V sloveniji nastaja katoliška univerza

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik gloglo pravi:
Večinoma moji mulci hodijo peš, vsaj v glasbeno. Veruk na Zlatem Polju pa se tam zmišljujejo z cajtom tako, da sem takoj odpikal. Že zato ker bi iz šole imela eno uro vmes frej, do doma pa ima cca 2 km. Skratka nepotrebno obremenjevanje.

Kr se tiče glasbene pa je bila moja zamisel in ja še zdaj hodita dva ena je še premejhna. Moji froci niso nič razvajeni, je pa tako kot vsak froc motivacijo zgubi, ko postane kakšna stvar dost teoretična in potrebuje kar nekaj vaje.

Vseno pa z tremi froci je dost letanja. Tisto kar je res nepomembno pač črtaš in verouk je pač ena taka stvar (vsaj za mene). Pa še to na Zlatem Polju hočejo da smo starši pri prvem razredu verouka zraven....
bonk.gif

Za verouk so sami izrazili željo
sprasujem se.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Verjetno jih bodo učili katoliških financ ali kako ponikniti milijardo ali dve in bog vse odpusti...
Kot da nimamo že sedaj dovolj mešalcev megle iz obstoječega sistema izobraževanja...
Pa to, katoliško univerzo, bom rekel kar naj bo. Bo čas pokazal kako in kaj, edino privat naj bo (saj se zavzemate za privatizacijo šolstva, kajne?). Da pa imamo katoliško osnovno šolo z javnim programom, kjer se dejansko gre za to kdo je bolj enakopraven od ostalih (primerjava s prejšnjim sistemom in Kumrovcem je čisto na mestu) in ti potem prepotentni starš (ki je celo vidni strankarski funkcionar NSi) na javni TV v intervjuju izjavi kako je javna OŠ zanič in da mora on zato otroka vpisati v to OŠ...

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.602
3.956
113
jih vsaj šolajo pri nas, za razliko od nekih drugih funkcionarjev, ki trdijo, da je javna šola super... za otroke drugih.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik stieber pravi:
klik

Glede na to, kakšna panika je nastala ob 'katoliški' osnovni šoli, se bo branilcem æebin verjetno zmešalo od vsega hudega, ko bo v slo nastala katoliška univerza.

Pa verjetno raznorazni profesorji, ki so stolæke zasedli z objavnenim enim ali dvema ivirnima znanstvenima ælankoma ne bodo navdušeni, saj bodo izgubili monopol in bodo morali poslediæno delati in se dokazati

Idealna priložnost, da si službo najdeš. Po moje si idealen za poučevanje zgodovine, le problemček je, doktorat boš rabil za profesorja. No, morda ti do abrahama rata.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Dokazovati se bodo morali razni prof, na državnih faksih, s tem da so itak v prednosti ker dobivajo ogromno financ od države

gloglo

Fizikalc
20. maj 2014
1.399
1
36
Predvsem dve najboljši kolegici hodta tja in je pač izrazila željo... Mislim, da je to bil razlog. Jest načeloma nimam proti, sam imam vse zakramete, žena nima nobenega...

Kr se tega tiče je meni vseno. Tudi dal sem jo v tabornike, ne med skavte, ker so enostavno meli boljši program... to je to. Če bi bila recimo teološka osnovna šola in bi bla brez šipcev, niti pomislil nebi. Ker tole kar imajo zdaj je živ kaos... Niti govort ne znajo in zdelajo razred, kako je to mogoče
pojma nimam!

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.422
5.660
113
Ko v yugi.....sam da je mir!

Mi je pa všeč ker si z pragmatičnim pristopom ki ga maš zaprl usta raznim Snecerjem in Gattotom
smile-1.gif

gloglo

Fizikalc
20. maj 2014
1.399
1
36
Lej Roberto pust ti neko politiko, ko ti prfoksa reče kaj pa morem tak je sistem potem veš, da v javnem sistemu marsikaj ne štima. Sprejemajo vse živo resursov pa nimajo za tujce in jih požre javni sistem, ki jih obdeluje in spušča zaradi kaj vem česa naprej.

Pridni učenci niso prioriteta, ali pa tisti ki bi hoteli nekaj odnesti kaj. Pedologinja v Prešernovi sploh ne sprejema otrok z govornimi napakami ampak šipce, slovenske otroke pošiljajo z napotnico k privat pedagogu, kjer so ogromne čakalne vrste.

V razredu imajo učence kateri ne znajo niti jezika, zdelujejo razrrede čeprav se sporazumevajo z mahanjem in tolmačanjem učencev višjiega razreda itd....

in the name of what? Ti pa o Kumrovski, katoliški problematiki nabijaš tukaj.... v Kumrovcu so enostavno te opice dal v posebni razred, danes jih imajo pomešane v razrede. Normalno da otrok ki ne razume nič, dela pizdarije, staršem se pa itak jebe za cel svet, dobi socialneo, flet in ga boli cel svet, zadnja briga je OŠ.

So izjeme ne rečem, venda 90% je tako. Če mene vprašaš daneš naš šolski sistem je totalno zgrešen. Prfoksi so v sistemu apatični, češ kaj morem in problem solved.

In ja ta šolski sistme je gnil do amena. Pusti politko namir, ker ta se ne zaveda realnega problema.. Tudi prfoksi ob morebitni pritožbi pač skomigajo z rameni, kaj moremo tak je sistem..

V tujni pa imajo za te otroke posebni program in šolski sistem, pr nas pa so intergrirani v normalni sistem. Prfoksa z 20-30 učencem in recmimo 4 opicami pa naj naredi kva?

še enkrat to je gnilo da smrdi in še to da tak ki pojma nima naredi razred z samimi šuti! In to je razlog, da bi otroka vpisal v neko vsaj približno uredu organizacijo.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Tudi ti si alo skrenil s teme...
Katoliška univerza? Pa naj bo, vendar naj bo privat oz. samo delno financirana s strani države. Ker drugače (saj veš ustava) se ti bodo nalimali prej ali slej tepiharji, židje in ostala verstva in hotela imeti svoje univerze v sistemu javnega (proračunskega) šolstva. Srednje šole tudi in osnovne šole. Ker konec koncev ustava pravi da so v Sloveniji vse veroizpovedi enakopravne. Zakaj bi torej morali katolicizem priviligirati?
Naj imajo kar hočejo, samo ne v sistemu javnega šolstva. Če pa izvajajo javni program potem pa v toliki meri kot ga je tega programa. Ker vsaka verska šola doda svoje vsebine in pouk religije oz nihove vsebine ne sodijo v sistem javnega šolstva.
Nad čemer se pa ti pritožuješ pa so lepote multikulturnosti po eni strani in posledice tega da eni mislijo da "money makes the world spinning 'round"

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Hm hm, a ne bo v sklopu ljubljamske đamije izobraževalni center...
grin1.gif

Kar se tiče polemik glede financiranja, je pa pomoje prav, da če je sofinanciranje s strani države, da je tudi uradni program. Če so tu še neki dodatni predmeti (verouk, latinščina,...) je pač to v škodo "prostega" časa, ne uradnega programa. In to "ekstra" se tudi potem krije iz šolnine... Waldorfska šola je pač nek tretji svet in nima veze z javnim šolstvom, ergo, naj bo povsem samostojno, tudi finančno
tongue-1.gif

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
Če mene vprašaš daneš naš šolski sistem je totalno zgrešen. Prfoksi so v sistemu apatični, češ kaj morem in problem solved.
Število delovnih mest učiteljev je vezano na število učencev, to je to.........na pamet rečem.....če odslovijo opice, morajo potem še enega ali dva učitelja, mogoče še pa več, če pa se opice tretirajo kot, s posebnimi potrebami, potem je število učencev na učitelja lahko še manjše.

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
klik

Glede na to, kakšna panika je nastala ob 'katoliški' osnovni šoli, se bo branilcem æebin verjetno zmešalo od vsega hudega, ko bo v slo nastala katoliška univerza.

Pa verjetno raznorazni profesorji, ki so stolæke zasedli z objavnenim enim ali dvema ivirnima znanstvenima ælankoma ne bodo navdušeni, saj bodo izgubili monopol in bodo morali poslediæno delati in se dokazati

Idealna priložnost, da si službo najdeš. Po moje si idealen za poučevanje zgodovine, le problemček je, doktorat boš rabil za profesorja. No, morda ti do abrahama rata.

Je pa treba pokazati kaj več kot samo PhD in par izvirnih znanstvenih člankov.
grin1.gif

IMHO, vpisa na fakultete je mnogo preveč, fakultet je veliko preveč. Univerza v vsako vas je sploh poglavje zase. Ena univerza velikosti Univerze v Ljubljani bi bila za Slo razmere popolnoma dovolj.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik Resolver pravi:
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
klik

Je pa treba pokazati kaj več kot samo PhD in par izvirnih znanstvenih člankov.
grin1.gif

IMHO, vpisa na fakultete je mnogo preveč, fakultet je veliko preveč. Univerza v vsako vas je sploh poglavje zase. Ena univerza velikosti Univerze v Ljubljani bi bila za Slo razmere popolnoma dovolj.

Njegovi antiæebinarski izpadi na alterju so več kot znanstveni članki.

Sulc

Fizikalc
22. avg 2007
978
175
43
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
To bo še ena inačica družboslovja, ki bo proizvajala še manj zaposljive ljudi, kot FDV. Težko si namreč predstavljam katoliško strojno ali kemijsko fakulteto. To bodo bolj šole, ki bodo spet proučevale, koliko angelčkov gre na konico igle.

Recimo tale šola zagovarja katoliške vrednote. Si bolj zaposljiv od teh študentov?
priden.gif

IESE
Exec IESE

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Če ga kaj srečam, ga vprašam, če je isti nivo znanja glede u....stave
smile-1.gif

sem pgoledal malo imena na mb in mi je jasno, zakaj hodijo iz Lj gor, podobno je bilo tudi pri medicinski fak. v mb...
evil.gif