V Zagorju prvi pospravljamo novoletno okrasje

mr_

Guru
20. sep 2007
9.417
2.770
113
Citat:
Uporabnik sass pravi:
smreka je bila vkopana do neprilagojene globine.

Ta pa me je nasmejala.
smile-1.gif

membrain

Majstr
4. jun 2014
2.863
283
83
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Aja ne more? Lahko pa reče v primeru prometne nesreče, da gre za neprilagojeno hitrost, čeprav bi analiza strokovnjaka pokazala, da je vzrok nesreče nekje povsem drugje a ne.

No ja, zdaj ko pomislim res v nobenem od teh dveh primerov ne uporabljajo logike.....
Meni je pa logično.
Za neprilagojene hitrosti in druge cestne prekrške bodo občani plačali in obogatil proračun, domače komunale in odgovorne osebe (direktorja) se pa ne spodobi kaznovati, Saj je ja ugleden član družbe z dobrimi vezami, sicer nebi prilezel na ta položaj.
Če napišejo, da je vzrok padca smreke neznan, se krivda ne bo ugotavljala.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.104
16.305
113
Citat:
Uporabnik sass pravi:
smreka je bila vkopana do neprilagojene globine.

aplauz.gif

Citat:
Uporabnik membrain pravi:
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Aja ne more? Lahko pa reče v primeru prometne nesreče, da gre za neprilagojeno hitrost, čeprav bi analiza strokovnjaka pokazala, da je vzrok nesreče nekje povsem drugje a ne.

No ja, zdaj ko pomislim res v nobenem od teh dveh primerov ne uporabljajo logike.....
Meni je pa logično.
Za neprilagojene hitrosti in druge cestne prekrške bodo občani plačali in obogatil proračun, domače komunale in odgovorne osebe (direktorja) se pa ne spodobi kaznovati, Saj je ja ugleden član družbe z dobrimi vezami, sicer nebi prilezel na ta položaj.
Če napišejo, da je vzrok padca smreke neznan, se krivda ne bo ugotavljala.

No ja no, pustimo logiko države in se osredotočimo na logiko z vidika navadnega državljana
smile-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.151
6.964
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
pač na hitro so skopal pa postavl... da nebi "izgubil" na višini...

dobre 2 metra bi morala biti globoka luknja pa potem dobro zaštamfana z žabo... pa še to je lahko problem če je mehak teren...

pepe: pri daljnovodih je mal drugačna obremenitev kot pri eni novoletni smreki...
Ne vem ce je ravno zaba resitev. Pri mlajih nismo Imeli žab, smo pa vedno poiskali kaksne skale, betonske kvadre, ali vsaj plohe metrska polena.... , da smo smreko pošteno "zakajlali". V 15 letih kar sem bil zraven ni padel noben.

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.457
9.755
113
EU
Ehm..iz policijskega zapisnika...smreka je padla z neprilagojeno hitrostjo, zato je poškodovala pravilno parkirane avtomobile
evil.gif

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.543
5.093
113
Citat:
Uporabnik Slovenet pravi:
Biti prvi ne bo poceni. Prihajajo stroški - klikni me nežno
Sem mislil, da gre znesek vsaj v nekaj 10.000 €. Če si članek, ki si ga pripel, slučajno bral, je škoda za neko občino mizerna. Par m2 metrov asfalta ene vaške ceste ali kosilca ob enem novoletnem sprejemu.
Je pa fajn narediti ustrezen uvod Biti prvi ne bo poceni.

Slovenet

Guru
21. jul 2007
4.461
575
113
44
Še vedno Rdeči revirji
No ja, jaz ne verjamem, da bo škoda res samo 2000€. Glede na to, da je poškodovanih 5 avtomobilov, sama škoda na avtomobilih, po mojem, ne bo manjša od 8000€. Potem pa so še stroški pospravljanja - žaganja - smreke.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.194
3.589
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik Gonzo pravi:
Ehm..iz policijskega zapisnika...smreka je padla z neprilagojeno hitrostjo, zato je poškodovala pravilno parkirane avtomobile
evil.gif
Glede na poročilo, je itak jasno, da je rdeča nit preiskave bil, če so vozila pravilno parkirana ...

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Neprilagojena hitrost je praviloma vzrok za raznorazne nesreče...izjema pa je bilo verižno trčenje pred leti na gorenjski AC, v katerem je bila udeležena tudi policijska provida...tokrat so bili krivi vzdrževalci AC, ki niso opravili svojega dela, saj je bilo cestišče poledenelo...ampak hej, s prilagojeno hitrostjo se da voziti tudi po ledu
evil.gif

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.194
3.589
113
Marlbor
Vozila pred provido in za provido so imela neprilagojeno hitrost. Provida sama pa se je po spletu okoliščin znašla na delu cestišča, kjer so cestarji zajebali. Verjetno je cestar glih tam dvignil plug za par metrov.

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
Mislim, da je za to kriv alkohol. Če že ni bila brzina ... pri postavljanju.
Lahko pa da je smrtonosna kombinacija obeh: prehitro postavljanje smreke pod vplivom alkoholnih substanc.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
Citat:
Uporabnik softi pravi:
vozila so vozila z neprilagojeno hitrostjo, zato jih je smreka dohitela.

.... zraven smreke so se vozili z neprilagojeno hitrostjo, pa jo je prepih odpihnu.
evil.gif

Sam, kako je pa še vedno uganka, kdo je postavljal smreko? Fušarji , da je takšna skrivnost.
confused-1.gif

Pa tud škoda 2 jurja, niti ni pretirana, glede na to, da je 5 avtov poškodovanih.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.151
6.964
113
pri taščici
Nisem videl avtov, ampak če sanacija nekaj prask stane nekaj 100 evrov, potem tole ni 400 evrov škode po avtu.
Postavljal je najcenejši na javnem razpisu.

alfabet

Fizikalc
17. jan 2014
1.122
4
38
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Postavljal je najcenejši na javnem razpisu.

Napaka, postavljal je nekdo, ki je, ali ki bo zmagal na nekem drugem javnem razpisu.

Po domače: Ej, Joža, tle mamo eno smreko za postavt. Če narediš to zastonj, ti zrihtam posel na razpisu za vzdrževanje dreves za naslednja 4 leta.

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
Če je to res, bo tip lahko postavljal samo še ...

keglje na kegljišču.

Ob predpostavki, da kegljišče ni avtomatizirano. Tako ostane samo še kaka vaška veselica.
grin1.gif