Varčevanje

pioneer

Pripravnik
11. dec 2014
632
14
18
Matej, nikoli nisem rekel da nima smisla varcevati. Rekel sem da je skoda da le 100 eur in da obresti na banki ne bodo prinesle nekega velikega financnega uspeha, ki bi ga lahko pustil svojemu rodu. Za kaj takega je 100 premalo... Pioneer investicije poznam, vendar je to vse en larifari. Kdor zeli biti financno neodvisen ne bo to postal z raznoraznimi skladi ali tam kjer velika vecina ljudi posilja denar in placuje vstopnine in mesecno vodenje in nevem kake balalajke in sploh se za xy let in ce prej vzames ti nabijejo penale da je vse skupaj na izgubi. Ne recem da ni dobro nekaj sredstev v to razprsiti ampak samo s tem ne bo neki velikega dobicka za posameznika. Jaz si finance sam urejam ker samo sebi zaupam in ne dajem nobenemu svetovalcu provizije, sploh ker jih 90% nima licence medtem, ko jo sam imam... Na forum sem prisel nekaj preverit in sem zato naredil profil. Tu sem pa pisal da naj razprsi denar ce ga ima, potem se je pa zadeva s penzijo zacela... Eni so optimisti in misljio da bo, sam mislim da ne bo vsaj ne v taki obliki kot je. Bomo videli kdo bo imel prav, vsekakor na izgubi ne bom ker si sam urejam finance, mislim da je bolje kot prepuscati to drzavi...

Nazadnje urejeno:

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Citat:
Uporabnik pioneer pravi:
namenil le 100€ temu. In s takim zneskom mu nimam kaj svetovat, kot da res da na depozit za teh par % in mogoče čez 10 let proba kaj drugega, ko si nabere vsaj nek štartni kapital.

logično, najlažje je it v salon po nov avto...

Ko pa (pod)povprečen "Janez" vpraša za pomoč, pa brez besed. Če bi vsi imeli 500€/mesec za malo gemblat, slovenija ne bi bila v dreku in bi se tukaj vrjetno menli katero jahto kupit in kam sploh še it na izlet
wink-1.gif

Hold your horeses in če nekdo vpraša kam s 100€/mesec, mu ne nabijat kaj počenjo bogataši.

In še eden ko zna vse sam. A lahko še tebi ponudim moje €, da jih boš malo oplemenitil? Zadnji ki sem mu jih ponudil je potem nekam poniknil...

pioneer

Pripravnik
11. dec 2014
632
14
18
Ponudi, mene vsaj najdeš, da sem reguliran in tudi odgovoren za sredstva...

100 € nimaš kam dat, mogoče na banko za neko obdobje ali pa odpreš življensko investicijsko zavarovanje, če se poškoduješ dobiš nekaj plus neki malega naj bi se dobilo od teh skladov, če ne mislim da je ena opcija kjer imaš max. riziko na 20% omejen. Triglav neki ponuja pa naj si ogleda ponudbo. To so neke opcije za take zneske, če pa želi sam upravljat naj pol preštudira in lahko trguje z vzvodi na forexu. Če najde svoj sistem mu mogoče rata... To je vse v rangu 100€...

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
no, kam potem vložit 5 čukcov, pa na mesec po 100 vplačevat?
takih vprašanj je bilo že miljon, pametnega odgovora na pladnju prinešenga pa nobenga.

igi

Guru
13. okt 2007
5.639
1.225
113
Celje
pa dajmo povišat "stavo"...

1. 25k ?
2. 50k ?
3. 100k ?

verjetno bi še marsikomu prišlo prav.

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.673
1.297
113
ksz

100€ na mesec za starost znese po 40 letih vplačevanja čez 50 jurjev. To številko naj pa vsak po svoje ovrednoti.

absistem

Pripravnik
3. sep 2008
550
0
16
Ljubljana - Vič
Sicer pa... tisti ki pridela večje vsote denarja mesečno, ne čepi na alterju in se krega kako 100€ ni nič, ampak ga že pametno investira da bo lahko od "nas" alterčkov pridno služil.

Pioneer je povedal zelo lepo, skorajda že dejstvo. Če privarčuješ 100€ na mesec in pričakuješ da boš z nekim načrtnim varčevanjem obogatel z leti, se motiš.

Vsi skupaj smo eni revčki tu gor. Žal se eni tega še ne zavedajo.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.482
6.989
113
kdo govori o kakem bogatenju? in nekih mokrih sanjah tlele. Človeku ostane konec meseca 100€, pa pač vpraša, kam bi bilo najbolj pametno jih dat, tukaj pa vsi speljete na neke 6mestne cifre pa ne vem kaj. kaj naj naredi:
- naj jih zapije
- da v štumf
- da ta prvemu ugvantanmu, ki ve kako jih 300% obogatiti
- da na banko - varčevanje, depoziti
- da v kake sklade, kot gor omenjeni Pioneer, čeprav je bil že zmerjan od soimenjaka, ki bi 2X800€ obračal na način, ki ga lahko samo sliši, izvesti se ga ne da
- ne vem sploh kaj so še opcije...

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.673
1.297
113
Štart teme se je pričel s 100€ varčevanja za ene 35 let. Kot je alter standard je tema ušla v sklade, naložbe, milijone. Dejstva pa so sledeča:
- čez 35 let bo državna penzija švoh
- tisti, ki računa nanjo in daje danes 100€ na stran še ekstra, bo čez 35 let imel nekaj privarčevanega za starost
- in ta bo imel manj boleč prehod na malce nižji življenjski standard, ki verjetno že danes ni visok, če daješ 100€ na stran za starost, slab pa verjetno tudi ne!!!

Če bo država čez 35 let dala za današnje razmere 300€ penzije, sam pa boš na ta znesek dodal še 300€ iz privarčevanih 100 na mesec (na 40 let) imaš mase za 14 let.

Kakor komu paše, kot sem rekel, 50.000€+ naj pa vsak po svoje ovrednoti.