Si prepričan, da so bili v barbara rovu samo nedolžni?
Kolikor mi je znano, otroških okostij npr. niso našli.
Kolikor mi je znano, otroških okostij npr. niso našli.
Kaka smiselna utemeljitev ne bi škodila...Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Ne gre samo za pripadnika Cerkve, ampak celotno organizacijo.
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Citat:
Zato ker cerkev ni ustaška ampak katoličanska, pravoslavna...
prvič slišim za ustaško cerkev
Tako pač je, etiketa. Orgaizaciji bi morali soditi in jo prepovedati, saj gre za totalitarno nedemokratično zadevo. Organizacija je aktivno sodelovala v NDH.
Zadeva je podobna kot, ko sem pred časom omenil, da so ujeli še zadnjega četnika Mladiæa. Me je nekdo spraševal kakšni četniki so to.
Malo poglej po Hrvaški, po novodobnih spomenikih iz zadnje vojne pa boš videl četnike... tako so jim pač pravili.
![]()
Sicer pa se strinjam, da je potrebno soditi vsem zločinom, a ne razumem zakaj bi potem nekateri iz tega konteksta radi izvzeli RKC.
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Kaka smiselna utemeljitev ne bi škodila...Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Ne gre samo za pripadnika Cerkve, ampak celotno organizacijo.
Verjetno bi ti obsodil tudi Maksimiljana Kolbeja, ker je sodeloval z nacisti in jim olajšal izbiro.![]()
Problem je v tem, da ti natolcuješ iz sovraštva in brez resne osnove, ostali izmi, pa imajo v 20-tem stoletju vsak po nekaj milijonov žrtev na vesti. Če bi jih lahko Cerkvi toliko pripisali, bi jo tudi vstavili v deklaracijo.Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
V čem je problem, da se ta ideologija, ki zlorablja krščanstvo, ne bi uvrstila v sam vrh deklaracije... očitno je to za ene velik problem.
Citat:
Uporabnik ghibli pravi:
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Citat:
Zato ker cerkev ni ustaška ampak katoličanska, pravoslavna...
prvič slišim za ustaško cerkev
Tako pač je, etiketa. Orgaizaciji bi morali soditi in jo prepovedati, saj gre za totalitarno nedemokratično zadevo. Organizacija je aktivno sodelovala v NDH.
Zadeva je podobna kot, ko sem pred časom omenil, da so ujeli še zadnjega četnika Mladiæa. Me je nekdo spraševal kakšni četniki so to.
Malo poglej po Hrvaški, po novodobnih spomenikih iz zadnje vojne pa boš videl četnike... tako so jim pač pravili.
![]()
Sicer pa se strinjam, da je potrebno soditi vsem zločinom, a ne razumem zakaj bi potem nekateri iz tega konteksta radi izvzeli RKC.
Vsi moji poskusi da bi našel povezavo med NDH in sojenju ki ga omenjaš so popolnoma neuspešni.
Na spomenikih praviš piše o četnikih. Pa oni sami so si dali takšno ime-naziv.
Kako naj potem zapišejo na spomeniku?
btw...četniki, ustaše, ndh, cerkev... sojenje boljkovcu???? a nisi mal zabluzil?
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Problem je v tem, da ti natolcuješ iz sovraštva in brez resne osnove, ostali izmi, pa imajo v 20-tem stoletju vsak po nekaj milijonov žrtev na vesti. Če bi jih lahko Cerkvi toliko pripisali, bi jo tudi vstavili v deklaracijo.Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
V čem je problem, da se ta ideologija, ki zlorablja krščanstvo, ne bi uvrstila v sam vrh deklaracije... očitno je to za ene velik problem.
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Uporabnik Snecer pravi:
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Več kot 10 miljonov nas je, pozabljaš da krščanstvo ni samo RKC, temveč tudi Protestantizem in Pravoslavje! Vsi mi se zatekamo k molitvi, križcu in Jezusu!
Ker pa imate nekateri tako razmišljanje, propadajo narodi ali se manjšajo države na račun sovražnika!
Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:
Tok slabo pa cerkvi po vojni res ni šlo kot si ti napisal....