izkusnje s tem slucajno? Naj bi bilo zelo tepezno, toplo in da ni glasno kot laminat. Gledal sem 5mm izvedbo, ki bi jo polagal direkt na ploscice, brez lepljenja

hermann

Guru
19. mar 2014
9.666
6.528
113
5mm, to boš kakšno avtomehanično delavnico prenavljal?
evil.gif
2 - 3mm je za doma več kot dovolj trpežno.

Jaz imam 30 let stare vinilne obloge v stanovanju pa so kot nove. Tople in prijetne za hodit. Slaba lastnost teh starih je, da rabijo mazanje, da se svetijo. Tanove menda ne rabijo nobenega vzdrževanja.

Bom pa v bližnji prihodnosti prenavljal stanovanje in bom spet dal vinil.

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Sem jih polagal prejšnji mesec, 15m2, kuhinja, hodnik in predprostor. Predhodno sem imel linolej plošče, zmerno prilepljene (brez heca, nekje so že cele plate odstopale, nekje smo morali drgnit z vročim zrakom).
Podlaga je bila ravna, sem jo samo malo obrusil (tebi, če imaš res, ampak res lepo položene ploščice mogoče ne bo treba nič), potem polagal. Če boš vzel 5mm je to polaganje na klik in je simpl, isto ko laminat (samo menda se lažje reže). Sam sem se odločil za isto debelino kot je bila prej (2mm) in sem moral lepit. Zgleda super, feeling je vredu, zaenkrat ti pa težko rečem, kako se dejansko obnese na dolgi rok. Se mi je že pes sprehajal, pa zaenkrat brez risov
grin1.gif

p.s.: ne vem kaj misliš z "glasno"... če pod laminat daš peno je tih, brez tega pa tudi za vinil ne upam rečt, kako bo izpadlo.

lp

Anubis

Fizikalc
4. nov 2007
524
108
43
ksz

A se to čudo lahko položi neposredno na parket? Ima kdo izkušnje?

netko

Guru
25. jul 2007
6.958
2.256
113
Ce se lepijo potem rajsi ne razen ce imas v nulo parket ki nima lukenj ali ostalih nepravilnosti

Anubis

Fizikalc
4. nov 2007
524
108
43
Ne, zanima me bolj različica na klik. Sicer bi bilo verjetno najbolj smiselno obnoviti parket, če je že položen. Po drugi strani pa sem si pred kratkim ogledal obnovljen parket pri znancih in mi vse skupaj ni bilo preveč všeč. Ne vem, mogoče je bila kriva povprečna izvedba ...
rolleyes-1.gif

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Lahko položiš direktno na parket, če te ne moti višina ( sistem na klik jasno! ).

Če ti je bil parket položen dovolj "ravno" oziroma brez da kar naenkrat naslednja letvice višja za 5mm, potem nebo težav.
Se pa vinly prilagodi terenu, pojdi v en salon pa si izposodi eno ali pa dve metrske vinly plosce,če te zanima kako bi izpadlo.

Ce pa imas malo padca iz enga konca sobe na druzga,to pa ne bo problem.

Steve

Guru
13. avg 2007
9.967
1.850
113
Jaz sem na koncu vzel 5mm na klik, polozil preko ploscic, spodaj sem dal peno, po 1 letu prezadovoljen. Polaganje je tudi zelo enostavno.

Steve

Guru
13. avg 2007
9.967
1.850
113
Okrog 1,5mm, v bistvu ni pena, ampak namenska zadeva za vinil. Nabavil sem od floor experts. Material je zelo podoben stirodurju. Je pa roza barve

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.229
1.367
113
Ma kdo doma vinil? Prodajalec me je opozoril, da se pri veliko vecini vinilov sproscajo strupi, neki ftalati. Celo zivljenjsko dobo. Sploh na talnem gretju.

Cist brez vsega so baje neki svedski, ki pa so bolano dragi.

Ne bi dajal nekega sranja v otroske sobe in spalnice.

Sulc

Fizikalc
22. avg 2007
961
150
43
Verjetno je res.
Pa tudi to, da je npr. avto z leseno armaturko težko dobiti.
Nekje potem narediš kompromis, če ti cena znese. Doma si na oljenem parketu, v avtu pa zadržuješ sapo.

mckmck

Fizikalc
20. mar 2013
525
200
43
Ma kdo doma vinil? Prodajalec me je opozoril, da se pri veliko vecini vinilov sproscajo strupi, neki ftalati. Celo zivljenjsko dobo. Sploh na talnem gretju.

Cist brez vsega so baje neki svedski, ki pa so bolano dragi.

Ne bi dajal nekega sranja v otroske sobe in spalnice.

Išči vinil brez ftalatov (mislim da bo to to).

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.791
6.778
113
pri taščici
A je kdo zasledil vinil v vzorcu lamelnega parketa cca 16x16cm
V kuhinji in jedilnici smo ga kar dobro "zbili" v delu jedilnice se je sesedel estrih (al karkoli že je pod njim in se pogrezne ob koraku za nekaj mm. Zato bi vse ven vrgel, dal nov estrih in vinil čez. Najraje kar vzorec lamelnega parketa če bi bilo možno