Sem popravil napisano, priznam, sem napisal drugače kot sem mislil. Zamenjal sem besedo "jemljem" z besedo "razumem", da me kdo nebo tiščal v vrečo verskih blaznežev.
Da ne bo samo smajli...
Ne morem in nikakor nisem užaljen, če nekdo "žali" z nerazumevanjem in nepoznavanjem.
Kot bi te žalil triletnik z neko brezvezno foro, kaj pa vem, ti rekel, božič - prdec - frdec
Nisem nek vernik (pa tudi nevernik ne), vendar ko mi nekdo vošči z merry cristmas, vesel božič, srečen božič in podobno, me vse mine, in sem nekako tiho, čeprav bi ga najraje posla nekam.
"Veseli in srečni" so prazniki tipa novo leto, pust, tudi včerajšnji državni praznik bi lahko bil vesel in srečen - no ja.
Božič je pač božič in je v prvi vrsti verski praznik, to da je bil ugrabljen in zlorabljen - je že dolgo jasno.
Ne morem se tudi načuditi, kako zelo je popularen "moderni" duhovnik in vloger Martin Golob, ki govori ravno o tem. Povsod ga je polno, na radiu, tv, na družabnih omrežjih, pet minut po delitvi njegove objave pa spet Łučke, kičeraj in božićek. Adijo pamet.