Vaše mnenje o Pearl Jam

_jolly_

Fizikalc
3. sep 2007
2.141
2
38
Men pa Nirvana ne potegne. Mi ni ql zaradi besedil, ki so kr nekaj, al pa jih jaz ne razumem. Nasprotno od tega pa so Foo Fighters konstantno na moji listi. All time favourite:
Hero

Letos bi naj izdali nov album. Komaj čakam da ga slišim.
zmaga.gif

Kibibi

ubloonie
20. jul 2007
3.291
0
36
Citat:
Uporabnik _jolly_ pravi:
Pozabo omenit, da mi ma Vedder ful hud glas.
cool-1.gif

Se popolnoma strinjam, čeprav ima na moji lestvici Cobain še vedno manjšo prednost pred P.J.

DOHC

Majstr
4. sep 2007
1.932
396
83
srce-1.gif

Drgač pa Alice and chains, Soundgarden, The Pixies, Melvins, Skin Yard sami hudi Grunge bandi of the 90´s

lystek

Pripravnik
19. sep 2010
79
0
6
Sem bil lani v 2010 na koncertu Heineken jam fest,, kjer so bili headlinerji. Najboljši koncert ever :D
toliko energije, pozitivnosti da nemoreš verjet, pa še eddie se je napil na odru :D

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.366
159
63
37
Tole bo pa eden boljših topicov na Alterju!
grin1.gif

Če smo prešli iz Pearl Jam še na druge bande pa dodajmo še tadva
smile-1.gif

SpaceMonkey

Pripravnik
11. avg 2007
761
3
18
Stone Temple Pilots so hudi
roza.gif

Sem vso tle omenjeno muziko spoznal ene 16-17 let nazaj ko je bilo to še precej sveže, Pearl Jam, Alice in Chains, Stone Temple Pilots, Soundgarden, edino Nirvana mi niso ravno preveč sedli. Uhh iimam še zdaj doma nekje v predala čist zlajnane presnete kasete s albumi kot so Vitology, Ten, Pearl Jam MTV unplugged od Pearl Jam, Core (STP), Superunknown (Soundgarden), Dirt, Unplugged (malo kasneje) (Alice in Chains) in od Nirvane dva al tri albume. Res dobra muzika ! . Smo si presnemavali kasete kot norci, sem imel soseda, ki me je pridno zalagal z vsemi mogočimi zadevami. Je bilo tudi zanimivo, ker se je dalo še na MTV-ju dosti tega slišat. Se še zdaj spomnim dneva, ko je Kubain umru, so na MTV-ju skoraj cel dan vrteli Nirvano. Zdaj sicer te muzike že doolgo ne poslušam več, si pa včasih pogledam kakšno zadevo na youtubu in se me kar lovteva nostalgija. Super topic !!!
zmaga.gif

Onslow

Fizikalc
15. jul 2009
825
55
28
ksz

Ok, Pixies res ni treba tlačit v grunge, ker so iz popolnoma drugega filma. So pa Pearl Jam vrhunski, Ten je mejnik rock glasbe.

mistique

Guru
16. jun 2009
13.765
1.572
113
Emona / Carnium
FNM
zmaga.gif

Masters of War (Bob Dylan)

Chloe dancer / Crown of thorns - Mother Love Bone
zmaga.gif

Hunger strike - Temple of the dog (Temple of the dog je projekt članov (Jeff Ament, Stone Gossard) skupine Mother Love Bone v spomin na njihovega pevca (heroin OD), kjer so prvič sodelovali z Vedderjem, ki je bil takrat še neuveljavljen glasbenik. Torej, tu se začnejo Pearl Jam
zmaga.gif
Pri projektu je sodeloval še Soundgardnov Chris Cornell)

frisk

Pripravnik
25. sep 2007
735
18
18
Domžale
Nek glasbeni kritik je zapisal: Nirvana je poskrbela za preboj in imidž grunge-a, Pearl Jam pa so poskrbeli za glasbo. Se kr podpišem.

Vedder ima poleg izrednega glasu tudi izredne tekstopisne sposobnosti, v živo pa itak da vse od sebe, kot da je vsak koncert zadnji. Žal sem jih v živo ujel šele 2006 v Zagrebu, torej ko so bli že malo starejši, ampak to Eddija ni ustavilo, da ne bi splezal 6-7m visoko na konstrukcijo za osvetlitev
smile-1.gif

Pa še primer, ko old meets new:

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.366
159
63
37
cheer.gif

Tole sta pa za moje pojme najboljša moška vokala!
smile-1.gif
Nisem vedel, da so kdaj sodelovali.

tincelj

Pripravnik
1. okt 2008
430
0
16
obalca
se popolnoma strinjam s FuriousG. dva top moška vokala ever!
in Pearl Jam spadajo med moje favourit skupine. bla na koncertu, ko so igrali v Ljubljani. se sploh ne spomnem več katerega leta je bilo. ampak imam v spominu, da je bil koncert zlo všečen!

SpaceMonkey

Pripravnik
11. avg 2007
761
3
18
Citat:
Uporabnik tincelj pravi:
se popolnoma strinjam s FuriousG. dva top moška vokala ever!
in Pearl Jam spadajo med moje favourit skupine. bla na koncertu, ko so igrali v Ljubljani. se sploh ne spomnem več katerega leta je bilo. ampak imam v spominu, da je bil koncert zlo všečen!

V Ljubljani so igrali leta 2000. Jaz bumbar nisem šel
cry12bpy.gif
imam pa orig. CD koncerta, saj so v tistem času posneli mislim, da vse koncerte na turneji in potem izdali serijo koncertnih albumov iz mest kjer so igrali.