vaš prvi avto

Nobody

is perfect.
18. jul 2007
7.038
30
48
niam svojega avta ... sem pa od prvega dne opravljena izpita vozil fotrove avte (Audi A4 1998, Audi A4 2001, VW Passat 2005)
tongue-1.gif

MaverickT

Majstr
Osebje foruma
Administrator
7. maj 2007
2.624
1
425
83
www.weekendwarrior.si
Moj prvi avto - Rover 214i, letnik 99, vozil dve leti in pol, nakar je pred slabima dvema tednoma nesrečno končal (brez mene za volanom) v kotanji ob cesti.

Z njem doživel marsikaj, prepričan sem v to da z bodočim avtom ne doživim niti pol tega
smile-1.gif
. Prvi avto katerega sm šravfal, skrbel zanj, se živciral če je šlo tesnilo na glavi, se nevsezadnje nategnil pri nakupu... Ampak mi ni žal, v 70kkm kolikor sem jih navozil sem dobil ogromno izkušenj.

Speedy

Pripravnik
31. jul 2007
724
0
16
37
CENTAR LJ
Prvi avto Golf mk3 GTI 16v, služi dobro z avtom sem izredno zadovoljen zaenkrat. Če bi bil še na plin bi bil še bolj
smile-1.gif
) Prej sem se vozil pa iz g3 1.8 syncro in g4 variant 1.9tdi 130 4 motion.

sole

Fizikalc
20. jul 2007
1.452
24
38
prvi avto Citroen Visa, letnik 1981, kupil foter za 2000 DEM, hitro razbil in takrat prebarval vse črne plastičen dele iz črno na živo rdeče, ostalo je bilo belo. Če se za nazaj to spomnim
uf-1.gif

Slovenet

Guru
21. jul 2007
4.421
529
113
43
Še vedno Rdeči revirji
Moj prvi avto je bil R 19 CHAMADE 1.4, letnik 1991 limuzina. Nabavil sem ga leta 2003, se z njim vozil cca 1 leto. Po malo manj kot enem letu me je začel jeziti vžig (problemi z zaugom). Ko so se začeli problemi z zaugom, mi dva različna mehanika nista znala pomagat, en od teh je bil uradni servisr za renaulte. Potem se že začel razmišljati o novem mlajšem rabljenem oplu astri karavanu prve generacije. Poberem mati v službi (oba sva takrat delala v okolici Ljubljane), grem v Lesce gledat eno tako astro v dizel izvedbi. Na poti dom v nepreglednem levem ostrem ovinku pripelje en frajer napol po mojem pasu in mi konkretno karambolira celotno levo stran avta. Seveda zavarovalnica oceni totalko in tako je avto po enem letu in enem mesecu šel od mene kot razbitina. Še danes mi ni jasno, kako sem takrat preprečil čelni trk.

To je bila prva in po mojem za kar nekaj časa zadnja limuzina v moji lasti. Obožujem avtomobile s čimbolj odsekanim zadkom. Moj tretji avto ima zelo odsekan (navpičen brez kakšnih vodoravnih podaljškov) zadek.

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
ksz...

prvi avto Seat Ibiza SXI 1.5
cool-1.gif
93 letnik, ta zadnji model (93 leto je bilo modelno) tko da je bila še "taškatlasta" oblika.

štos: dobila najprej avto, zarad katerga sm šla delat izpit (kako sm ga dobila, pustimo podrobnosti, recmo da je bil splet okoliščin) sem ga pa imela rada, kot da bi ga sama zaslužila, ker mi ga je "podarila" oseba, ki mi največ pomeni na svetu poleg matere.

je pa bla po parih mesecih izpita nesreča
frown-1.gif

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Moj prvi avto je bil podedvan oz. kupljen za male pare od očeta Pontiac Lemans letnik 1991. To je bil avto! Tolk kot je ta prevozil, predihal, preslušal....dobr da je zdražal. Uf to se je dogajalo. Vozil nas je po celi sloveniji po Techno partyjih. Potem je prišel Hyundai Coupe 2.0 FX Top-KU letnik 1997. Poden avto, prodal takorekoč takoj. Vmes Uno Turbač letnik 1994. Sedaj imam to čudo, ki je v predstavitvi. Ta ima pa dušo.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
MB 190D l.86 1x zaradi dugega zapeljal s ceste, to je edini dogoed:) drugač pa nč posebenga. dirkat se ni dal, ker je imel samo 4prestave, tko da je bila vožnja z njem zelo nedeljska:)

Vrsho

Pripravnik
28. jan 2008
633
4
16
41
Šentvid pri Ljubljani
Obišči stran
Dva dni po opravljenem izpitu sem si kupil Škodo Favorit. Res da je bila škatla a stroškov z njo ni bilo nobenih. Nič nisem pazil na njo, servis naredil kar sam... itd. Potem sem jo prodal enmu Mehotu, ki jo še vedno vozi. Z njo je bil že parkrat na Kosovu. Skratka še kar laufa.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.042
1.262
113
42
Prvi avto je bila r5 five, mel sem jo pa pol leta pol pa prodal da sem si lahk kupu mojo ljubezen ki jo vozim sedaj:D Sem se zaljubu v petko prec in ostal na petki. Five je letela ful dober, hud avto, sam turbača je pa še bolj najhudejša hehe sam ma mal inžinirskih napak :p

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.735
5.898
113
Moj prvi je bil Yugo koral 45. Avtoradio je bil še na rajtl, noter sem vgradil ojačevalec, ki mi je dalal samo en kanal, potem pa zadnje base povezal preko enega kanala, sprednje piskalice pa so igrale v stereo načinu. Šele čez nekaj časa mi je stric iz svojga tovornjaka dal digitalnega blaupunkta. Seveda je bila še to doba kasetarjev. Mp3-ji še niti v računalništvu niso bili bogvekako razširjeni.

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
Prva je bila VW Jetta l.91 1.8 90 KM.

Za tiste čase alternativa Golfu II.

Noker

xmovc

Pripravnik
2. okt 2007
110
0
16
Olimpijsko mesto
R4 TL letnik 79, kupil za 800 DEM, vozil se celo registracijo (eno leto), prodal filmarjem za 800 DEM. Crknilo nič, tankal navadni bencin po 103 SIT. Neponovljivo
smile-1.gif