Vecje ikone za starejse

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.083
5.654
113
Če so kaka fiksne od simobila al pa mobitela boš moral telefon še rootat da se jih boš znebil...

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Naloži Nova Launcer in potem v nastavitvah spremeni ikone na največje, na prvo stran daj najosnovnejše ikone in zakleni prvo stran in je to to...lahko tudi izbrišeš ostale strani, da sploh ne moreš slajdat levo-desno in evo...to je to :cool:

godfather

Fizikalc
8. nov 2007
507
71
28
širne planjave Dolenjske
Drugace pa ce ze mora biti nekaj s touch screenom, bi mogoce predlagal, da se pogleda Doro, ker kot kaze so se res specializirali za mobilnike za starejse (podobno kot recimo Emporia) ...

Recimo model Doro 8031 ali 8035

https://tehnik.telekom.si/test-na-dlani/doro-8031-test-na-dlani

Doro ima odlično funkcijo in sicer tipko, ki po 3s pritiska, telefon samodejno pošlje SMS in pokliče na predefenirano številko in vzpostavi prostoročni klic. Oz. več številk.
Primer: deda (92 let) je padel v kopalnici, ni se uspel vzdigniti in zahvaljujoč telefonu (ga ima obe sebi non-stop na vrvici) uspel poklicati pomoč. Ob padcu si je zlomil roko in je lahko pritisnil samo to tipko.

• Všeč mi je
Reactions: Cash

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.766
6.751
113
pri taščici
Naloži Nova Launcer in potem v nastavitvah spremeni ikone na največje, na prvo stran daj najosnovnejše ikone in zakleni prvo stran in je to to...lahko tudi izbrišeš ostale strani, da sploh ne moreš slajdat levo-desno in evo...to je to :cool:
Ne uspe mi naloziti ikone za direktno klicanje iz imenika. Imam samonikono za klicanje, kamor pridem v tipkovnico in opcija potem v imenik
A je to samo del placljive verzije, al moram jaz najprej odkleniti zaslone da bom lahko nametal tistih pet ikon

Ne uspe mi naloziti aplikacije kot privzete. "Zal se je aplikacija ustavila."

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
odinstaliraj in spet instaliraj in ko te vprasa, ce hoces, da je privzeta, tapni da.
Najprej si nameci ikone na zaslon, sele potem zakleni
Direktno klicanje ikono das na zaslon tako, da drzis prst ma zaslonu, cez sekundo, dve se ti pojavijo "pripomocki" oz. widgets, klikni, in najdi direktno klicanje...potem tapni oz drzi in povleci na osnovno stran in spusti...ko bos spustil, te bo vrglo v imenik, kjer bos izbral osebo in to je to

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.766
6.751
113
pri taščici
odinstaliraj in spet instaliraj in ko te vprasa, ce hoces, da je privzeta, tapni da.
Najprej si nameci ikone na zaslon, sele potem zakleni
Direktno klicanje ikono das na zaslon tako, da drzis prst ma zaslonu, cez sekundo, dve se ti pojavijo "pripomocki" oz. widgets, klikni, in najdi direktno klicanje...potem tapni oz drzi in povleci na osnovno stran in spusti...ko bos spustil, te bo vrglo v imenik, kjer bos izbral osebo in to je to
Najbrž bo treba narediti prvi dve vrstici se enkrat. Ker drugi del tvojega odgovora sem probal večkrat, pa mi ni uspelo. Niti z drugimi bližnjicami. Sem imel samo bližnjico do klicanja na zaslonu in konec.

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
evo, sem sedaj potestiral par appov in sem nasel na Google Playu app "direct dial and call" od Cazhdy...taka ikonca je.... crnobel starinski telefon. Instaliraj, potem ti bo vrglo tole ikonco na zacetni zaslon, ampak jo ne rabis in jo lahko premaknes na drugi zaslon. Potem drzi prst na osnovnem zaslonu in se ti odprejo pripomocki. Tapni nanje in poisci to ikonco. Ko jo najdes, tapni in drzi, ter jo spusti na osnoven zaslon. Potem te bo vrglo v imenik, kjer bos izbral zeljeno osebo.

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
aja, pa ko izberes kontakt, imas potem na vrhu telefonsko, potem en velik siv kvadrat...no, tapni ta kvadrat in daj sliko od te osebe in potem spodaj tapni "save"
In tako bos imel na osnovnem zaslonu ikonco za hitro klicanje. Ce ti velikost ni vsec, tapni in drzi ikonco in se ti pojavi meni, kjer jo lahko povecas/pomanjsas

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.766
6.751
113
pri taščici
Pol pa naj reskira 50€ za vsakega pa jima kupi starejšim primeren teledfon - ne pa neko poizdelano sranje! Pa še t(r)umpeka s tem jezimo. ;)
Me zanima kater mobitel bo zdrzal en mesec brez filanja baterije. Ne bom napihoval porabe, pa stran metal uporabne zadeve.
Sem pozabil wifi izklopit, zdaj bo se mal dlje.....

Priponke

• Screenshot_2019-02-17-13-48-02.jpg
    Screenshot_2019-02-17-13-48-02.jpg
    170,3 KB · Ogledi: 172

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
Jaz imam enega za na bicikl, če guma poči, da taxi pokličem in je že od novembra v predalu, pa še ni potrebe po polnjenju baterije.

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
Itak ne, samo sem in tja, da vidim, kok je še baterije. Je bilo sam mal heca, ker je Hanzi prilepil sliko uporabe v spanju.