Verige za 18 col gume

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
ima belo corveto letnik pa ostalo ne vem vem pa da je skoz parkirana v bližini župnišča v SG
grims-1.gif

Kar se tiče verig jaz jih imam v škatlji v avtu niso niti cole, ki jih imam na avtu niti niso nikoli policaji komplicirali al pa jih podrobno gledali!

fergazer

Zelenc'
15. okt 2007
5
0
1
Citat:
Uporabnik pumaX pravi:
Danes sem malo gledala verige za moja dva pogonsak kolega... sicer sem našla za 18 col, ampak na nalepki je napisano v vseh primerih 245/45/18.
Hvala
roza.gif

a to imaš jeklene feltne ali so ALU?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.667
6.708
113
pri taščici
To bi tudi se pozanimal pred nakupom- Če jih bodo policajo priznali za verige.
Na mimovrste nikjer ne piše da ustrezajo "cestnim" zakonom in pravilnikom.?
Je bolje potem da kupiš premajhne in "popraviš" nalepko

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.347
766
113
Jaz imam enostavno eno škatlo, kjer ni več nalepke. Verige imam, zakonu zadosteno. Natikal jih pa ne bom, grem raje z drugim avtom takrat...

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
in kak se to ve? A jih moraš gor dajat? Kaj je če na cesti ni snega pol to ni snežnih razmer in ni potrebno dajati gor ketn? malo sem zmeden?
confused-1.gif

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.347
766
113
Moje mnenje je, da ustrezajo. Nataknil jih pa ne bom. Mi ni treba. Zadostim zakonu s tem, da jih imam v avtu...
Lahko pa to stori oziroma poskusi policist...

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
približno ttako mnenje imam tut jaz edino kar se ne strinjam s tabo je da mi jih natika policist . Kaj bi naredil v primeru da mi naredi kak ris na avto oz felgno kdo bo potem kril stroške? Je pa dejstvo da jih imam vedno v avtu v škatlji dejstvo pa je tut da niso 16 colske tako kt gume!
evil.gif

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Citat:
Uporabnik fergazer pravi:
Citat:
Uporabnik pumaX pravi:
Danes sem malo gledala verige za moja dva pogonsak kolega... sicer sem našla za 18 col, ampak na nalepki je napisano v vseh primerih 245/45/18.
Hvala
roza.gif

a to imaš jeklene feltne ali so ALU?

ALU so.

Kako pa preveriš, če so "ustrezne našim zakonom"?
Kje v zakonu sploh piše KAKŠNE verige moraš imeti??

Joj, naši pač znajo vse zakomplicirati
bonk.gif

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.960
-393
113
če maš alu feltne, pa če jih slabo gor daš, ti znajo opraskat feltne...

aja, pa sej jih ne boš gor dajala... sorry.

kovcek

Pripravnik
21. avg 2007
72
0
6
MS
Te sigurno ne morejo opraskati felne...hehehe....si sploh pogledal te verige na gornjem linku?

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.104
4.073
113
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Mislim da je v zakonu napisano da morajo verige ustrezati namontiranim gumam!

Za zimsko opremo motornih vozil veljajo:
- zimske pnevmatike ...
- letne pnevmatike z najmanj 3 mm globokim profilom in v priboru ustrezno velike snežne verige za pogonska kolesa

.. pogoji za uporabo snežnih verig so izpolnjeni takrat, ko je na vozišču toliko snega, da pnevmatika med vožnjo ne pride v stik s površino cestišča

.. torej če je 3 cm suhega snega, ti policist lahko ukaže da pred njim natakneš snežne verige oz. te oglobi ker voziš brez zimske opreme. Tudi če imaš verige v prtljagi! Ustrezno velike verige pa pomeni, da se morajo ujemati z dimenzijo gume .. dimenzija gume MORA biti napisana na etiketi od verig (ko so le te v prodaji)! Če etikete ni (jo ti odstraniš oz se zgubi) se to verjetno šteje da niso ustrezne .. to je nekako tako kot če bi zdrsal s šmirgel papirjem dimenzijo in podatke z gume.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
nikjer ne piše da morajo bit verige v original embalaži! Jaz imam lepo zapakirane pri rezervni gumi če hoče gledat če so pravi jih naj natakne sam škodo ki jo bo pri tem pregledu naredil pa naj krije !

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.252
328
83
Po mojem je postopek za ugotavljanje ustreznosti verig enak kot s "homologacijo" raznih folij, felten ipd. Odpeljejo te na tehnični pregled, pa tam preverijo, pol pa colaš enako kot pri predimenzioniranih feltnah - saj tam policisti niso tisti ki ugotavljajo ali je naprava na vozilu homologirana ali ne - niso strokovnjaki za to (pa tudi nima smisla da bi se matral in ti poškodoval vozilo, če pa to dzabe oz. na tvoje stroške naredijo na tehničnem).
PumaX: hvala za info o 16ojro verigah (zvezdice padejo), grem jutri iskat.

Barbarian

Fizikalc
25. sep 2008
1.234
24
38
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
ima belo corveto letnik pa ostalo ne vem vem pa da je skoz parkirana v bližini župnišča v SG
grims-1.gif

Mal OFFa: Opa, zdej pa vem kdo je
cheer.gif

Sej te univerzalne bojo za Copse OK
wink-1.gif

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.