You are ni samo mnozina v drugi osebi, je tudi ednina v drugi osebi. Pac You je lahko oboje. Pa sej je verjetno ksn anglist tle gor pa bo lahko natacno razlozil kako smo prsli iz ye pa thou do YOU..
Najprej vsem tistim, ki niso zmogli napisati več kot "A se ti hecaš?". Če bi se, ne bi odprl predmetne teme.
Ko sem delal v velikem podjetju (300+ zaposlenih), sva bila z direktorjem na ti in klical sem ga po imenu. Res je, da sem bil takrat vodja oziroma občasno tehnični direktor enega izmed sektorjev, a z generalnim sva se tikala. Res pa je, da ko sva bila v Antwerpnu z generalnim direktorjem Siemensa na sestanku, si nisva bila enaka. Ampak to lahko človek sporoča že z neverbalno govorico. Tudi v mojem sektorju so me vsi tikali in klicali po imenu. Ok, kakšen mulo me je vikal, ampak vsi desci nad 30 smo se tikali.
Sedaj nas je pa 5, podjetje šele prav postavljamo, a direktor mi je dal jasno vedeti, naj ga vikam. Dobro, boste pa gospod direktor. Ni problema. Ampak če so me na fakulteti, kjer sem se počutil ko revše, vztrajno vikali redni profesorji ... Bi tudi temu "prijatelju" rade volje rekel, naj me vika.
Hvala, dečki, za dodatno znanje s poslovne komunikacije!
Najprej vsem tistim, ki niso zmogli napisati več kot "A se ti hecaš?". Če bi se, ne bi odprl predmetne teme.
Ko sem delal v velikem podjetju (300+ zaposlenih), sva bila z direktorjem na ti in klical sem ga po imenu. Res je, da sem bil takrat vodja oziroma občasno tehnični direktor enega izmed sektorjev, a z generalnim sva se tikala. Res pa je, da ko sva bila v Antwerpnu z generalnim direktorjem Siemensa na sestanku, si nisva bila enaka. Ampak to lahko človek sporoča že z neverbalno govorico. Tudi v mojem sektorju so me vsi tikali in klicali po imenu. Ok, kakšen mulo me je vikal, ampak vsi desci nad 30 smo se tikali.
Sedaj nas je pa 5, podjetje šele prav postavljamo, a direktor mi je dal jasno vedeti, naj ga vikam. Dobro, boste pa gospod direktor. Ni problema. Ampak če so me na fakulteti, kjer sem se počutil ko revše, vztrajno vikali redni profesorji ... Bi tudi temu "prijatelju" rade volje rekel, naj me vika.
Hvala, dečki, za dodatno znanje s poslovne komunikacije!
Enaka, ne enaka - pri meni je ravno obratno. Meni to enostavno spada pod osnovni bonton. Dobim kar pike, ko me v trgovini nekdo tika. Pa ne zato, ker bi se imel za kaj več, ampak zato, ker se pač enostavno spodobi.
Vikam, ker s tem izkažem spoštovanje do sogovornika in ne zato, ker bi ga imel za kaj več. Ampak ja, ti si verjetno prišel na sestanek in rekel halo Josef, wie gehts, gemma 'n Bier trinken?
Čakaj, ti si zobozdravnik, imam prav? Si ne predstavljam, da ne bi svojih strank vikal, če bi bil v tvoji koži. Razen tistih, s katerimi si vedno na "ti". Tega sploh ne moreš primerjati.
Vikanje v trgovini - obojestransko - seveda obvezno.
Ampak v nekem podjetju s 5 zaposlenimi, kjer si del samega razvoja podjetja?
Pa, prosim, ne me narobe razumet. Nimam nikakršnih težav z egom. Rade volje ga vikam. Pred Sv. Petrom bova oba enaka. Zanimalo me je zgolj vaše mnenje.