se mi zdi da niti tega ne ve od kod izvira zapis, ki ga je lansiral kot svojega.Ti ga ne moreš, ker informacije ni na twiterju ali fb
Očitno si prav toliko funkcionalno nepismen kot jaz prej s površnim branjem tvojega članka.Linkaj jagababa dokaze da se je kaj spremenilo.
Poljske klavnice so tudi v EU, pa glej kaj se dogaja.Evropska direktiva je tu marsikaj uredila, v teh 12 letih. Namesto prejšnjih kolin prosto po Prešernu se zadeve sedaj dogajajo v nadzorovanih nekaj klavnicah. Plačaš, , u p.m. , ampak nadzor pa je.
Za kontraband je pa vedno bilo in vedno bo, torej prostor.
Stvar kulture torej.
A zdaj so ti pa še migranti krivi?Me pa zanima če je bilo to meso iz Poljske HALAL označeno.
To bi lahko novinarji izbrskali. Posebej kakšna carlova.
Kdo to trdi? V Sloveniji se je po halal standardih klalo že v času Jugoslavije, pa tam do leta 2015 nekateri niti vedeli niste za to.Trdijo da halal ne koljejo pri nas ampak to mučenje živali uvažajo.
Zanimiva bi bila ta uradna novica da je ta meso za kebab bil halal označen.
Zahvalite se veganskim aktivistom, da je prišlo do razkritja tega na Poljski.
https://www.24ur.com/novice/slovenija/sporno-poljsko-meso-tudi-ze-v-sloveniji.html
Pa dobertek z mesom uvoženim iz 'nemačke'. Baje se to dogaja tudi pri nas. Aja pri nas ne, ker Slovenci smo najboljši skoraj Švica v vsem.
Tako kot to, kakšna je proizvodnja in kaj vse se prodaja pod eko certifikati. Pa ne govorim samo o hrani.To, da imajo v argentini vsi ki gojijo sojo raka pri 35ih pa vegiji spretno prezrejo (ne zaradi soje ampak zaradi vseh svinjarij, ki jih zlijejo po njej)
To, da imajo v argentini vsi ki gojijo sojo raka pri 35ih pa vegiji spretno prezrejo (ne zaradi soje ampak zaradi vseh svinjarij, ki jih zlijejo po njej)
Tako kot to, kakšna je proizvodnja in kaj vse se prodaja pod eko certifikati. Pa ne govorim samo o hrani.
Na nacionalki je bilo v zadnjih letih kar nekaj odličnih dokumentarcev na to temo.
Soja, ki jo jemo 'vegiji' v Evropi je večina iz kontrolirane pridelave in gensko nespremenjena. Čisto na vsaki hrani, ki jo kupim in ima oznako vegan je soja iz kontrolirane ekološke pridelave in pridelano v EU, kar pa očitno več nič ne pomeni.
Ti verjameš oznakam?V Argentini se goji soja za futranje živali, ki jih pojedo mesojdeci.
Soja, ki jo jemo 'vegiji' v Evropi je večina iz kontrolirane pridelave in gensko nespremenjena. Čisto na vsaki hrani, ki jo kupim in ima oznako vegan je soja iz kontrolirane ekološke pridelave in pridelano v EU, kar pa očitno več nič ne pomeni.
Nisem imela v mislih naših pridelovalcev, ampak velike korporacije ki služijo na račun bio in eko trenda.Pred nekaj leti je šel en žlahtnik na ekološko pridelavo (hribovska kmetija). Kot otrok sem na tej kmetiji med počitnicami vodil krave na pašo. So denar 'subvencijo' vrnili, ker jim je bilo prenaporno. Pa gre za malo kmetijo s cca 10 kravami.
Nisem imela v mislih naših pridelovalcev, ampak velike korporacije ki služijo na račun bio in eko trenda.
Kako naj to vem? Ne delam v Celjskih mesninah.Demz doma se goveje živine ne sme klati že 20let od izbruha bse dalje.
Jagababa dej preveri kaj se je spremenilo. No daj