Hotel sem povedati, da če hočeš namensko protivlomno, potem ne v baubauvih ker je vseeno ali so protivlomna ali ne.Citat:
Uporabnik McGiver pravi:
Sicer si mislim, kaj si hotel povedat pa vendar:
dejstvo je da nobena vrata ne zdržijo vloma s silo - lep primer so gasilci, ko morajo vlomit, ali pa policija.
K sreči živimo v varnostno dokaj normalni državi, kjer gre vlom po sistemu - zakaj bi se zajebaval s kitajskimi protivlomnimi, če ima sosed 50 let stara "šerplošča" vrata. V blokih je malo drugačna situacija kot v hišah, tam imam tudi jaz Jelovico.
Citat:
Uporabnik Narodnjak pravi:
a pa lahko v bloku zmontiraš kakršnakoli vrata?
poznam primer ko je ena v kleti zamenjala vrata pa je mogla po pritožbi dobrih sosedov nazaj dat ker so preveč izstopala
Citat:
Uporabnik brunobruno pravi:
Če ti bodo hoteli vlomit, ti bodo tako ali tako... JAz bi bolj gledal da so kvalitetna, da se ti ne povesijo, skrivijo in da so dobro izolirana. Tista protivlomna v baubauih pa se lahko vdre dejansko skozi z nožkom za konzerve.
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
V bloku nebo nihce vdiral v stanovanje razen ce so res stara vrata. Ce zivite v nekem normalnem bloku se nimate kaj sekirat glede vlamlanja. Ze ko mojster pride vlamljat traja vsaj 5-10 minut da vdre pa se to zraven vrta in zbija s kladivom. Protivlomna dobra vrata pa pol ure vcasih vrta.
Tako da v bloku bi jaz gledal prvo protihrupnost potem pa ostalo.
Sam imam od seprembra lani zmontirana vrata od Vlom in sem z njimi zelo zadovoljen tako z vrati, s ponudbo in svetovanjem in dogovorjenim terminom montaže, ter samo montažo, saj za njimi ni ostalo niti pikice prahu, niti ni bilo potrebno kaj pokitati.Citat:
Uporabnik tarzan333 pravi:
Odločam se med val in vlom vrati. Kaj je boljše? najbol pomembno da se ne čuje hrup s stopnišča
hvala
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
V bloku nebo nihce vdiral v stanovanje razen ce so res stara vrata. Ce zivite v nekem normalnem bloku se nimate kaj sekirat glede vlamlanja. Ze ko mojster pride vlamljat traja vsaj 5-10 minut da vdre pa se to zraven vrta in zbija s kladivom. Protivlomna dobra vrata pa pol ure vcasih vrta.
Tako da v bloku bi jaz gledal prvo protihrupnost potem pa ostalo.
Si pa optimist.
Ko ti kličeš mojstra, ker si se zaprl ven bo trajalo toliko. a on je amater. Profi ti jih odpre va parih sekundah skoraj neslišno.
Cilinder je bil pa verjetno najcenejši možni in so ga samo prevrtali.Citat:
Uporabnik jetamp pravi:
Ne vem kako jim je uspelo vrata so bila videti nedotaknjena in tudi hišnik je brez tezav zamenjal cilinder pa je imel ene bolj kvalitetnih protivlomnih vrat.
Gasilci pri protivlomnih pridejo 1,2,3 notri bodisi s specialnim orodjem ali pa s Halliganom. Največkrat pa kar skozi okno ker je pač ceneje za tistega ki je klical na pomoč...okno 100€ vrata 1000€Citat:
Uporabnik McGiver pravi:
Sicer si mislim, kaj si hotel povedat pa vendar:
dejstvo je da nobena vrata ne zdržijo vloma s silo - lep primer so gasilci, ko morajo vlomit, ali pa policija.
K sreči živimo v varnostno dokaj normalni državi, kjer gre vlom po sistemu - zakaj bi se zajebaval s kitajskimi protivlomnimi, če ima sosed 50 let stara "šerplošča" vrata. V blokih je malo drugačna situacija kot v hišah, tam imam tudi jaz Jelovico.