In to je zadostovalo? To bi bila pa kar smooth rešitev, hvala!
Tudi jaz dobila podobno vabilo, hiša sploh ni bila v naši ulici ali neposredni bližini, osebe nisem poznala. Sem poslala mail s številko primera, razlago, da ne poznam in to je bilo to.
In to je zadostovalo? To bi bila pa kar smooth rešitev, hvala!
Ne bi bil problem, neko osebo odjavit z nekega naslova, če je tam dejansko ni več in jo nobeden ne pozna. Samo če nekoga nekje odjaviš, naj bi ga tud nekam prijavil. Pol pa nastane problem..... kam???A še vedno velja, da ga kot lastnik ne moreš sam odjavit z bivališča? Mogoče je rezultat pač sedaj ugotavljanje po uradni dolžnosti.
Ne bi bil problem, neko osebo odjavit z nekega naslova, če je tam dejansko ni več in jo nobeden ne pozna. Samo če nekoga nekje odjaviš, naj bi ga tud nekam prijavil. Pol pa nastane problem..... kam???
Zemljiška knjiga je javna, v njej je tudi tvoj stalni naslovKako in kdo lahko preveri za npr. mene, kje imam stalni naslov?
Policija, davčna ok....kaj pa kakšna pravna oseba, firma, zavod, lahko?
Privat detektivi?
Odvisno od tega, za kakšno preverjanje gre. Čisto na začetku te teme je, ko upravna enota preverja bivališče.Kako in kdo lahko preveri za npr. mene, kje imam stalni naslov?
Policija, davčna ok....kaj pa kakšna pravna oseba, firma, zavod, lahko?
Privat detektivi?
Ja. In potem je šel še na dom preverit, če res tam stanujem.>> Dandanes lahko že vsak natakar pogleda, kaj piše na tvoji osebni izkaznici.
to je lahko tudi pred korono naredil. natakar je smel zahtevati osebno, preden ti je prinesel alhokolno pijačo, isto trgovka preden ti je prodala cigarete, pa varnostnik, preden te je spustil v disko.
Zemljiška knjiga je javna, v njej je tudi tvoj stalni naslov
Zemljiška knjiga je javna, v njej je tudi tvoj stalni naslov
Velja. Pa itak ne moreš niti iskat po imenih. Lahko pogledaš samo za točno določeno nepremičnino (oz. etažo).A ne velja to samo za (so)lastnike, najemnikov in podnajemnikov pa ni v zemljiški knjigi?
Vidiš samo lastnike.Torej če grem na zemljiško knjigo, bom npr. videl kdo je prijavljen na xxx naslovu?
Ivan se lahko potem tudi na to zgovarja za svoje pismo?
V zemljiški knjigi ne moreš niti iskat po naslovu.Torej če grem na zemljiško knjigo, bom npr. videl kdo je prijavljen na xxx naslovu?
Ivan se lahko potem tudi na to zgovarja za svoje pismo?