VAT number?

jello

Guru
22. sep 2008
10.261
3.900
113
Če bo račun pisal nate kot zavezanca, potem rabi tvojo ID za DDV in jo mora preveriti. Samo v tem primeru ti lahko izda račun brez DDV. Če pa boš dobil račun z DDV, je pa vseen qrc kaj gor piše. Ti pri njih nisi zavezanec, nimaš vat number, torej,...

Davčna je lahko samo v eni in edini obliki in to je 12345678. ID za DDV pa v SI12345678.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Kaj kompliciraš, povej da boš davek takoj plačal in da naj ti bruto obračunajo in pika. Na račun naj vnesejo vse tvoje podatke, tudi davčno številko in je to to in je tako tudi sigurno prav, nimaš kaj zgrešit
zmaga.gif

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.180
3.641
113
Marlbor
Kompliciram načeloma ne jaz, ker sem lepo napisal, da nimam "VAT number", na računu pa pod naziv naj napiše še mojo "TAX number".

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.620
3.070
113
v lokalni ostariji
ja to je včasih kar problem s tujci... noečjo dat brutto... ampak striktno neto..

mislim pa da se da dobiti VAT številko četudi nisi davčni zavezanec (pozanimaj se na davčni)

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Kot so ti napisali, ce si zavezanec se registriraj in ti bodo prodajali brez davka, ki ga placas pri nas, ce nisi se ne sekiraj, placaj z davkom gor, probaj pa vseeno, da ti dopisejo davcno, ce ne gre jo pa naknadno naprintaj ali jo napisi kar v sklopu imena firme.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Če ne boš pač moral plačat njemu neto (če si ne da dopovedat) in potem boš moral tukaj opravit samo-obdavčitev.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.712
395
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Bi mi morali na računu pod prejemnika napisati tudi mojo davčno številko (v kakšni obliki?)?
Kako jaz rešim te zadeve, če gre za elektronsko trgovino.
Pod ime in priimek napišem ime s.p.-ja, pod Address 2 pa potem Dav. št.: xxxxxxx
Itak tujci pojma nimajo, kaj to pomeni. Nobenih komplikacij, plačam bruto, oni normalno pokasirajo, jaz pa imam na računu zahtevane podatke za naš DURS. Simpl ko pasulj.
Ko pa enkrat tujcu omeniš VAT number si pa zaključil zgodbo, ker oni ne razumejo koncepta, da nisi davčni zavezanec. In potem te seveda morajo najti v VIES-u ali kaj že je ta sistem z DDV številkam, kjer te pa itak ni noter. Sem šel že sam čez ta ''križev pot''.
grin1.gif

Ti samo reči, da naj pod address 2 dajo tisto zgoraj in je. In da ne rabijo delat računa na DDV zavezanca
grin1.gif
.

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.089
3.593
113
41
Lj
Saj vas ne bo pobralo če malo DDVja plačate in ni povrnjen, to je dobro za državo a ne veste.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.712
395
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik prijam pravi:
Obvezno bodi previden, da ne bo poleg opreme zaračunane še kakšne storitve.
To se verjetno nanaša tudi na poštnino? Je to pomembno tudi, če je poštnina recimo manj kot 10% vrednosti nakupa?
Citat:
Uporabnik LeQuack pravi:
Saj vas ne bo pobralo če malo DDVja plačate in ni povrnjen, to je dobro za državo a ne veste.
Če nisi zavezanec za DDV, nimaš pravice do vračila DDV-ja
wink-1.gif

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.358
307
83
39
Ljubljana
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
ja to je včasih kar problem s tujci... noečjo dat brutto... ampak striktno neto..

mislim pa da se da dobiti VAT številko četudi nisi davčni zavezanec (pozanimaj se na davčni)

odvisno od zneska
smile-1.gif

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.180
3.641
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Citat:
Uporabnik LeQuack pravi:
wink-1.gif
Tako je, predvsem pa ni to nič dobrega za državo, ker nima nič od tega plačanega ddv-ja.
hysterical-1.gif

prijam

Fizikalc
2. sep 2007
1.821
4
38
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Citat:
Uporabnik prijam pravi:
Obvezno bodi previden, da ne bo poleg opreme zaračunane še kakšne storitve.
To se verjetno nanaša tudi na poštnino? Je to pomembno tudi, če je poštnina recimo manj kot 10% vrednosti nakupa?
Citat:
Uporabnik LeQuack pravi:
wink-1.gif

DA, znesek ni važen. Če je storitev lahko tudi v višini nekaj eurov bi po predpisih moral pred dobavo storitev pridobiti id številko za DDV in postati atipični ali redni zavezanec za DDV.