Vikanje šefa v službi, če je ta mlajši od večine

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Ko sem imel obvezno prakso sem vse tam vikal, ker so bili starejši od mene.
Ko sem potem delal preko študenta, smo se vsi tikali, tako kot pri eni redni vmesni službi, ki je trajala par mesecev.

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Ta vikanje je itak brezveze, najbolje bi bilo kot v angleščini - YOU - pa ni nobenih zamer in užaljenosti ker je nekdo nekoga vikal/tikal......

No, cisto tako pa tudi ni - kaksen "sir" ali "ma'am" se tudi kje najde, da je jasno da nista krav skupaj pasla.

pablohasan

Fizikalc
18. avg 2007
1.104
3
38
Citat:
Uporabnik ladjica pravi:
Zanimalo me je vaše mnenje, ker sem stara manj kot 28 let in v začetku marca bom vodja službe kjer bodo po informacijah vseh 23 ljudi starejši od mene vsaj 10 let pa tudi po 28 let, stopnjo izobrazbe imajo vsi nižjo

Za kateri pristop se odločiti?

Vseh menenj bom vesela.
reci, da naj te tikajo.
isto sem jaz naredil.

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Uporabnik pablohasan pravi:
Citat:
Uporabnik ladjica pravi:
Zanimalo me je vaše mnenje, ker sem stara manj kot 28 let in v začetku marca bom vodja službe kjer bodo po informacijah vseh 23 ljudi starejši od mene vsaj 10 let pa tudi po 28 let, stopnjo izobrazbe imajo vsi nižjo

Za kateri pristop se odločiti?

Vseh menenj bom vesela.
reci, da naj te tikajo.
isto sem jaz naredil.

To lahko seveda stori - z zavedanjem, da lahko izpade arogantna in si vnaprej poruši vse možnosti za normalne odnose.
Zakaj? Predvsem zaradi:
- prihaja na sveže, nikogar ne pozna, zaupanja s strani delavcev še nima
- na predlagan način si kupi pravico, da lahko vse tika: torej tudi tiste, ki so 2x toliko stari kot ona --> vprašanje spoštovanja in seveda nikoli ne ve, kako bodo posamezni delavci to kupili
- relativno velika skupina, verjetno zelo različnih ljudi; ne more si privoščiti, da njo vsi tikajo ona pa nekatere vika, druge tika.

Pravilo: čeprav (oziroma zato kar) je šefica si ne more vzeti pravice tikati.

pablohasan

Fizikalc
18. avg 2007
1.104
3
38
ma ja, saj rečeš naj tebe tikajo... pol pa že vidiš kako gre naprej. če je kakšen ful star, ga pač vikaš še zmeraj...

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Uporabnik pablohasan pravi:
ma ja, saj rečeš naj tebe tikajo... pol pa že vidiš kako gre naprej. če je kakšen ful star, ga pač vikaš še zmeraj...

sprasujem se.gif

...

ne-ne-1.gif

pablohasan

Fizikalc
18. avg 2007
1.104
3
38
glej, s tem, ko jim rečeš, da te lahko tikajo, jim poveš, da tebi, ki si pač šef, ni panike, če te tvoji podrejeni (mnogi od njih starejši od tebe precej) tikajo.

jaz osebno une ornk starejše vikam, oziroma sem jih vikal, dokler niso rekli, da jih naj tikam...

pač izogneš se awkward situacije, ko te tikajo refleksno, pol jim je pa nerodn.

Podobne teme

I
Odgovori
4
Ogledi
5.806