Še tukaj napišem, ravno zdaj januarja se spet dogaja veganski izziv: www.izziv.si
Če koga zanima, jaz ga zelo priporočam za popestritev kuhinje, ker se preko njega dobi, hm, več kot 100 receptov po mojem. Poanta izziva je, da se 30 dni daš na preizkušnjo in odpoveš hrani živalskega izvora (meso, mleko, jajca, ipd.). Vse brezplačno. Jaz sem bila presenečena.
Na izziv sem šla bolj zato, da bi v svoje življenja vnesla malo več zdravih receptov, ampak sem pričakovala nek shujševalni program, solate in smoothieje. V bistvu sem pa čisto normalno jedla! Od bolognese testenin, različnih burgerjev do kremnih juh, različnih pisanih rižit in obloženih mehiških tortilj. Seveda so bili vmes tudi bolj lahki recepti, ampak se tudi pri tej običajno težki hrani po obroku nisem počutila napihnjeno, kot sem se ponavadi.
Dobila sem fajn mentorico, katero sem za kake ekstra nasvete povprašala tekom meseca. Enkrat sva se celo dobili na pijači. Zelo down-to-earth osebica, sva še zdaj v kontaktu. Dala mi je tudi nekaj nasvetov za vadbo, ker sem tisti mesec ravno začela trenirat po dolgem času. Malo več sem morala pojest, da sem zadostila dnevnim potrebam po kalorijah, ampak mi je blo v veselje, ker rada jem.
Kaj jše? Ja nič, ta izziv zdaj se začne 1. januarja in traja 30 dni. Sicer poteka celo leto, ampak zdaj je tisti večji, z uvodnimi predavanji in kuharsko delavnico, če bo koga zanimalo. Na uvodnih predavanjih so bile prejšnjič vse teme, od etike, zdravstvenega vidika, športa in okoljevarstva. Zelo zanimivo, pa všeč mi je bilo, ker niso bili vsiljivi. Super golaž na koncu, sem šla po repete. Spobajte, meni ni blo žal.
Če koga zanima, jaz ga zelo priporočam za popestritev kuhinje, ker se preko njega dobi, hm, več kot 100 receptov po mojem. Poanta izziva je, da se 30 dni daš na preizkušnjo in odpoveš hrani živalskega izvora (meso, mleko, jajca, ipd.). Vse brezplačno. Jaz sem bila presenečena.
Na izziv sem šla bolj zato, da bi v svoje življenja vnesla malo več zdravih receptov, ampak sem pričakovala nek shujševalni program, solate in smoothieje. V bistvu sem pa čisto normalno jedla! Od bolognese testenin, različnih burgerjev do kremnih juh, različnih pisanih rižit in obloženih mehiških tortilj. Seveda so bili vmes tudi bolj lahki recepti, ampak se tudi pri tej običajno težki hrani po obroku nisem počutila napihnjeno, kot sem se ponavadi.
Dobila sem fajn mentorico, katero sem za kake ekstra nasvete povprašala tekom meseca. Enkrat sva se celo dobili na pijači. Zelo down-to-earth osebica, sva še zdaj v kontaktu. Dala mi je tudi nekaj nasvetov za vadbo, ker sem tisti mesec ravno začela trenirat po dolgem času. Malo več sem morala pojest, da sem zadostila dnevnim potrebam po kalorijah, ampak mi je blo v veselje, ker rada jem.
Kaj jše? Ja nič, ta izziv zdaj se začne 1. januarja in traja 30 dni. Sicer poteka celo leto, ampak zdaj je tisti večji, z uvodnimi predavanji in kuharsko delavnico, če bo koga zanimalo. Na uvodnih predavanjih so bile prejšnjič vse teme, od etike, zdravstvenega vidika, športa in okoljevarstva. Zelo zanimivo, pa všeč mi je bilo, ker niso bili vsiljivi. Super golaž na koncu, sem šla po repete. Spobajte, meni ni blo žal.