Vegrad štala ...

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.675
233
63
42
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
... oz. štala glede neplačila mesečne plače. ne bi o tem, kako lahko nekdo zavozi celo firmo, ampak, recimo, zakaj ti delavci, tisti, ki še niso tako stari oz. na splošno, zakaj ne iščejo nove oz. druge službe?

razmišljam, kaj se da v tem položaju sploh naredit?

in sem resnično vesel, da zaenkrat imam službo, redno plačo in denar za plačevanje stroškov ... priznam ... v njihovem položaju se ne bi znašel ...

torej, kaj narditi?

Katunga

Fizikalc
1. sep 2007
1.068
0
36
Koper
Citat:
Uporabnik DizzyReed pravi:
... oz. štala glede neplačila mesečne plače. ne bi o tem, kako lahko nekdo zavozi celo firmo, ampak, recimo, zakaj ti delavci, tisti, ki še niso tako stari oz. na splošno, zakaj ne iščejo nove oz. druge službe?

razmišljam, kaj se da v tem položaju sploh naredit?

in sem resnično vesel, da zaenkrat imam službo, redno plačo in denar za plačevanje stroškov ... priznam ... v njihovem položaju se ne bi znašel ...

torej, kaj narditi?

treba ta Vegrad zapret, pa vsi domov. Kaj zdej če je baba zavozila, sej ni bog. Sej delavc tud nerodno dvigne ciglo, pa pade, pa se razbije in kaj nej gre zdej sedet...kdor dela ta greši. vsi domov.

Jerez

Pripravnik
27. jul 2007
561
0
16
Jah, če vprašaš uno Konigundo al kaj je že direktorca, bo rekla da so to delavci pogodbenih podjetij Vegrada in da je vse v najlepšem redu
crazy1.gif

V bistvu postaja sužnjelastništvo legalno...

22. jul 2007
13.631
1.789
113
124
jaz samo čakam na dan, ko bo kakšnemu delavcu počil film in bo direktorja spravil v večna lovišta
uf-1.gif
LPWWY

p.s. se čudim, da se še to ni zgodilo

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.675
233
63
42
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
okej ...

videl novico na 24ur ... večina tujcev? zakaj potem ne gredo domov? raje tu tonejo in tonejo (verjetno to, da delajo tu, ni zastonj - bivališče stane, vse stane, doma bi si lahko vseeno normalen job zrihtali, čeprav slabše plačan - kaj ti nuca boljše plačan job, če potem ni plače tri mesece?). veliko je bilo pa recimo takih, ki so Slovenci (vsaj delujejo tako) ... zakaj pa oni nič ne naredijo? sej, a ni boljše par sto evrov od Zavoda vlečt, kot pa delat, pa čakat, a boš odpuščen, a bo nekdo podrl firmo al kaj? ...

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.737
113
Pred 70 leti je baje moj pokojni sosed.... vse poštimal s tem. Tut njegova žlahta mu ni ušla
hysterical-1.gif

kramp.jpg

Mare77

Fizikalc
13. feb 2009
1.327
8
38
47
Okolica južne LJ.
Citat:
Uporabnik shift pravi:
tud bosanci niso več kar so bili.če bi bili bi debela hilda visela že pred letom

Škoda... Ker res ne vem, kaj naj bi si taka baba zaslužila drugega. Prav norca se dela iz ubogih neukih delavcev, katere je najlažje izsiljevati in naokrog prenašati.
uf-1.gif

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.902
114
63
štajerska
glede na to, da niso xy mesec dobili plačie mi ni jasno zakaj niso dali predlog sodišču za stečaj. če se ne motim lahko dajo tudi odpoved če 3 mesece ne dobijo calunge , pa jim potem država nekaj časti...

sad

Guru
24. avg 2007
21.245
9.876
113
Citat:
Uporabnik ceedevita pravi:
glede na to, da niso xy mesec dobili plačie mi ni jasno zakaj niso dali predlog sodišču za stečaj. če se ne motim lahko dajo tudi odpoved če 3 mesece ne dobijo calunge , pa jim potem država nekaj časti...
Delovno dovoljenje. To je namreč uzakonilo sužnjelastništvo.

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Citat:
Uporabnik Narodnjak pravi:
čudim se, kako se še ni nobenmu bosancu strgalo pa Hildo odstrelu...

Skoraj tako ... en jo je res čakal s pištolo pa je baba dala na parkplace rampo in si uredila ločen vhod v upravo.

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Citat:
Uporabnik Narodnjak pravi:
čudim se, kako se še ni nobenmu bosancu strgalo pa Hildo odstrelu...

Sicer bo zvenelo zelo grdo, ampak zdi se mi da je ta bojevite pobrala vojna......teli so ostali.

vellno

Pripravnik
10. jan 2009
383
0
16
Vsi k so mastno služili z raznimi dogovori in podkupovanji se zadnje čase sprašujejo po obstoju.
Že prav da se je vse to zgodilo, se bo vsaj kaj premaknilo v glavah in bomo končno zapluli na pot konkurečnosti.

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
In gradbeništvo je v peezdi, ker so nižali ceno ponudb z zavedanjem, da se določenim podizvajalcem enostavno opravljeno delo ne bo plačalo.

Barabija na kubik, to se mora uredit

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
ne pospološuj. določeni si ne zasluzijo plačila. cena bi morala pokrivati kakovosten kader, ne pa sezonske se dolanskoletne obiralce jagod, cobane itd...