Večdnevno kolesarjenje?

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Thnx, za nasvet. Še eno vprašanje..., malo se bojim za "šprikle", a se jo komu že zgodilo, da so počile?
Sicer sam še nisem imel teh težav, ampak, ko govorim z ljudmi pravijo, da znajo pokat..., pa ne bi rad, da se mi taka neprijetnost zgodi na taki turi.

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Kolegi, ki so kolesarili na precej daljših turah kot jaz (jaz imam za seboj do 10-dnevne; oni pa recimo tudi nekaj mesečne) so mi priporočali, da s seboj vzamem rezervne šprikle in se jih naučim menjati a tega nikoli nisem storil. Na teh naših "kratkih" turah šprikla nikomur ni šla - pa tudi, ko je zadnja torba kolegici med šprikle prišla se to ni zgodilo.

Se pa splača pred odhodom dobro poservisirati kolo (tekoče prestavljanje, preveritev bremz...) in imeti s seboj orodje (krajšanje ketne, menjava in krpanje zračnic, nastavitve prestav), imeti s seboj rezervne plašče (in, če imaš še V-Brake kot jaz tudi kakšno gumico) in morda ne preveč planirati vnaprej. Mi smo dnevne dolžine prilagajali nežnejšemu spolu in pa vremenu (kolesarjenje po dežju + res veliko prometa = nespametno početje) - tako je bil plan pred turo resnično samo okviren.

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
meni so pokale (mam 115 kg), ampak sem jih potem na zadnjem kolesu zamenjal z nekimi sapim tršimi in zdaj ni težav.
za prvo silo si kupi "špico za prvo pomoč". je takaj zajla, ki ima na koncu navoj, v bistvu kot špica, le da se zvije. samo not našraufaš, pa je.
mene pri torbah vedno zafrkava dolžina podplata in jih pol brcam s peto, tako da pazi, da se dovolj visoko namuntirajo in da stranski predali nemotijo pri gonjenju. tudi na balanco si nekaj obesi, da ne boš imel vse teže zadaj.
pa dva nosilca za pijačo, obvezno. Kaki sigg bidon termos bo tudi vredu, da ne boš imel vse takoj toplo.
pa dobro bodi označen, da te kje ne bo kdo oplazil, saj veš, avtomobilisti norci.
vso srečo in upam, da sledi kaki potopis.

lp

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Citat:
Uporabnik markoman pravi:
tudi na balanco si nekaj obesi, da ne boš imel vse teže zadaj.
pa dva nosilca za pijačo, obvezno. Kaki sigg bidon termos bo tudi vredu, da ne boš imel vse takoj toplo.
pa dobro bodi označen, da te kje ne bo kdo oplazil, saj veš, avtomobilisti norci.
vso srečo in upam, da sledi kaki potopis.

lp

Ja... torba spredaj (na balanci, snemljiva je zakon).
Glede "označenosti pa: zadnje torbe "obleci" v živo rumen "cestarski" brezrokavnik - pajki za kaj pripenjat so tako ali tako a must have.

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Hvala za nasvete, sicer pa gre bicikel par dni prej na konkreten servis, tako, da kakih problemov ne bi smelo biti, seveda, pa bom s seboj vzel kako rezevrno zračnico. Tole o cestarskem brezrokavniku sem tudi že razmišljal, sicer ne bom vozil ponoči, ampak, bo tudi podnevi prav prišel, ker Hrvati niso ravno "kolesarjem prijazni" narod.

Seveda sledi tudi potopis.

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Da se malo javim
smile-1.gif

Z mano vse O.K., trenutno na Pašmanu, za menoj je 450km, bez problemov, slike pa sledijo, ko bom doma. Zdej pa na mrzlo Ožujsko
smile-1.gif