Torej Darwin award...če nisi hiter kot zajec...ne kamenjaj oklepnika na manj kot 5m
Se strinjam. Podoben bedak, kot takrat v Mariboru.
Šimčik je bil heroj, tako kot tisti kateri so protestirali proti okupatorski jla.RTVSLO:
Josef Šimčik je bil prva žrtev osamosvojitvene vojne. Padel je 23. maja na Ljubljanski cesti v Mariboru, pred takratno vojašnico, ko so Mariborčani protestirali proti zajetju dveh pripadnikov Teritorialne obrambe. Čez njega je zapeljal oklepnik JLA. Njegova hči Nela Jergovič je bila takrat stara 25 let. Da njenega očeta ni več, je izvedela iz osrednjega Dnevnika naše televizije. "Moje življenje in življenje moje družine se je v trenutku obrnilo na glavo. Takrat sem imela velike načrte v življenju, ob tem dogodku pa je vse postalo nepomembno," pripoveduje. Njena mati se je ob smrti moža zaprla pred svetom, sama je potem več let zaman iskala službo, spomin pa je še danes boleč. "Več let nisem mogla pogledati tistega posnetka, sem pa ponosna, da je bil moj oče takrat tam, in ponosna sem na to, da je bil zraven pri dogodku, ki je najbrž ljudem toliko dvignil samozavest, da so postali še bolj odločni in da imamo danes svojo državo."
Šimčik je bil heroj, tako kot tisti kateri so protestirali proti okupatorski jla.
Lahko je biti general po bitki.bil je budala.
izgubil je življenje za peščico tajkunov, plenjenje zahoda.
polovica to tistega časa se danes sprašuje zakaj so tvegali.
verjetno bi bila slika drugačna, če ne bi milan s kadrom dogovorim prostega izhoda.
vsi bi morali tako kot tvoji - taktizirat se umaknit potem pa odskodnino zahtevat anebil je budala.
izgubil je življenje za peščico tajkunov, plenjenje zahoda.
polovica to tistega časa se danes sprašuje zakaj so tvegali.
verjetno bi bila slika drugačna, če ne bi milan s kadrom dogovorim prostega izhoda.
Lahko je biti general po bitki.
Tudi partizani so bili budale. Ampak so bili. In vemo kak je bil rezultat. In vecina ni nic bolje zivela zaradi tega. Ampak ko je bilo treba nekaj narest, so naredili, ne glede na velikost nasprotnika.
A res? A kr pojasnil ti bom? Hahaha.da, partizani so bili budale.
kak je bil rezultata ne vemo..še danes
kdo je večina in kako je živela boš pojasnil.
kaj so pa naredili?
Najlazje se je delat budalo...kdo so moji?
kam se umikat?
Vem za nekaj otrok ki so se zaposlili v JU. Tko da ce je ena gospa nezadovoljna, se ne pomeni da se generalno ne resuje zadeva.ne bom komentiral
Svojce boli tudi odnos države do tistih, ki so dali življenje za to, da je Slovenija danes samostojna. Pravijo, da jim je bilo obljubljeno marsikaj, a je ostalo samo pri obljubah. "Po vseh letih lahko rečem le, da mi danes za odnos države ni več mar," pravi Nela Jergovič. Prepričana je, da bi država lahko več naredila za otroke padlih in bi po zgledu Hrvaške lahko imeli prednost vsaj pri zaposlovanju v državnih inštitucijah ali pred tem pri vpisu na srednje šole in fakultete in iskanju stanovanja. "Otrokom je država obljubljala, da bo za njih poskrbljeno, pa se vdove padlih še danes borijo za preživetje," pojasni tudi Furekova, ki omeni, da se padih niti na proslavah ob obletnicah vojne ne spomnijo več. Vsakoletno srečanje s predsednikom države je premalo in vse bolj postaja samo sebi namen, so prepričani svojci padlih.
Tale tvoj odgovor je v smislu koliko je ura? Zunaj sije sonce...V JU se zaposlujejo, ker ne zaupajo gospodarskemu sistemu, ( posledično državi sami ) - zato si povprečni ljudje brez izrazitih ambicij iščejo šihte predvsem v državnih jaslih. Tam se počutijo še najbolj varne. V gospodarstvu je zadeva malce drugačna. Tam štejejo rezultati. Ampak je zadeva mnogo manj stresna, saj štejejo - torej rezultati in ne spletkarjenja in spotikanja med seboj.
Ko bi se našel nekdo, ki bi našo JU znormiral .