Veste, kaj/kje jeste? Mogoče v svinjaku?

bimbim

Pripravnik
26. avg 2011
87
0
6
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
Najslabše so male družinske gostilne, kjer se špara in moraš pogledat, kaj imajo v ponudbi malic v ponedeljek in kaj je bilo čez vikend....ne verjamem nikomur nič.

Ne kar nekaj na pocez cez vse mlatit! Nasa je mala in druzinska, ampak tipitop spucano in vse zadeve absolutno sveze pripravljene. Razen npr juhe - ki ni iz vrecke - in bi predolgo trajalo, da se skuha, ko jo gost naroci...
nahrung002.gif
 

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Keršič je bil katastrofa. Hrana fajn, ampak ko vidiš oštarijo od znotraj te mine. So pa vsi hvalili Valterja, očitno bo treba drugam pogledat. :p
 

B81

22. jul 2007
37.338
10.698
113
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
Najslabše so male družinske gostilne, razen bimbimove, kjer se špara in moraš pogledat, kaj imajo v ponudbi malic v ponedeljek in kaj je bilo čez vikend....ne verjamem nikomur nič, samo bimbimu


Edit
evil.gif
 

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Citat:
Uporabnik danielt pravi:Neverjetno koliko jih nima pojma kaj je to gluten, zgodilo se mi je da smo naročili bg pico, pa nas je kelnarca gledala kot tele v nova vrata.... in nam v zameno ponudila pico z "zelo dobrim polnozrnatim testom"
bonk.gif
, k pri njih bg nimajo ...(ni mela pojma kaj to je)

Brezglutenska hrana ni tko simpl, mora imeti posebej delovni pult, pa vse.. ni nekaj kar gostinec kar doda v ponudbo brez problema.
Če bi bil res občutljiv na to, bi to dobro vedel.
 

bimbim

Pripravnik
26. avg 2011
87
0
6
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
Najslabše so male družinske gostilne, razen bimbimove, kjer se špara in moraš pogledat, kaj imajo v ponudbi malic v ponedeljek in kaj je bilo čez vikend....ne verjamem nikomur nič, samo bimbimu

Edit
evil.gif

hehe, Denis, lahko prides naokoli in se na lastne oci prepricas
wink-1.gif
 

bimbim

Pripravnik
26. avg 2011
87
0
6
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Citat:
Uporabnik danielt pravi:Neverjetno koliko jih nima pojma kaj je to gluten, zgodilo se mi je da smo naročili bg pico, pa nas je kelnarca gledala kot tele v nova vrata.... in nam v zameno ponudila pico z "zelo dobrim polnozrnatim testom"
bonk.gif
, k pri njih bg nimajo ...(ni mela pojma kaj to je)

Brezglutenska hrana ni tko simpl, mora imeti posebej delovni pult, pa vse.. ni nekaj kar gostinec kar doda v ponudbo brez problema.
Če bi bil res občutljiv na to, bi to dobro vedel.

Se strinjam... ce je kader primerno izobrazen, lahko tudi osebe s celiakijo in drugimi intolerancami uzivajo v visoko kakovostni in dobro pripravljeni hrani. Zelo cenimo, ce se nam taksni primeri kak dan prej najavijo, da se nabavijo se kaksna specificna zivila, tako da se tisti z omejitvami ne rabijo prevec odpovedovat, v primerjavi z drugimi...
 

B81

22. jul 2007
37.338
10.698
113
Ok greš v kitajsko jest:

naročiš nekaj iz več vrst mesa, pred tebe dajo vrtljivo posodo, kjer so priloge.
Vse skupaj dobiš v 5 minutah. Kako je to mogoče?
Da bo en kitajc, ki je tu začel biznis, vrgel prilogo vstran, ki je bila na mizi, nikoli ne verjamem.

Sem delal prakso v eni high class gostilni in ko se spominjam, mi slabo postane, kakšna svinjarija se je tam delala.
Kruhki so se pekli posebej in vsak gost je dobil enega na mizo, če je vzel je vzel, če ne pa ne. Tiste kruhke je potem dobil kak drug gost, ker se niso vstran metali, zdaj pa se zamisli, ko se človek pogovarja in pljuva vse naokoli (nevidno in nezavedno) in potem dober tek, hvala lepa fakof.
 

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
To ne drži. V prispevku so omenili, da so pri dveh Kitajcih našli nepravilnosti, ta tretji je imel pa prav te tiptop urejene. Kar naj bi pomenili, da se hitro obveščajo, kaj je lahko narobe.
 

KocevskiPes

Pripravnik
17. dec 2011
84
0
6
In kake so sploh posledice, če ješ zasvinjano hrano? Zastrupitev z bakterijami, kaki hepatitis in ostali virusi, ki se jih ne moreš znebiti, paraziti, kaj drugega?
 

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
V UK imajo celo oddajo, kjer sledijo inšpektorjem in kažejo vso svinjarijo, katero najdejo, vključno z imeni gostiln in nezamegljenimi obrazi. Te kar mine jest kje zunaj. Pri nas se pa spet ščiti napačne.
 

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.964
6.854
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik bugmenot3 pravi:
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Kaj sedaj te rumene cajtnge in medije vlačite na alter. Se mora res še kak gostinec zadrgniti?
Naj se raje piše o dobrih stvareh. O teh se pa nič je piše?
Res škoda, da ti ne znaš pisat.
Ko raja piše o rumenih cajtngih, elita vpije da naj nehamo že brat rumene populistične medije in naj pišemo raje kaj dobrega. Ko rumeni medij piše o gostilnah in raja vpije da naj ne gledamo rumene medije dobimo tvoj odgovor.
Raja pač bolj poredko hodi v gostilno.
 

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Raja pač bolj poredko hodi v gostilno. Edino pametno, če bi še te prodajalce kruha in druge hitre hrane ki so se razširili po sloveniji pregledali.
 

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
ksz...

Zahtevamo imena!!! V bistvu bi sedaj državljani morali bojkotirati VSE gostilne, dokler ne pridejo imena na plan...
 

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.505
3.819
113
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Zahtevamo imena!!! V bistvu bi sedaj državljani morali bojkotirati VSE gostilne, dokler ne pridejo imena na plan...
Zdaj ravno poteka akcija, da morajo biti mediji družbeno odgovorni... ne pa da se ljkudje zaradi njih obešajo.
 

erikson

Guru
25. avg 2007
22.533
6.290
113
Če iz nekega razloga nočejo objaviti spornih gostiln, naj objavijo seznam gostiln, kjer niso našli nič spornega.
 

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.173
3.637
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
ksz...

Zahtevamo imena!!! V bistvu bi sedaj državljani morali bojkotirati VSE gostilne, dokler ne pridejo imena na plan...
Kaj dobrega bi prinesel medijski linč? Kdor je že pojedel njihovo hrano, se ne da več pomagati, za vse nadaljne goste pa je že inšpekcija poskrbela, da bodo dobili kvalitetno hrano.
 

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.063
1.275
113
42
Jaz tudi mislim da bi lahko objavili čiste gostilne. Je dobro za konkurenco
 

alfabet

Fizikalc
17. jan 2014
1.122
4
38
ksz

Moj fotr je delal kot šef kuhinje v več znanih restavracijah. Zna povedati marsikaj glede inšpekcijskih pregledov. V glavnem je bilo tako, da če inšpektor ni ugotovil nobene nepravilnosti, nikoli ni šel s praznim želodcem domov ... in ker ni bilo odkritih nepravilnosti, je inšpektorjeva širša žlahta zelo rada hodila v tisto restavracijo za poroke, obletnice, poslovna kosila ...
wink-1.gif


Po drugi strani se je držal za glavo, kadar sva skupaj šla kam po Evropi. Po njegovo bi polovico italijanskih in francoskih pajzlov morali že zdavnaj zapreti, če bi se držali enakih pravil kot pri nas. Ali pa ulični prodajalci azijske in druge eksotične hrane v evropskih mestih ... pri nas bi jih inšpekcija morala prvi dan zapreti.

Tudi ko se je pogovarjal s kolegi iz tujine, so mu rekli, da ima Slovenija ene najbolj strogih sanitarnih predpisov za gostinske obrate. Ampak kot vemo, smo na sončni strani Alp strokovnjaki za pisanje kompleksne in stroge zakonodaje, ki pa je potem nihče ne zna pravilno izvajati in nadzorovati. Plus, glej prvi odstavek.