veganski par stradal dojenčka do smrti?

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.130
11.220
113
spodoblo bi se, da veganke vsaj pogoltnejo, že zaradi zdravja
evil.gif

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Ker je predrago. Zelenjava je zastonj. Zjutraj grejo mal na pašo okol bajte, pomulijo peteršilj in zeleno in to je to za dons.
grims-1.gif

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.130
11.220
113
Ker se bolje počutimo. Malo pa tudi zaradi same moderne reje in predelave mesa. (kaj vse živali požrejo, da so ponavadi nonstrop na zdravilih, potem pa še malo moralni vidik, kako te živali živijo in kako se jih fenta) in potem mi to bašemo... nein danke...oziroma sem prešaltal na socialnimi minimum za meso. Meso še zgolj malo za spremembo, pa še to ne preveč. Tudi mleko sem precej zreduciral.
Ko enkrat to prakticiraš, potem pa se kdaj "prekršiš" in se brutalno nažereš kakšnega mastnega mesa in čevapov..pa vidiš kako [cenzura] up je to
wink-1.gif

Abraham je pa tako ali tako funkcionalno nepismen in ne zna prebrat kaj sem pisal. Meso je prepoceni glede na zelenjavo... to naredijo tisoč in ena subvencija, ker se forsira živinorejo.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.665
3.174
113
v lokalni ostariji
sajkek ti si nepismen... kvalitetno meso je enako drago kot kvalitetna zelenjava! popolnoma primerljiva zadeva. enako kot je poceni zelenjava obstaja tudi poceni meso. subvencionira pa se u bistvu kmetijstvo na splošno...

drugače pa kdo pravi da moraš jest živali iz reje. jej doma vzgojene živali...

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.130
11.220
113
itak. če se je meso, je 95%samo tako, ko veš s čim so ga fojtrali. O tem ni dvoma.

Dobro meso je še vedno prepoceni glede na zelenjavo - glede na stroške in čas. Pika.

Daniel

Guru
21. dec 2007
6.082
3.763
113
Ne vem ravno, če si kdo lahko privošči, da bi imel živino nonstop na zdravilih, saj tudi to precej stane. Kdor dela dobro skuša stroške veterinarjev zreducirati na kolikor se le da in živalim zagotoviti najboljše kar lahko pridelaš. Drugače je bolje, da se ne ukvarjaš s tem.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.130
11.220
113
mlekarce so povečini na antibiotikih. Vse stane, saj ti pravim da stane, a država subvencionira, da gre lepše skozi. [cenzura] up sistem.

Daniel

Guru
21. dec 2007
6.082
3.763
113
Glej jih mamo zato ti tudi pravim, če ne paziš in kličeš veterinarje, ko imaš vse narobe ti le ti odnesejo ves prihodek in je bolje, da se s tem ne ukvarjaš. Sicer pa ne vem, kje si ti videl subvencionirano živinorejo. Poljedelstvo je, za krave ni nobenih posebnih dodatkov.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.665
3.174
113
v lokalni ostariji
daniel pa on to nekaj na pamet trobezla...
kot praviš, živinorejci pazijo da čimmanj antibiotikov itd dodajajoživali ker to stane. že vitamini so dragi...

Daniel

Guru
21. dec 2007
6.082
3.763
113
60. Trideset je molznic. Če je lepo vreme so vsak dan zunaj na paši in svežen zraku.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.130
11.220
113
ste eni redkih, sicer pa nimate intezivne reje, ker če ne neb vidle svežga lufta
wink-1.gif
pa pri manjšem številu še lahko hendlaš kaj imaš kje.

Sicer pa recimo ekološke kmetije ne ponujajo EKO kure,,zakaj? ker bi bila športna in je brezveze
wink-1.gif

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.455
5.045
113
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
Ker se bolje počutimo. Malo pa tudi zaradi same moderne reje in predelave mesa. (kaj vse živali požrejo, da so ponavadi nonstrop na zdravilih, potem pa še malo moralni vidik, kako te živali živijo in kako se jih fenta) in potem mi to bašemo... nein danke...oziroma sem prešaltal na socialnimi minimum za meso. Meso še zgolj malo za spremembo, pa še to ne preveč. Tudi mleko sem precej zreduciral.
Ko enkrat to prakticiraš, potem pa se kdaj "prekršiš" in se brutalno nažereš kakšnega mastnega mesa in čevapov..pa vidiš kako [cenzura] up je to
wink-1.gif

Abraham je pa tako ali tako funkcionalno nepismen in ne zna prebrat kaj sem pisal. Meso je prepoceni glede na zelenjavo... to naredijo tisoč in ena subvencija, ker se forsira živinorejo.

Tudi jaz sem se iz enakega razloga odločil da se odpovem mesu, ker enostavno prehrambena industrija je ratala totalna svinjarija na račun čim večjega izkupička in s tem zaslužka, v kakšnih pogojih se redi žival, kako se dela z njo itd...
Človek ne rabi vsak dan mesa, vendar so nas tako daleč pripeljali da se na račun zaslužka, predvem mulikorporacij, človeku vsiljuje kaj je dobro in koliko mora pojesti, v praksi pa se prenažeramo, zmečemo stran hrane, da bi lahko nahranili vse brezdomce in vse ki imajo tako nizke prihodke v SLO, da si težko hrano privoščijo...

Kaj vse je človek sposoben narediti da dobi najboljše rezultate pri reji...

Kako se z živaljo dela pri zakolu,... vse to se prenese na meso in ščasoma na človeka... verjamte kar hočte, jejte meso če vam paše,
nobenemu ne oporekam in imate po zakonu pravico in jo izkoristite, bi pa rad videl koliko zagriženih mesojedcev se je zaklalo kakšno
žival in koliko bi jih imelo srce da jo, zato da bo mel vsak dan meso na krožniku... vejetno 5% procentov zagretežev... ostali bi pa...

In ne pogovarjamo se o preživetvenem vprašanju, pogovarjamo se v stanju kjer je hrane vse oblike v izobilju in lahko izbiraš kaj in koliko boš jedel...

Če bi bil v situaciji kjer je odvisno ali bi jaz in bližnji preživeli, da ni druge hrane kot da nekaj ujamem, pa bi brez skrbi tud jaz za izbral meso, in za ta namen ubil žival...

Da ne šinfam samo mesne industrije, tudi "zelenjavna" industrija je ratala svinjska, od GSO, pesticidov, (kar se prenaša tudi na živali in ljudi), človeka rata sram, da je samo še zaslužek pomemben... koliko trupel pade za to, pa ni pomembno... žal...

Pa da se vrnem na temo, ker dva vegana nista ustrezno posrbela za zdravljenje svoje punčke, ker sta preveč verjela v alternativno medicino, so zaradi tega vsi vegeterjanci, vegani in vsi ki nič ali malo jedo meso, manj inteligentni, jih je treba v zavode spravt in prevzgojit, tako kot geje, črnce in druge drugačne...

Ko pa nek krvoločnež, ki mu ni obroka brez zajetne količine mesa, pobije s svojo puško 5, 10, ljudi, pa noben ne reče da je problem v tem ker je bolj krvoločen ker poje preveč mesa in je treba mesojedce vzet pod kontolo, ker so nevarni za okolico
evil.gif

Zgolj primer, kakšne primerjave so na teh forumih, na polno se opravičuje svoje videnje, kar je pa drugače je pa vse narobe in nekateri
zagriženi konzumerji mesa, se obnašajo do nejedcev mesa, kot da jim oni oporekajo da ga ne smejo jesti, kot da jih napadajo, ja češ
kakšen pa si ti ubijalec živali... 99% teh, noče nobenemu nič, samo odločili so se da ne bodo več jedli mesa zaradi tega in tega razloga. Da ne omenjam primerjav da so vegeterjanci manj inteligentni kot živinorejci...
bonk.gif

Ja, saj vem, Alter...

jest5

Guru
18. avg 2007
26.141
-8.779
113
Ah ja...
Citat:
A cannulated cow can be referred to a cow that has been surgically fitted with a cannula. A cannula acts as a porthole-like device that allows access to the rumen of a cow. This allows extensive research and analysis of the digestive system of a cow that otherwise could not have taken place.
A forage analysis can take place due to the access of the rumen through a cannula. Once the cannula is surgically placed in the cow, a cow is then allowed to graze for a certain period of time. Once the allotted time is up, the material that is located in the cannula is collected and tested. This analysis shows producers which forages are optimal for the use of their individual operation.
Jp, zihr delajo na vsaki farmi znanstvene raziskave kravjega prebavnega sistema.
Citat:
Kako se z živaljo dela pri zakolu,... vse to se prenese na meso in ščasoma na človeka.
Ni res.
Citat:
človeku vsiljuje kaj je dobro in koliko mora pojesti, v praksi pa se prenažeramo
Noben nikomur ničesar ne vsiljuje. Smernice zdrave prehrane so znane. Če ti(ali kdo drug) požreš preveč, je to tvoj problem, če bi se držal smernic, se to ne bi dogajalo.
Citat:
od GSO
Z GSO ni v osnovi prav nič narobe.

Daniel

Guru
21. dec 2007
6.082
3.763
113
Kaj za vraga so ti obroči na kravah? Saj niso normalni česa vse se že ne poslužujejo.

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.455
5.045
113
Citat:
Uporabnik Daniel pravi:
Kaj za vraga so ti obroči na kravah? Saj niso normalni česa vse se že ne poslužujejo.

Nič posebnega kot pravi kolega eno objavo višje... pač "vgradijo" jim dostop v trebuh, s ksterim lahko direktno vzamejo vzorce prebave določenih krmil, kako se odzivajo, in katero da par % več mleka....

To je podobno kot testiranje avtomobilov, nič posebnega...
bonk.gif
, GSO je tud čist okej, predlagamo ga otrokom vsak dan za zjutraj...