Vesel Božič

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.
13. jul 2011
2.677
626
113
Državni sekretar Štrovs, je zaradi šale z Matildo moral oditi. Je bil kar konsenz glede tega takrat.
Meni se to "voščilo" ne zdi žaljivo, pač pa otročje.
Žaljivo je to, da imamo na vodinih položajih ljudi z mindsetom 15 letnika.

• Všeč mi je
Reactions: Matey in Mr_Wolf

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Vsi se zgrazajo nad "filthy animals", ne pa nad dejstvom da je to citat iz (30 let starega) filma ki praznik bozica eksponentno kapitaliziral. Objavi pa ga paradoksno nekdo ki mu deklarativno za bozic dol visi.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.025
-381
113
Vsi se zgrazajo nad "filthy animals", ne pa nad dejstvom da je to citat iz (30 let starega) filma ki praznik bozica eksponentno kapitaliziral. Objavi pa ga paradoksno nekdo ki mu deklarativno za bozic dol visi.

hehe, sem ravno vceri gledal ta film in se spraseval, ce je tole pobrano iz tega filma...

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Seveda je to iz filma Sam doma. Sam napis je pa slikana reklama iznad nekega londonskega kinematografa.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.764
5.914
113
Kaj ko raje enostavno vcasih nebi pisal oz odgovarjal.
Osmica ti je lepo jasno in glasno napisal. Bilo bi pa bolje da bi bil tiho prav ti!

Osebno razumem to kot enako žalitev, kot so jo razumeli kameltrajbarji ob karikaturi revije Charlie Hebdo z Mohamedom na naslovni stranici. Pa vemo da je takrat umrlo precej nedolžnih ljudi. Ampak ker je bedarijo objavil "naš" je vse v redu, ne?

Nazadnje urejeno:

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.532
439
83
Takrat je bedarijo objavil nek cajtng. Tokrat pa predstavnik državne oblasti na precej visoki funkcji.
Kar se mene tiče je tale vlada zgubila še tistih par zadnjih procentov kredibilnosti, ki jih je pred tem še imela.

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Osmica ti je lepo jasno in glasno napisal. Bilo bi pa bolje da bi bil tiho prav ti!

Osebno jemljem to kot enako žalitev, kot so jo razumeli kameltrajbarji ob karikaturi revije Charlie Hebdo z Mohamedom na naslovni stranici. Pa vemo da je takrat umrlo precej nedolžnih ljudi. Ampak ker je bedarijo objavil "naš" je vse v redu, ne?

Nepismenjace jedan...

V mojem postu nima veze religija ampak to da gospod "komunist" objavlja citat iz ultrakapitalisticnega filma.

Sicer pa je stavek "merry christmas you filthy animal" tretji najpogostejsi autocomplete na YT, enako visoko kotira na Googlu.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.764
5.914
113
Nepismenjace jedan...

V mojem postu nima veze religija ampak to da gospod "komunist" objavlja citat iz ultrakapitalisticnega filma.

Sicer pa je stavek "merry christmas you filthy animal" tretji najpogostejsi autocomplete na YT, enako visoko kotira na Googlu.
Fijakarski konj!
Nekateri znamo pogledat tudi širšo sliko in namen nekoga ki je to objavil. Ti očitno ne.

piagolo

Guru
22. nov 2009
7.032
3.733
113
V bistvu zelo pragmatično voščilo, testira kje je meja osebne prizadetosti potencialnega eksekutorja.

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Sem popravil napisano, priznam, sem napisal drugače kot sem mislil. Zamenjal sem besedo "jemljem" z besedo "razumem", da me kdo nebo tiščal v vrečo verskih blaznežev.
Da ne bo samo smajli...
Ne morem in nikakor nisem užaljen, če nekdo "žali" z nerazumevanjem in nepoznavanjem.
Kot bi te žalil triletnik z neko brezvezno foro, kaj pa vem, ti rekel, božič - prdec - frdec :zavijazocmi:

Nisem nek vernik (pa tudi nevernik ne), vendar ko mi nekdo vošči z merry cristmas, vesel božič, srečen božič in podobno, me vse mine, in sem nekako tiho, čeprav bi ga najraje posla nekam.
"Veseli in srečni" so prazniki tipa novo leto, pust, tudi včerajšnji državni praznik bi lahko bil vesel in srečen - no ja.
Božič je pač božič in je v prvi vrsti verski praznik, to da je bil ugrabljen in zlorabljen - je že dolgo jasno.
Ne morem se tudi načuditi, kako zelo je popularen "moderni" duhovnik in vloger Martin Golob, ki govori ravno o tem. Povsod ga je polno, na radiu, tv, na družabnih omrežjih, pet minut po delitvi njegove objave pa spet Łučke, kičeraj in božićek. Adijo pamet.

Mr_Wolf

Guru
8. jan 2008
3.223
3.626
113
Državni sekretar Štrovs, je zaradi šale z Matildo moral oditi. Je bil kar konsenz glede tega takrat.
Meni se to "voščilo" ne zdi žaljivo, pač pa otročje.
Žaljivo je to, da imamo na vodinih položajih ljudi z mindsetom 15 letnika.
:zmaga: ampak, vseeno je tudi žaljivo.
Dodal bi samo še to, da v tej državi taki tipi z mindsetom 15-letnika pridejo do doktoratov:bonk:.
Nad tem se je šele za zamisliti.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.