v največji demokraciji ni huawei

gr69

Guru
15. dec 2009
11.637
2.685
113
še v SLO - ampak komaj
Če si v stavku “Bemti ameriške volitve” zaznal negativizem samo proti Trumpu, se motiš. Mi je več kot jasno, da bi tudi ”Hillary” šla v vojno s Kitajci - ampak verjetno bolj “skrito”. Pod črto enak rezultat - za rajo “neugoden izid”, saj vsakršno omejevanje in “ščitenje državnih interesov” mora nekdo plačati - to pa običajno niso politiki, sploh pa ne vladajoči.

Žalostno je le, da obstaja mar precej “volicev”, ki padajo na take fore in potem iz lastnih (moje mnenje - nizkotnih) vzgibov podpirajo tako politiko.
Priznam pa, da je ravnotako šizofreno, “podpirati” demokratsko (“levo”) politiko, ki enako zadevo malo bolj skrito izpelje - edina prednost je, da se raja ne kolje med sabo ... (vsaj odkrito ne).

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.188
4.308
113
Če si v stavku “Bemti ameriške volitve” zaznal negativizem samo proti Trumpu, se motiš. Mi je več kot jasno, da bi tudi ”Hillary” šla v vojno s Kitajci - ampak verjetno bolj “skrito”. Pod črto enak rezultat - za rajo “neugoden izid”, saj vsakršno omejevanje in “ščitenje državnih interesov” mora nekdo plačati - to pa običajno niso politiki, sploh pa ne vladajoči.

Žalostno je le, da obstaja mar precej “volicev”, ki padajo na take fore in potem iz lastnih (moje mnenje - nizkotnih) vzgibov podpirajo tako politiko.
Priznam pa, da je ravnotako šizofreno, “podpirati” demokratsko (“levo”) politiko, ki enako zadevo malo bolj skrito izpelje - edina prednost je, da se raja ne kolje med sabo ... (vsaj odkrito ne).

Po eni strani se strinjam z napisanim, po drugi strani, pa Kitajci z sužnjelastniškim pristopom ter uničevanjem narave, delajo nam medvedjo uslugo, ter veliko brezposelnost pri nas.

Nekako je treba to presekat. Kot rečeno je Kitajska odvisna od trga zahodnih držav. Dokler je še čas se lahko ukrepa tudi s' takimi pristopi. Problem bo nastal, ko vzvodov ne bo več. Kako Kitajska dela pa je znano, ne glede na ceno. Sicer se tega tudi sama vedno bolj zaveda.

Še enkrat enormen presežek ima tudi z EU in EU je dolžna ohranit vsaj nek približno ravnovesje. Se pa strinjam Trump dejansko zadevo pelje zlo nediplomatsko.
Je pa to problem, ki ni samo od USA.

Kitajska pa v trenutni situaciji ne more nič kot javkati. Tudi extremni manevri kot je velika prodaja deviznih (dolarskih) rezerv je bolj kot ne harakiri samemu sebi, saj v mometu razvrednotijo svoje premoženje.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.637
2.685
113
še v SLO - ampak komaj
Khm - kaj je blo prej? Kura al jajce?

“Nam” je v interesu, da čim ceneje dobim blago, katerega proizvodnja je draga in obremenjuje okolje. Tvoje “pokrovke” nam to dobavljajo (ok - priznam, še nekaj več kot dejansko rabimo) - in zdaj nam ne paše, da “bilanca” ne štima.
A se samo meni zdi, da zamenjujemo vzrok in posledico?

• Všeč mi je
Reactions: softi in zakon

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.188
4.308
113
Khm - kaj je blo prej? Kura al jajce?

“Nam” je v interesu, da čim ceneje dobim blago, katerega proizvodnja je draga in obremenjuje okolje. Tvoje “pokrovke” nam to dobavljajo (ok - priznam, še nekaj več kot dejansko rabimo) - in zdaj nam ne paše, da “bilanca” ne štima.
A se samo meni zdi, da zamenjujemo vzrok in posledico?

Vsi smo isti, rabimo čim ceneje. Tudi kupimo ceneje. Vendar za tem stoji račun, ki pa na koncu ni več dober in poceni. Tega se vsi zavedamo. Dejansko mora tudi EU in ZDA imeti dela z nizko dodano vrednostjo, ter posledično moramo zaščitit lasten trg.

Na koncu bomo dobili še migracije iz Kitajske, zaradi uničenega okolja, onesnaženja in pomanjkanja vode. Tudi Kitajsko verzijo konolizacije Afriko predvsem EU čuti.
Skratka ta račun ni zanemarljiv.

Še enkrat samo primanklaj iz ZDA je 420B dolarjev, kar je zelo zelo impresivna številka in to kljub carinam, ki jih je zrihtal Trump. Kitajci še vedno delajo z rekordnim presežkom zunanje trgovinske menjave.

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.656
3.935
113
Ljubljana
hmpg.net
Moram priznati, da nekateri priznani viri, kot so Financial Times, Guardian , Reuters, in Wall Street Jurnal vsi pri tej prepovedi govorijo o omrežju 5 G in nevarnosti, ki bi jo bi bila, z uporabo (delujoče) tehnologije Huaweia, izpostavljena USA, nihče ni toliko pameten, kot je naš optiplex , ki mu je popolnoma jasno, da je to zaradi zunajetrgovinskega primanjkljaja.

Upam, da ko boš kmalu postal komentator v enem od teh ali katerem drugem priznanem mediju, ne boš pozabil na Alter in nas boš še vedno razsvetljeval s svojimi globokimi analizami svetovnih trgov.

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.188
4.308
113
Moram priznati, da nekateri priznani viri, kot so Financial Times, Guardian , Reuters, in Wall Street Jurnal vsi pri tej prepovedi govorijo o omrežju 5 G in nevarnosti, ki bi jo bi bila, z uporabo (delujoče) tehnologije Huaweia, izpostavljena USA, nihče ni toliko pameten, kot je naš optiplex , ki mu je popolnoma jasno, da je to zaradi zunajetrgovinskega primanjkljaja.

Upam, da ko boš kmalu postal komentator v enem od teh ali katerem drugem priznanem mediju, ne boš pozabil na Alter in nas boš še vedno razsvetljeval s svojimi globokimi analizami svetovnih trgov.

Preberi moje poste....
Tudi Kitajci zavračajo FW like cisco, PalloAlto, Fortinet-gate in podobno. To je prvo kot prvo. Pa še nekaj če bi prepovedali samo 5G potem nebi šlo na celotni Huawei asortiman

Recimo laptopi, telefoni itd...
THE BAN ON LICENSING ANDROID AND OTHER COMPONENTS SEEMS MORE LIKE A TRADE ISSUE, NOT A SECURITY ISSUE
But what’s happened over the past week goes a lot further and doesn’t make quite as much sense. The order handed down on Friday bans US companies from doing business with Huawei, which resulted in Google and a string of other companies cutting ties. But that rule has to do with what US companies sell, not what they buy. Because Huawei doesn’t sell phones in the US, the most popular Huawei products affected would never be shipped here.
As a result, it’s hard to see the latest action as protecting any national security interests. Revoking Huawei’s Android license doesn’t matter for US network equipment, nor does Huawei’s access to ARM chip designs. Instead, it feels like Huawei’s device business has become collateral damage in a broader fight over 5G.

Zato tudi pokrovke hočejo sprožit tožbo....
security issue je za lase privlečen, to stališče zagovarja tudi Kitajska (katera obenem dela isto stvar), v ozadju pa je samo trade issue.

bom povedal po Trumpovo

because we can

Kavbojci probajo narediti škodo Huaweiju na globalni ravni, torej izven ZDA, v ZDA teh telefonov (naprimer) sploh ne prodajajo. Če ti to ne vidiš, potem razumem sarkazem.

Ko bodo pokroke nakazale šuške pa bo vse kot je bilo. To Kitajska tudi ve in pravi da je security issue za lase privlečeno, kar se strinjam.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
dobr, sej tole res ni moje podrocje, sam zakaj bi mogla kitajska nakazat suske? placilo cesa bi to bilo? pa ne mi z okoljem, k je tud trump odstopil od dogovorov...

because we can. to je taka malo bolna izjava, za svetovnega policaja. ne zdi se mi ok, da si taka drzava jemlje vso pravico na svetu samo zato ker lahko. in na tak nacin.

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.188
4.308
113
dobr, sej tole res ni moje podrocje, sam zakaj bi mogla kitajska nakazat suske? placilo cesa bi to bilo? pa ne mi z okoljem, k je tud trump odstopil od dogovorov...

because we can. to je taka malo bolna izjava, za svetovnega policaja. ne zdi se mi ok, da si taka drzava jemlje vso pravico na svetu samo zato ker lahko. in na tak nacin.

Kot velikokrat, dela Kitajska podobno na svojem trgu. Razlog je v trgovinskem presežku z ZDA 420B (Kitajskem). Ker Trump hoče izravnano zunanjetrgovisnko menjavo, se je poslužil teh ukrepov.

Najprej sta si državi obmetavali z carinami, potem pa je Trump naredil slednje.
To je razlog.

Seveda Kitajci nočejo slišat o tem, saj jim ni v interesu uravnotežena zunanjetrgovinska menjava. Zato zdej javkajo.
Je pa res, da Trump vse to dela zelo nediplomatsko.
Je pa definitivno upravičeno in nepošteno, da nekdo izvozi preko 500B uvozi pa 100B.. To je po Kitajsko OK.

No Trump pravi, da to ni ok.

Luce

Fizikalc
3. sep 2018
406
60
28
Zato tudi pokrovke hočejo sprožit tožbo....

Ko bodo pokroke nakazale šuške pa bo vse kot je bilo..
Ti imaš pod pokrovom resne probleme z realnostjo.:norec:
Malo manj glej filme in beri pravljice, mogoče te trump zaposli v naslednjem mandatu za glavnega svetovalca z pokrovkami:valjamse:

gr69

Guru
15. dec 2009
11.637
2.685
113
še v SLO - ampak komaj
5G je izgovor, čeprav drži, da obstaja določen (in ne zanemarljiv) varnostni riziko - a dejanskI vzrok, je trgovinski primanjkljaj USA.
Ki pa je nastal, ker je USA potrebovala poceni “surovine”. A sem že omenil jajce pa kuro?

Rešitev bi bila dvig carin na “neekološko pridobljeno blago”, prihodek iz tega se vloži v “domačo propagando” in ozaveščanje, da “poceni” ni “poceni za svet” in s tem “prisiliti” prodajalca (“pokrovke” po optiplexu) v upoštevanje ekoloških norm (in s tem višjo ceno, a nižje carine). A kaj, ko s takim pristopom ne moreš dobiti volitev ... torej vžig na polno in računaj na podporo redneckov ...

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.188
4.308
113
5G je izgovor, čeprav drži, da obstaja določen (in ne zanemarljiv) varnostni riziko - a dejanskI vzrok, je trgovinski primanjkljaj USA.
Ki pa je nastal, ker je USA potrebovala poceni “surovine”. A sem že omenil jajce pa kuro?

Rešitev bi bila dvig carin na “neekološko pridobljeno blago”, prihodek iz tega se vloži v “domačo propagando” in ozaveščanje, da “poceni” ni “poceni za svet” in s tem “prisiliti” prodajalca (“pokrovke” po optiplexu) v upoštevanje ekoloških norm (in s tem višjo ceno, a nižje carine). A kaj, ko s takim pristopom ne moreš dobiti volitev ... torej vžig na polno in računaj na podporo redneckov ...

To pa drži.
Je pa res, da je strošek dela tudi na Kitajskem vedno večji, kar je njihov velik problem. To pomeni takoj nekonkurenčnost.
Pa še nekaj, če bi bil razlog samo 5G potem nebi bil ban tudi na druge produkte Huawei, katere se ironično v ZDA sploh ne prodajajo.

Kitajska obtožuje USA, da hoče podjetje Huawei ubiti. In da je security issue le pretveza za trade war. To hoče dokazati na sodišču. Zato govorim, da je Trump naredil potezo, ki presega obmetavanje z carinami.

Kitajska na svojem trgu dela isto. Nima pa možnosti tako vplivat na druge trge. To pa ZDA več kot očitno lahko. Podobno je tudi z Iranom, katere podjetja, ki bodo sodelovala z njimi ne bodo mogla delati z ameriškimi. Siemens in podobni so se takoj potegnili nazaj, čeprav jim ni v interesu.

Dokaj podobna zgodba in praksa.

Nazadnje urejeno:

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
kitajci v ameriko izvozijo za 420 milijard dolarjev več blaga ko ga od tam izvozijo. pomoje je to.

in to je je sedaj za nekatere opravičilo za ta napad demokracije?
pa nej ameri svaljkajo težke in redke kovine, kitajci dobijo čist zrak. za kapital bi kapitalist naredil vse, sedaj je pa dojel, da je preveč vložil in.. še dobr, da niso somalija, ker bi bili raketirani..ne reketirani kot so sedaj.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Mogoče Lučko, mogoče.

a ti nisi opazil še fenomena lobiranja, marketinga itd?

leta nazaj smo opustili steklenice in šli na plastiko. mnogi so obogateli, danes se 'trend' spreminja.
potem so tukaj dizel avtomobili. 25 let nazaj so bili manjšina, danes večina, pa spet obračanje trenda
in selitev na vzhod, ker je ceneje, pa malo selitve nazaj, ker je trend.

a ti res verjameš, da je zadaj kaj več in kaj bolj globokoumnega kot denarni tok in usmerjanje v prave žepe? res verjameš v primanjkljaj? željo po lastni low cost proizvodnji? željo zaposliti neuke in slabe mislece?

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
očitno... ker to ni pravično.... :valjamse::bonk:
pri tem pa pozabijo da se je to zgodilo zaradi pohlepa zahodnih firm in tudi ljudi ki so hoteli vse na pol zastonj. edina pravačina stvar bi bila da trump uvede 1000% davke na podjetja ki so toliko časa izkoriščala poceni kitajsko delovno silo in naredila to neuravnoteženo trgovino
hkrati pa da denar kitajcem da se bodo še bolj razvili da bodo imeli višje plače in v prihonsoti ne bo problema s poveni delovno silo :evil: velja tudi za indijo bangladeš....

• Všeč mi je
Reactions: zakon

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
očitno... ker to ni pravično.... :valjamse::bonk:
pri tem pa pozabijo da se je to zgodilo zaradi pohlepa zahodnih firm in tudi ljudi ki so hoteli vse na pol zastonj. edina pravačina stvar bi bila da trump uvede 1000% davke na podjetja ki so toliko časa izkoriščala poceni kitajsko delovno silo in naredila to neuravnoteženo trgovino
hkrati pa da denar kitajcem da se bodo še bolj razvili da bodo imeli višje plače in v prihonsoti ne bo problema s poveni delovno silo :evil: velja tudi za indijo bangladeš....

dve opciji sta.
ena, da se donira kitajcem za standard.
druga, da kitajci stisnejo rit, nehajo delat za zahod. kar imajo nacionalizirajo, zaprejo umazano proizvodnjo, amere in zahodnjake pa na boinge in via kuća.

v drugi opciji me zanima kak bi bil rezultat. bi padec standarda bogi kitajci prenesli bolje od vzvišenih zahodnjakov.

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
dejansko je vse skupaj tako prepleteno da bi oboji hudo trpeli. tudi zato is te trgovinske vojne ne bo nič in bo po volitvah potihnilo in bo še naprej kot je bilo pred tem. saj ni to nič novega to pride vsake nekaj let na plano.

I

Izbrisan uporabnik 474

Če bi se šli "zob za zob" (pa se ne bodo, ker za razliko od Američanov imajo ščepec soli v glavi), ZDA definitivno potegne kratko. Ukinejo uvoz smeti iz ZDA (recimo Kanadčani že cvilijo in to fejst, ker so jim v Aziji prenehali sprejemat njihove smeti), prekinejo dobavo redkih elementov, uvedejo stroge sankcije na ameriška podjetja na Kitajskem (recimo zelo stroge omejitve glede okolja itd.) ali jih celo zaprejo. Praktično čez noč se začne ZDA utapljat v dreku, ostanejo brez Applov, Tesl, ARM čipov in vsega ostalega hi-tech sranja, od katerega so Američani (pa ne samo oni) življenjsko odvisni. Propadejo (ali pa vsaj shirajo) firme kot so Adidas, Nike itd. (ta dva že itak zelo cvilita, da bo Trumpetkov ukrep imel katastrofalne posledice za njiju).

Trumpetek špila na karto, da nobeden nima jajc se mu postavit po robu. Zna pa ga (jih) to ruknit kot bumerang.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
Kot velikokrat, dela Kitajska podobno na svojem trgu. Razlog je v trgovinskem presežku z ZDA 420B (Kitajskem). Ker Trump hoče izravnano zunanjetrgovisnko menjavo, se je poslužil teh ukrepov.

Najprej sta si državi obmetavali z carinami, potem pa je Trump naredil slednje.
To je razlog.

Seveda Kitajci nočejo slišat o tem, saj jim ni v interesu uravnotežena zunanjetrgovinska menjava. Zato zdej javkajo.
Je pa res, da Trump vse to dela zelo nediplomatsko.
Je pa definitivno upravičeno in nepošteno, da nekdo izvozi preko 500B uvozi pa 100B.. To je po Kitajsko OK.

No Trump pravi, da to ni ok.

torej grem jest jutri v Spar, in zahtevam da mi vrnejo dobiček ki so ga z mano ustvarili, al kako? oz. kaj bi lahko kitajci tok več kupovali od USA, če pač nimajo produktov ki bi njih zanimali v taki meri, kot zanimajo produkti Kitajske američane? oz. kako naj kitajska izenači uvoz/izvoz? Pa sej to nerazmerje dela pač trg, ne Huawei. Ne vem, kaj je tukaj nepoštenega. Sej veš kako pravijo Ko voli - nek izvoli...

In kaj, a če Huawei crkne, bo USA dobila 420B al kako? Ni mi jasno, zakaj se spravijo na eno firmo, k pač ni kriva za gospodarske probleme in obenem ne spremeni nič pomembnega na trgu?

Nazadnje urejeno: