Vabilo: Debela Peč (Blejska koča) - 29.3.2008

mhmm

GIFtedALTER 08
22. jul 2007
2.370
0
36
Same lepotice grejo.
cheer.gif

xmovc

Pripravnik
2. okt 2007
110
0
16
Olimpijsko mesto
Računaj na predirajoč sneg do in čez rit! Glede na to, da nimaš pojma v kakšni kondiciji (in opremi) se ti bojo prikazali kompanjoni, se mi zdi, da si malce previsoko zastavil cilj.

Moj nasvet, v trenutnih razmerah pejte na Robleka, oštarijo mate gor, tisti z "mišicami" pa lahko grejo gazit sneg do riti naprej na Begunjščice, pa še s parkirplaci v Dragi ne boste imel težav.

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
Brez skrbi, preverjeno !

Sicer pa se v "izrednih" razmerah lahko naredi, da gremo samo do Blejske koče... kdo ve?
In, ko bomo resni kandidati zbrani pred Astorio, se tudi še da kaj zmenit, a ne?
In še tole: Draga ni tako daleč stran od Astorie....
cheer.gif

p.s. ja Roblek, nanj imam lepe spomine, tudi to bi šlo ... ampak, dokler ne spoznam kandidatov, je to to.

FIXED !

p.s. vseeno hvala za opozorilo ...

Nazadnje urejeno:

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
Ja, saj tokrat se ne bomo dogovarjali prek mailov, ampak direktno prek telefona, da bo šlo hitreje ...
In seveda, dež je edini razlog, da ne gremo ... žal. Upajmo, da temu ne bo tako ... enkrat pa mora nehat !!!
rolleyes-1.gif

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
Morda res edini bejbi, samo glede na tako hiter odziv kandidatov, predvsem pa (zaenkrat) pozitiven, nas ne bo tako malo.
Sem presenečen, da niste pozabili na izlet. Pohvala vsem.

LP

rainbow

Pripravnik
18. avg 2007
607
9
18
Važn, da imamo voljo, te očitno ne manjka:).
Če bo dež, se pa spet prestavi - enkrat bomo že uspet vreme ujet. Sej nismo plačani na deadline, da bi bila ponovna prestavitev takšna katastrofa.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik xmovc pravi:
Računaj na predirajoč sneg do in čez rit! Glede na to, da nimaš pojma v kakšni kondiciji (in opremi) se ti bojo prikazali kompanjoni, se mi zdi, da si malce previsoko zastavil cilj.

Moj nasvet, v trenutnih razmerah pejte na Robleka, oštarijo mate gor, tisti z "mišicami" pa lahko grejo gazit sneg do riti naprej na Begunjščice, pa še s parkirplaci v Dragi ne boste imel težav.

A predlagaš iz dežja pod kap?
confused-1.gif

Z Drage gor pa do Robleka se isto lahko predira, za na Begunjščico iti pozimi pa je obvezen cepin z derezami. Točno dve leti nazaj sem tja rinil, tako da vem.

Debela peč je bistveno bolj nedolžen cilj od Begunjščice (čeprav malenkost višji), tudi koča je precej lažje dostopna od Roblekove.

Aja, grem.
cheer.gif

xmovc

Pripravnik
2. okt 2007
110
0
16
Olimpijsko mesto
Na Robleku je kakšnih 30-40cm snega, na Lipanci pa 2m. Južna stran Karavank ima svoje prednosti (in slabosti).

Od bajte naprej si pa v vsakem primeru prav kmalu do riti v snegu, zato bolj prav pridejo goretex gate kot pa cepin in dereze (kar pa ne pomeni da niso v/na ruzaku). Če potrebuješ slednje, si zmagal, saj lepo pripraskaš do vrha enega ali drugega hriba.

Imaš prav glede dostopnosti, vendar ima tudi to svoje + in -, na Robleku sem še vedno pil čaj za prosto mizo v koči, medtem ko sem na Lipanci že zmrzoval pred vrati.

Meni je sicer popolnoma vseeno kam greste.
BTW - mislim da je Debela Peč z 2014m nižja od 2060m Begunjščice.

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
Glej, odgovarjaš sicer Kebru, a bom tudi sam pristavil svoj pisker:
vse, kar si napisal, je res, (malce pretiravaš z višino snega na Lipanci, a vseeno). Lepo sem napisal, zakaj bo izvedba izleta v tem času, prav tako pa sem še lepše napisal, da se še lahko drugače dogovorimo. A kot vidiš, je nujno potrebno določit vsaj zbirno mesto, potem so možne vsakršne spremembe.
Drugače pa, če bi bral celotnen post, bi lahko opazil, da sem se tega lotil kar se da previdno in da ne mislim rinit nekam, kjer so potrebni napori večji od pričakovanega (tu ne gledam nase, temveč na celo skupino).

Glede višin pa imaš prav, samo da je Begunjščica bolj zahtevna, kot Debela peč ...

Nazadnje urejeno:

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik xmovc pravi:
Na Robleku je kakšnih 30-40cm snega, na Lipanci pa 2m. Južna stran Karavank ima svoje prednosti (in slabosti).

Od bajte naprej si pa v vsakem primeru prav kmalu do riti v snegu, zato bolj prav pridejo goretex gate kot pa cepin in dereze (kar pa ne pomeni da niso v/na ruzaku). Če potrebuješ slednje, si zmagal, saj lepo pripraskaš do vrha enega ali drugega hriba.

Meni je sicer popolnoma vseeno kam greste.
BTW - mislim da je Debela Peč z 2014m nižja od 2060m Begunjščice.

Pardon, sfalil 100 metrov, zmešal z nečim drugim.
redface-1.gif
Vseeno, Begunjščica je pozimi precej nevaren šport za neizkušene in neopremljene (meni dve leti nazaj kljub derezam ni uspelo, bi moral imeti še vsaj cepin - pa je bil 8. april), Debelo peč pa osvoji vsak kadarkoli, če ni ravno zelo ledeno ali pa naphano s frišnim snegom. Glede na poročilo o trenutnih snežnih razmerah v hribih pa bo gotovo Begunjščica še naprej lep cajt nedostopna za normalne pohodnike.

Sandrca

hudičkica
29. okt 2007
785
0
16
Citat:
Uporabnik Tamara pravi:
Se bomo pač usidrali nekje na toplem
grims-1.gif

Zakaj imam občutek, da bova z rainbow edini bejbi?
wink-1.gif

zato ker mam jz na čase mal predolg jezik, kar pa še ne pomeni da se vam ne bom pridružila
wink-1.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Razen če ne zapade glih en meter snega na frišno, je Debela peč zelo varna pred plazovi v primerjavi z drugimi cilji, sploh zdajle splomladi. Kakih večjih strmin namreč na poti ni.