Veliki hadronski trkalnik

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Ker vem da je tukaj polno fantov in deklet, ki spremljajo napredke v znanosti, me zanima če kdo ve kaj več o tem, ali so ga že pognali in opravili poskuse. Ker nikjer ne najdem nobenih pametnih ažurnih člankov in podatkov o tem.

Baje naj bi največji eksperiment opravili enkrat v maju.

Za vse, ki ne veste kaj to je.
KLIK
Gre se pa za simulacijo prvih nekaj milijonink sekunde po nastanku vesolja. (op.a. Adam in Eva tukaj nimata veze
evil.gif
)

Je torej kje kaka pametna povezava?

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Gledal sem oddajo o gradnji na Discovery-ju in National Geographicsu in glede na velikost objekta je zanimivo, da v medijih ni bilo nekega večjega zanimanja. Zgleda se bolj prodaja Britney Spears kot to.

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
To vem ja, da bo enkrat v maju. Glede na to, da smo pri koncu meseca, pa nihče še nič ni poročal...?

Medije pa to res ful zanima, ja.
bonk.gif
Razen zadnjič mislim da sem videl članek v Nedeljskem.

redorange

Fizikalc
6. avg 2007
1.283
0
36
45
terra rossa
bojanm.blog.com
Čaki malo, če ustvarijo črno luknjo, a nismo potem v k****?
Četudi majhna, jo bo potem mogoče uničit, oziroma jo imet pod kontrolo?
Ker kar sem bral, črna luknja pač vsrkava in več kot vsrka bolj je potem močna

dekca

alter gentleman
25. jul 2007
3.964
0
36
123
Preveč Playboy gledaš...
grin1.gif

In - res je - babe ne morš uničit...
tongue-1.gif

jest5

Guru
18. avg 2007
26.128
-8.786
113
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Zares zanimivo bo ratalo, če jim uspe ustvariti črno luknjo (no ja, bolj luknjico). Možnosti so izjemno majhne, ampak nekateri tudi na lotu zadanejo
Glede na to, da nas dnevno obstreljujejo delci iz vesolja, ki imajo tudi konkretno višje energije, kot bodo bile v tem trkalniku, se nimaš česa bati.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Te črne luknje v pospeševalnikih niso enake tistim v vesolju, so pa dovolj dobri približki, da lahko raziskujejo, kaj črna luknja sploh je, saj do sedaj vse sloni na teoriji in ugibanju. Poleg tega pa te črne luknje izginejo takoj, ko ustavijo pospeševalnik, saj se morajo od nekod ''napajat''.

Drugače pa je bil strah o tem, prav pri tem Hadronovem pospeševalniku so naredili več študij, ki so preučevale možnost katastrofe in pri vseh je pokazalo, da ni nobene možnosti za kaj takega (razen če se je Stephen Hawking pošteno zmotil pri svoji teoriji radiacije).

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Neverjetno.
Rtvs vendarle objavi novico, ki premore več kakor eno "rumeno" možgansko celico.

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Nisem ravno največji spremljevalec dogajanj ampak kolikor vem so v cernu opravili že kar nekaj testiranj v tem čudesu. Na youtubu je tudi nekaj filmčkov ki prikazujejo celotno delovanje in trke atomov (animacijsko seveda).
Kar se pa tiče "rekonstrukcije" velikega poka pa je res vse potihnilo. Zavedati se je potrebno da so lahko odkritja ogromna, predvem lahko zelo hitro pokopljejo temelje (če mal karikiramo - namreč verjetno bi dokaz o tem kako je nastalo veseolje - posledično zemlja, marsikateremu močno hodila v nos ). Vglavnem pomoje so odkrili marsikatero pizdarijo, ki pa verjetno ni ali nikoli ne bo za javnost (mogoče celo antimaterijo
shocked-1.gif
). Ne dopuščam pa možnosti da sem kaj prehitel oz. zamešal ampak kolikor sem jaz seznanjen s tem je zadeva že stekla samo nobenega poročila o raziskavi ni mogoče videti
Itak pa je žalostno da tovrstne raziskave ki so lahko temelj nastanka nimajo niti 1% pozornosti naspram kakšni britny Spirs
bonk.gif

Nazadnje urejeno:

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Citat:
Uporabnik mosseero pravi:
A ti še kar verjameš v neke teorije zarote?
shocked-1.gif
Čista znanost že zelo dolgo ni več cenzurirana.

Sem pa daleč od nekega zarotnika, lahko pa si prepričan da so razne lovke razpletene mnogo globje kot si kdaj mislimo, pa nimajo tukaj zarote ali kaj podobnega nobene veze. Nisem pa rekel da ne razkrijejo tega prav zaraid religije, lahko je tudi kaj tretjega da zadeve še ne pridejo v javnost - mogoče vojska - kakšno orožje, kaj tretjega. Ti resno verjameš, da vse kar se danes odkrije / razišče, pride v trenutku na plan, v javnost? Močno močno dvomim.

s22b

Fizikalc
1. sep 2007
3.199
1
36
40
Ne, zmotil si se.

To je naprava, ki proizvaja ultrazvočne žarke in potem jih usmerijo na tarčo, katero seveda raznese. Recimo, čist brez težav lahko sprožijo potres ali pa kakšno drugo "naravno" katastrofo.

To je seveda šala.

Be afraid, be very afraid.

Nazadnje urejeno:

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Citat:
Uporabnik s22b pravi:
Ne, zmotil si se.

To je naprava, ki proizvaja ultrazvočne žarke in potem jih usmerijo na tarčo, katero seveda raznese. Recimo, čist brez težav lahko sprožijo potres ali pa kakšno drugo "naravno" katastrofo.

To je seveda šala.

Be afraid, be very afraid.

Kaj to zdej name ciljaš, ker pač verjamem v to da ne pride ravno vsaka stvar takoj v javnost? Kje imaš ti tle zarote ne vem
rolleyes-1.gif