V tujini ko izklopiš Wifi

mat

Fizikalc
31. avg 2007
1.036
21
38
Ne vem kaj ga je S2 2,34 rom začel srati, Ko sem v tujini mi ko izklopim Wifi vklopi podatkovno gostovanje!!!????? Računi z hrvaške pa prihajajo.
frown-1.gif

krava

Majstr
5. sep 2007
3.668
340
83
www.kacnje.eu
Načeloma je možno, da ti ga vključi kak program. Preveri tudi razne widgete ... ampak, če ročno izključiš, bo izključeno (no, dokler kateri od programov ne vključi
evil.gif
).

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.720
113
Jst zmeraj APN, najprej dol potegnem potem ko ROM instaliram.

mat

Fizikalc
31. avg 2007
1.036
21
38
Citat:
Uporabnik krava pravi:
Načeloma je možno, da ti ga vključi kak program. Preveri tudi razne widgete ... ampak, če ročno izključiš, bo izključeno (no, dokler kateri od programov ne vključi
evil.gif
).

Ročno ga izključim. Kako ugotoviti kateri program to dela? Sem mislil, da dato za tujino ne more nič drugega vklopiti.

krava

Majstr
5. sep 2007
3.668
340
83
www.kacnje.eu
Načeloma je možno to vključitev imeti v vsakem programu. Vprašanje je, kateri program to naredi - najbolje, da spremljaš.
Izključi ročno, nato pa resetiraj telefon. Potem pa čakaj, kdaj se ti pojavi, da se nastavitev spremeni. Takrat preveri, kateri programi (oz. storitve) so zagnani.
Ni pa slaba ideja o nadgradnji
cool-1.gif

mat

Fizikalc
31. avg 2007
1.036
21
38
4.0.?., sem imel gor, pa sem dal raje spet 2.34 gor. ker mi je lepše delal. Sedaj pa... Ali sem mogoče staknil kakšen virus?

krava

Majstr
5. sep 2007
3.668
340
83
www.kacnje.eu
Hm, pri Androidu (nad 4) je že sistemsko možnost pogledati, koliko ti katera aplikacija pokuri. Lahko vsaki posebej tudi omejiš background delovanje ali pa jo daš samo na Wifi. Pravzaprav zadeva odlično deluje.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.720
113
APN droid preneseš dol in tisto je kot razumem glavno stikalo za podatke.

Tudi, ko sem drugod omogočil, je tale še zmeraj blokiral. Imam GB 3.2.x verzijo, da verjetno na vseh dela.

Pa še widget na namizju ti pozeleni, da vidiš takoj če imaš podatke vklopljene.

https://play.google.com/store/...G5zd2l0Y2giXQ..

Nazadnje urejeno:

mat

Fizikalc
31. avg 2007
1.036
21
38
Ne, včasih vseeno potrebujem. Jezi me, da mi nekaj kar samo vklopi roaming, kar mislim da ne bi smelo.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.509
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik krava pravi:
Citat:
Uporabnik Karakala pravi:
Živel android ! ne?
To pa res nima nobene posebne zveze s sistemom. Kljukico (ki jo sicer lahko naredi/odstrani tudi uporabnik) lahko zakodira vsak programer z nekaj stavki.

V bistvu ni tako enostavno, ce je OS bolj zaprt... Pri Windows Phone ali iOS dvomim, da lahko razvijalec programsko posega v take zadeve.... Razen ce je OS root-an/jailbreakan,... In dvomim, da se tudi na Androidu da zadevo kar tako sprogramirat....

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Pač imaš nastavljeno tako, da je WIFI prioriteta, če ga pa izklopiš, se ti pa avtomatsko poveže na mobilni internet. Kje je tukaj problem ? 99 % v neznanju nastavitve telefona. Nastavi si vse na manual in problem rešen. Ko jaz pridem domov, mi tudi takoj skonekta na moj WIFI. Ko grem od doma, mi WIFI prekine in se mi vklopi mobilni net. Vse to se povsem lepo da nastaviti v nastavitvah. Noben namešæeni program ti ne bo samodejno štartal posodobitve / neta, če mu ti ne boš tako ukazal pri namestitvi. Vse skupaj je neznanje pri uporabi / namestitvi / nastavitvi programa in / ali uporabe android telefona. Jaz imam cel dan vključen net zaradi vremena in mi v celem dnevu pobere dobrih pol mega.