Kot sem rekel, travoljubcem hudo manjka širine, da bi se lahko pogovarjali o tej temi na enakem nivoju kot vsejedci. Seveda sami tega ne zmorejo prepoznat, kar potrjuje osnovno trditev.
V svojih besedah o trpljenju in čaščenju živali ste namreč bolj papežki od papeža. Sklepam, da v svoji goreči veri proti mučenju in ubijanju VSEH živali narediti harakiri, če pohodite deževnika? Komarju nastavite še drugo roko, namesto, da ga spacate po steni? Muha je sendvič (BREZ salame in sira seveda!) skupaj z vami...? Z avtom seveda ne zadanete nobenega insekta, kaj šele ptiča,...Nimate usnjenih čevljev, pasov, paškov za uro,...? Ne jeste sladkarij (večina ima notri snovi živalskega izvora),...?
Ali potegnete črto pri kravah, pujsih in piščancih, vse kar je nižje pa niso več živali? Ker potem je vseeno, če črte sploh ne vlečete kjerkoli in nehate težit. Ali pa mi pokaži normativ, kje črta poteka? Je različna glede na državo, vero, kulturo,...? Kje je meja, katere se mora držat novopečeni vegan? Ali se tudi med sabo ne znate zmenit tega? Važno, da vpijete o svoji nadrasi ko se omeni zrezek.
In, če si že tako načelen, da se vsega gornjega držiš (vsaka ti čast, ampak imaš hudo zateženo življenje, s katerim ne boš rešil ničesar oz. ti grem brez težav dokazat, da kaj živalskega še vedno ješ/uporabljaš, celo ubijaš), veselo pa žvečiš po svojem prepričanju mrtvo hrano kot so rastline, semena, itd.....in trdiš, da so dokazi o živosti rastlin bedarija...kdo je [cenzura]? Ker tebi ne ustreza, so dokazi debilni? Podobno, kot je debilno, ker me zanima kje je meja med živalmi?
Kot vsaka vera (kar v bistvu veganstvo je), se tudi ta začne rušiti pod težo čisto jasnih vprašanj in dokazov na katere nimate odgovora. In ker nimate nobene širine, da bi se o tem znali neprizadeto pogovarjat, so ostali debili, vi pa seveda ne. Kako znano.