v največji demokraciji ni huawei

Luce

Fizikalc
3. sep 2018
406
60
28
Mene še vedno mika zelo dobra kamera na P30, pa nimam jajc vrečt 800 eur za telefon, ki bo obtičal v današnjem času..
Daj ne nabijaj neki v tri krasne. P30pro ni 800 ampak ga dobiš novega zapakiranega že za 600 ali manj. Da o P30 ne govorim.
Posodobitve pa prihajajo redno brez kakršnih koli problemov in tudi bodo za vse trenutno izdane telefone.
Štalo delate samo taki pacijenti ki pojma nimate kaj pišete po forumih. Trump pa se vam smeji v faco.:bonk:

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Jaz mislim da še vedno ima veze s to temo. Vseeno se bodoči kupci sprašujejo, če bodo dobili še kak popravek na "pregrešno" drag telefon, ali bodo ostali na tem kaj je sedaj na voljo. Mene še vedno mika zelo dobra kamera na P30, pa nimam jajc vrečt 800 eur za telefon, ki bo obtičal v današnjem času..
kupi fotoaparat

I

Izbrisan uporabnik 474

Tako nekako... Ampak po mnenju nekaterih gor so Kitajci krivi, da imajo veliko robe, ki jo ZDA želijo in da ZDA nima praktično nič, kar bi Kitajci želeli. Po njihovo Kitajci samo naložijo ladje z robo, pošljejo v ZDA in potem terjajo od njih plačilo...

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.188
4.308
113
To si ti reku. Boljš da ne govoriš nekaj o čem nimaš pojma. Že neki časa nabijaš nekaj v prazno. O tem je bilo še nedolgo nazaj govora tako da je vse možno.
https://www.privateinternetaccess.c...-trust-in-their-products-through-open-source/

Očitno ti pojma nimaš, google play ni pod gpl licenco in nikoli ne bo. Edina varianta da naložiš google aplikacije preko gappse, katerega se poslužujejo custom romi.

Vendar to ni rešitev ampak trplenje. Vsi telefoni (ne za Kitajski trg) imajo zaklenjene bootlodarje, če hočeš nalagat karkoli moraš najprej to odklent.
To kar ti zdej klobasaš, lahko Huawei naredi že danes, samo google playa ni goor.

Kaj ti od tega ne razumeš ne vem, ampak te osnova jebe. Gapps se da naložit kot je Gargy omenil dobiš custom tar, v kateri niti ne veš kaj je not in voila.

Če uporabljaš banke, authenticatorje ti tega ne priporočam.

in še enkrat ti sploh ne vem o čem klobasaš, android je že danes open source! Upam, da to veš, ker iz tvojga klobasanja je videt kot da ni.

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.188
4.308
113
No, s tema dvema postoma si pa zdaj dokazal, da nimaš blage veze in samo nekaj trolaš, pač da ti čas mine...

Še enkrat enostavno vprašanje ima Huawei odklenjen boot loader ali ne?
Ko si boš na to sicer enostavno butasto vprašanje odgovoril, boš dojel da ti klobasaš neki v tri dni. In ja karkoli bo Huewei naredil mim googla - googla playa gor ne bo in tudi ne security patchov googlovih appsov.

in to je rizik, če imaš gor občutljive informacije, pa ne mi zdej z paranojami ameriškimi.
Če bi bilo karkoli drugače Huawei še trznil nebi, ampak se na gobec mečejo da to ni fer.

Celo z tožbami grozijo, kar je sploh smešno.

ps drž se ponve ki jo vidim, da edino obvladaš...

Nazadnje urejeno:

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.965
6.222
113
blizu močvirne prestolnice
Tako nekako... Ampak po mnenju nekaterih gor so Kitajci krivi, da imajo veliko robe, ki jo ZDA želijo in da ZDA nima praktično nič, kar bi Kitajci želeli. Po njihovo Kitajci samo naložijo ladje z robo, pošljejo v ZDA in potem terjajo od njih plačilo...
No ja, plače so kakšne, folk gara skoraj da brez pravic, okolje jim je španska vas, je za tebe zdrava konkurenca?

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.188
4.308
113
To si ti reku. Boljš da ne govoriš nekaj o čem nimaš pojma. Že neki časa nabijaš nekaj v prazno. O tem je bilo še nedolgo nazaj govora tako da je vse možno.
https://www.privateinternetaccess.c...-trust-in-their-products-through-open-source/

Pa bom še nekaj ti razložil

google play ni pod open source
če bo hotel Huawei kakokoli zaobiti googlove licence bo moral v zahodnem svetu sodnisko prenehat prodajat, ker bo kršil licence..

zaobiti tako, da bi sam preko svojega stora (ki je že) dajal googlove aplikacije gor (drive, google authenticator, gmail - googla, maps itd...) oz bo neuradno izdajal nekakšen gapps paket.

potem so že negooglovi programi, katere google lahko izsiljuje, da jih bo vrgel iz stora ven (lastnega), če bo sodeloval z Huaweijom.

Sem ti precej laično razložil, da kar razlagaš in limaš gor nima veze z goooglom. Zato je tako HALO pri Huaweiu.
Da boš razumel, kaj je open source in kaj ni.....

gapps pa neuradno že obstajajo predvsem na custom romih, ki niso podprti iz strani googla.

Vendar to so custom distribucije, ki praviloma niso naložene na nobenih telefonih. Za nalago te pa je treba zaobiti bootloader oz ga odkleniti.

tako, da boš razumel o čem teče debata

android kot tak pa je open source. Vendar tak android pride brez stora. Zato tudi mora imeti vsak vendor ki prodaja phone imeti pogodbo z googlom, če hoče, da ima to gor. In seveda mu to tudi plača.

Če pa zdaj ne razumeš, potem pa ne morem več pomagat.

Luce

Fizikalc
3. sep 2018
406
60
28
Pa bom še nekaj ti razložil

google play ni pod open source
če bo hotel Huawei kakokoli zaobiti googlove licence bo moral v zahodnem svetu sodnisko prenehat prodajat, ker bo kršil licence..

zaobiti tako, da bi sam preko svojega stora (ki je že) dajal googlove aplikacije gor (drive, google authenticator, gmail - googla, maps itd...) oz bo neuradno izdajal nekakšen gapps paket.

potem so že negooglovi programi, katere google lahko izsiljuje, da jih bo vrgel iz stora ven (lastnega), če bo sodeloval z Huaweijom.

Sem ti precej laično razložil, da kar razlagaš in limaš gor nima veze z goooglom. Zato je tako HALO pri Huaweiu.
Da boš razumel, kaj je open source in kaj ni.....

gapps pa neuradno že obstajajo predvsem na custom romih, ki niso podprti iz strani googla.

Vendar to so custom distribucije, ki praviloma niso naložene na nobenih telefonih. Za nalago te pa je treba zaobiti bootloader oz ga odkleniti.

tako, da boš razumel o čem teče debata

android kot tak pa je open source. Vendar tak android pride brez stora. Zato tudi mora imeti vsak vendor ki prodaja phone imeti pogodbo z googlom, če hoče, da ima to gor. In seveda mu to tudi plača.

Če pa zdaj ne razumeš, potem pa ne morem več pomagat.
:bonk:Kakšne pravljice.
A imaš še kakšno:valjamse:
Mogoče o rdeči kapici in 7 palčkov.
Ne, tvojih pravljic ne razumem. Ostalo mi je pa jasno, ker se tega nisem jaz izmislil ampak drugi.
Tebi pa še enkrat: ti bom čist enostavno povedal da boš še ti razumel, bolj po kmečko:ti pojma nimaš ne kaj pišeš ne o čem je problem. Ne razumeš osnovnega problema: da tu ni težava v Googlu temveč v Trumpu in tvojih pokrovkah. Google je oz bo če bo zaprl štacuno zaradi tTrumpa ne pa zaradi tega ker se je njemu dvignil k.
Še enkrat pojdi čez zgodbo pa malo bolj počasi, ker izgleda, da si malo bolj počasne sorte, da boš pokapiral.

bdv
Če pa zdaj ne razumeš, potem pa ne morem več pomagat.:fredi:

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.188
4.308
113
:bonk:Kakšne pravljice.
A imaš še kakšno:valjamse:
Mogoče o rdeči kapici in 7 palčkov.
Ne, tvojih pravljic ne razumem. Ostalo mi je pa jasno, ker se tega nisem jaz izmislil ampak drugi.
Tebi pa še enkrat: ti bom čist enostavno povedal da boš še ti razumel, bolj po kmečko:ti pojma nimaš ne kaj pišeš ne o čem je problem. Ne razumeš osnovnega problema: da tu ni težava v Googlu temveč v Trumpu in tvojih pokrovkah. Google je oz bo če bo zaprl štacuno zaradi tTrumpa ne pa zaradi tega ker se je njemu dvignil k.
Še enkrat pojdi čez zgodbo pa malo bolj počasi, ker izgleda, da si malo bolj počasne sorte, da boš pokapiral.

bdv
Če pa zdaj ne razumeš, potem pa ne morem več pomagat.:fredi:

Ne ti si nakladal o open sourcu... Trump je to naredil zaradi zunanjetrgovinskega primanklaja 420B. In google, intel, arm in ostali tudi japonski proizvajalci so ga podprli.

Zakaj je to naredil ker lahko. Googlu sicer ni v interesu, vendar bo podprl Trumpa.
Od kje ti ideja, da ne vem zakaj je do tega prišlo ne vem. Ampak ti si nekaj bluzil da se bo Huawei rešil iz tega.

Tako da bo Kitajska plačala in bo ban lifted.
samo tako in nič drugače.

Pokrovke to vedo in jim ne diši. Huawei pa že zmanjšuje proizvodnjo, še več predstavitev novega Honorja so že ustavili.
Tolko o tvojem open sourcu.

lučko....

gr69

Guru
15. dec 2009
11.637
2.685
113
še v SLO - ampak komaj
Gugl je slovenskega zeta že toliko “podprl”, da je slovenski zet popustil in prepoved “postponal” za 3 mesece in na nove modele - toliko o podori.

Google bo izvedel blokado, ker jo mora (zakonodaja) - menim pa, da mu ne sede (razen toliko, da bo mogoče Huawei “dohitel” na G5 področju).
Bemti ameriške volitve ...

Luce

Fizikalc
3. sep 2018
406
60
28
Od kje ti ideja, da ne vem zakaj je do tega prišlo ne vem.
Ne veš ne! Kaj si ti kakšen svetovalec v beli hiši al kaj, da veš:bonk:
Mogoče ga mal trumpu vlečeš da vse veš:valjamse:
Vsi mi vemo pa nobeden točen ne ve.:fredi:

Tako da bo Kitajska plačala in bo ban lifted.
samo tako in nič drugače.

Pokrovke to vedo in jim ne diši. Huawei pa že zmanjšuje proizvodnjo, še več predstavitev novega Honorja so že ustavili.
To se pa strinjam ja.

Ne ti si nakladal o open sourcu...
Tolko o tvojem open sourcu.

lučko....
Ne ti men lučko :gorjaca:majmune jedan. Si še preveč usran da bi ti to men govoril. Tle preko tipkovnice si lahko frajer.
Jest sem samo vprašal in potem prilepil link ki se ga nisem jaz izmislil, ker pa ne znaš normalno komunicirat pa si dobil nazaj tak neumen odgovor kot si začel.

To ne bodo naredili.

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.188
4.308
113
Trump je to naredil zaradi zaostanka v 5G tehnologiji. Samo zato.

No ja ni Huawei edini, Erricson in Nokia ter drugi....

resnična agenda je pomoje tukaj
The decisions by the US government are, in part, the result of an escalating trade war between the US and China. But they also tie into longstanding concerns about potential spying by Huawei and other national security threats.

Carine niso prijele, saj se je presežek še povečal. Trump je tukaj v situaciji, ki lahko direktno zjebe Kitajce.
Vse kar Huawei lahko naredi je pritiska na svojo vlado, da reši situacijo..

to pa je $$$$

pa pustimo tehnologijo. Tudi Kitajci ne zaupajo Fortinetu, PalloAltu, Cisco itd.... če smo pošteni niti MSju.
tukaj je brezveze komentirat ker so vsi isti.

ampak resnična agenda je trgovinska vojna, kar je predvolilna obljuba Trumpa da jo bo uravnotežil.

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.188
4.308
113
Ne veš ne! Kaj si ti kakšen svetovalec v beli hiši al kaj, da veš:bonk:
Mogoče ga mal trumpu vlečeš da vse veš:valjamse:
Vsi mi vemo pa nobeden točen ne ve.:fredi:

To se pa strinjam ja.

Ne ti men lučko :gorjaca:majmune jedan. Si še preveč usran da bi ti to men govoril. Tle preko tipkovnice si lahko frajer.
Jest sem samo vprašal in potem prilepil link ki se ga nisem jaz izmislil, ker pa ne znaš normalno komunicirat pa si dobil nazaj tak neumen odgovor kot si začel.

Lučko, to kar si ti prilepil nima veze z predvidenim banom googla. Link govori o nečem drugem, še zmeraj pa legalno ne bodo mogli uporabljati stora ali google appsov kot samih.

Lučko pa manj napenjaja, čeprav vidim, da ti je to v krvi od staršev.

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.188
4.308
113
Kot sem rekel - bemti ameriške volitve.

Popušili pa bomo vsi. :confused:

Če sem pošten bi demokrati bili bolj agresivni kot je Trump. Saj je Hillary odkrito kritizirala že v predvolilnem boju tako Rusijo kot Kitajsko.
Razlika je le v retoriki do migracij in drugi pravic.

Kar se pa nas tiče, boš pač kupil Samsung, LG, .......
jebiga

Še vedno verjamem da bodo Kitajci deloma ustregli kavbojcem. V EU pa itak več ali manj postavlja Erricson in nekaj Nokia, na Tajskem tudi Nokia, v J Koreji in na Japonskem Huawei tudi nebo nič delal.