Citat:
Uporabnik Ogo pravi:
Jaz sem pripadnik Linuxa in odprtokodnih reči na strežnikih in podobnem. Sami ganjamo terabatjno Oracle bazo podatkov z nekaj sto transakcijami na sekundo na Linux clusterju. Vednar iti na nivoju firme na OpenOffice iz M$ Office-a, je pa utopija. Imam sam doma OpenOffice in vem kako me srat pritisne samo pri malo zahtevnejših Excel fajlih.
Tale zadeva OpenOffice vs M$ Office je stara že nekaj let in se je izpela. V firmah, ki so odvisne od teh orodij, je preprosto preveč omejitev za resen prehod. In konec kocev, ni vse poceni, poceni. To je isto, kot da bi se v Toyoti odločili na proizvodni liniji vse električno orodje zamenjat z IskraERO orodjem. Cenejše je, ampak samo nakup. Tisto Toyotino namensko orodje je 100 krat dražje, samo sestavi milijon avtov preden crkne, porabi manj štroma, je enostavnejše za uporabo in priučitev. Tako to je. Samo eni tega ne vidijo in pizidijo. Sploh pa raznorazni Linux fanatiki, za katere se potem izkaže, da so znali samo zdownloadat reč in jo namestit po defaultu. Ko kaj ne dela, pa so mrzli. In se izkaže, da še "vi" ne znajo uporabljat.
Ogo
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Če sem ga prav razumel, naj jih naučijo oboje. Kar bi bilo edino prav.
Se ti ne zdi, da k uporabi računalnika sodi tudi to dvoje?Citat:
Uporabnik Slovenet pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Po mojem jih je neumno učiti eno ali drugo ali oboje. Folk je potrebno naučit uporabljat računalnik, ne pa da bo človek obvladal smo word 2003 pa nič drugega.
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:
Pa na kakšnem nivoju mislite, da so sploh prfoxi za rač. ? Jaz sem jih osnove učil za katere sem jaz mislil, da jih znajo v spanju, ker jih PREDAVAJO.
Uglavnem informatika in Slovenska JU.....you dont know how deep that shit is. Been there done that.
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Po mojem jih je neumno učiti eno ali drugo ali oboje. Folk je potrebno naučit uporabljat računalnik, ne pa da bo človek obvladal smo word 2003 pa nič drugega.
Citat:
Uporabnik softi pravi:
kdor nima želje znat delat s PC, naj se ga ne sili. sam se bo srečal s takim ali drugačnim dejstvom.
to pa več ni tema teme.
Citat:
Uporabnik wacko pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Mislim da vem kaj je Slovenet imel v mislih. Večina prfoksov si predstavlja učenje informatike tako, da dajo proti koncu konference 20 vprašanj oziroma 20 funkcij katere morajo vsi znat. Učenci se tisto nadrkajo in zdrdrajo na preizkusu, na koncu leta pa niso sposobni niti ene seminarske skup sklofat.
V šolah bi morali težit h temu, da bi učence navadili kako sami najdejo primerno orodje in se ga tudi sami naučijo uporabit. Bolj bi morali podpirat samostojno delo in iznajdljivost. Postavit bolj zahtevne standarde in pustit, da si sami pomagajo z internetom in "helpom" - podobno kot se uči programiranje. Če bi pri učenju programiranja zahtevali, da se na pamet naučiš majhen delček sintakse in jo potem uporabiš v nekem preprostem bednem programu, nebi imel učenec od tega popolnoma nobene koristi. Če pa prfoks zastavi bolj zahtevno nalogo in pusti, da si sam pomagaš z internetom in helpom, pa to prisili učenca h razmišljanju in samostojnemu reševanju problema.
Ko je nekdo sam sposoben najti kako se naredi kazalo v Officu 2003, bo sposoben tudi sam najti kako se naredi "glavo" v OO. To je pa bistvo uporabe računalnika - da si prilagodljiv.
Citat:
Uporabnik monaco pravi:
Mogoče malo off-topic. Katero distribucijo Linuxa uporabit za nadomestitev WinXP, da bo vse čim bolj podobno in bodo uporabniki imeli čim manj težav?
Torej kateri linux (mogoče še link?) vzet, da bo prehod uporabnikom slovenskih WinXp povzročal najmanj preglavic?Citat:
Citat:
Uporabnik monaco pravi:
Mogoče malo off-topic. Katero distribucijo Linuxa uporabit za nadomestitev WinXP, da bo vse čim bolj podobno in bodo uporabniki imeli čim manj težav?
Ni problem v distribuciji Linux-a, problem je v grafičnem okolju, jaz prisegam na KDE. Nekateri pa na Gnome.
S specifičnostmi distribucije Linux-a se bo srečal bolj ali manj samo vzdrževalec sistema.