Vaše mnenje o Pearl Jam

_jolly_

Fizikalc
3. sep 2007
2.141
2
38
Zanima me vaše mnenje o tej skupini. Men so tolk hudi, da se jih nemorem naposlušat.
roza.gif
Sicer imam samo DVD MTV Unplugged, Ten in Backspacer. Pa od Vedderja Into The Wild. Super so mi no. So pa pesmi po 20 letih postale precej bolj pozitivne. Recimo za primerjavo:

Pearl Jam - Black (iz albuma "Ten" 1990)

Pearl Jam - The Fixer (iz albuma "Backspacer" 2010)

Me like old and new.
zmaga.gif

tomi

Guru
1. sep 2007
18.586
9.813
113
40
MB
novih stvari ne poznam, stare pa so bomba, last kiss, better man ... se mi zdi da so kr malo prezrti
smile-1.gif

Bitch_inside

PEPCA 2007
18. jul 2007
3.608
1
36
Ljubljana
Meni so starejše zadeve zakon, sploh Ten pa Vitalogy ... je pa res da mi pearl jam ne sedejo v vsakem trenutku, ker mi znajo bit preagresivni oz. pretežki za kakšne dneve. V bistvu se mi ti dogaja pri vsaki muski, edino funk, soul in kakšen ne preveč gangsta rap lahko poslušam v vsakem trenutku.
grin1.gif
Novejših stvari še nisem slišala, ampak glede na splošni trend pri tovrstnih bandih, dvomim da bi mi blo všeč.

lp

mistique

Guru
16. jun 2009
13.765
1.572
113
Emona / Carnium
Pearl Jam so meni verjetno najboljša tuja skupina. Zelo dobro se spomnim, ko je izšel album Ten. CD sem kupil še preden sem imel CD predvajalnik
hysterical-1.gif

Veliko pesmi je težkih in opisujejo družinsko problematiko ipd. So pa tudi zelo lepe, pozitivne pesmi, ki so lahko inspiracija marsikomu, ki se je našel v tistih, manj "lepih"...
Všeč mi je tudi njihov socialni (politični) čut. Se mi zdi, da so precej bolj konkretni in pristni kot npr. AW Bono & U2
smirk-1.gif

Pearl Jam
zmaga.gif

_jolly_

Fizikalc
3. sep 2007
2.141
2
38
Waa, kolk so hudi. Evo, še Better man:

Ql je, ker nimajo spotov, ampak sam posnetke iz koncertov. Sicer je to po drugi strani slabo, k jih MTV mladina ne pozna tolk. Bi znali bolj cenit dobro glasbo, če bi bili bolj videni na MTV. Sam to se tepe z njihovimi načeli i guess.
Kdaj so imeli kak koncert nazadnje v EU?
Edit: Našel! Lani so bli v EU.

Nazadnje urejeno:

mistique

Guru
16. jun 2009
13.765
1.572
113
Emona / Carnium
2010 so nastopili na nekaj festivalih. Na Irskem in GB so imeli par koncertov.

EDIT: Letos bi pa tudi moglo biti pestro, saj praznujejo 20 let ustvarjanja
cheer.gif

Nazadnje urejeno:

_jolly_

Fizikalc
3. sep 2007
2.141
2
38
Aja, se pardoniram. Nisem vedel.
Kaj pa menite o tem:

Ta je pa iz soundtracka "Into the Wild". Se mi tudi zdi super.
zmaga.gif

Nazadnje urejeno:

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.366
159
63
37
Nihče še ni omenil Yellow Ledbetter . Poleg Black in Last Kiss (čeprav je cover) za moje pojme njihov najboljši komad.
"I said, I don’t know whether I was the boxer or the bag,"

Je pa Vedder legenda. Into the wild sem pogledal samo zato, ker sem videl, da je on naredil glasbo.
smile-1.gif

_jolly_

Fizikalc
3. sep 2007
2.141
2
38
Šalo na stran... Tukaj so še ostale pesmi iz unpluged, ki še niso postane:

Oceans

State of love and trust

Even Flow

ClAy

Fizikalc
3. sep 2007
1.684
14
38
Meni so osebno od grunga najbolj všeč Nirvana ( to tak vsi poznajo). Še pred Pearl Jam so za mene skupina Foo Fighters in skupina 3 Doors Down ( recimo komad Looser in Kryptonite). Samo to je že post-grunge ( po smrti Kurt Cobaina).