V Kranju novo krožišče

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.496
761
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
A prejšnjega pa nisi preživel, da je bilo treba miljon zapravit za novega, manj varnega?

Ceste po Sloveniji so v obupnem stanju, tu pa zapravijo miljon za to, da je miljonček zaslužil prijateljski gradbinec.

MIljonček je šel za korupcijo, .......popoldanska kolona iz Šenčurja proti Kranju ostaja enaka kot prej, torej pretočnost ni nič večja, je pa križišče bolj sedaj nevarno, zaradi več križanja poti v krožišču.

Ampak tebe pa precej zulijo tile miljoni, ki so jih zapravili ... :norec:

In tezko reces, da je popoldanska kolona enakao kot prej... ce je pa sedaj skorajda ni ... Seveda je razlog tudi v tem, da je eno gradbisce ze prej v Sensurju, ki malo pofiltrira... ampak trdit, da je sedaj enako kot prej je mlatenje prazne slame ... Zaenkrat kolikor vem, se ni bilo nobene nesrece... tako da trdit, da je bolj nevarno kot prej, je tudi butasto ... Kolikor sem se jaz sedaj vozil odkar je odprto novo krozisce, se mi zdi bolj pretocno ... Seveda pa ti "lajaj" svoje dalje... in ne pozabi omenit miljonckov :oops::norec:

Aja... tako je moje mnenje... ki se vec kot ocitno razlikuje od tvojega ... Seveda je pravica vsakega, da ima svoje mnenje, ki ga tudi izrazi... fino je, ce je tudi argumentirano ...

Lepo napisano, zdej pa še pojasni, kako bi pa morali peljat skozi krožišče (če greš naravnost) če ne po najkrajši poti, torej tako da zapelješ čez zunanji pas na notranji, in nato na drugi strani nataj na zunanjega in ven ?

Ja tako, da se drzis prometnih predpisov... in upostevas, da ko prihajas v krozisce, nimas prednosti ... Ce je nekdo recimo ze na notranjem pasu, ne mores kar butnit pred njega ...

Nazadnje urejeno:

Corvette

Majstr
6. nov 2008
421
282
63
Takrat, ko se bomo lenuhi zbasali iz avtov na kako drugo prevozno sredstvo.

Nihče pa ne omenja enega glavnih problemov na tej cesti - jebeni semaforji. Kako jim uspe narediti rdeči val v obe smeri, zelenega pa niti v eno (razen, če voziš 30 ali 70 km/h), mi je bo jasno. Sploh v smeri iz Šenčurja proti centru se zgodi, da kdaj po 3-4 semaforje zapored nabašeš na rdečo.

• Všeč mi je
Reactions: Matey

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.335
-2.710
113
Ampak tebe pa precej zulijo tile miljoni, ki so jih zapravili ... :norec:

In tezko reces, da je popoldanska kolona enakao kot prej... ce je pa sedaj skorajda ni ... Seveda je razlog tudi v tem, da je eno gradbisce ze prej v Sensurju, ki malo pofiltrira... ampak trdit, da je sedaj enako kot prej je mlatenje prazne slame ... Zaenkrat kolikor vem, se ni bilo nobene nesrece... tako da trdit, da je bolj nevarno kot prej, je tudi butasto ... Kolikor sem se jaz sedaj vozil odkar je odprto novo krozisce, se mi zdi bolj pretocno ... Seveda pa ti "lajaj" svoje dalje... in ne pozabi omenit miljonckov :oops::norec:

Aja... tako je moje mnenje... ki se vec kot ocitno razlikuje od tvojega ... Seveda je pravica vsakega, da ima svoje mnenje, ki ga tudi izrazi... fino je, ce je tudi argumentirano ...

Ja tako, da se drzis prometnih predpisov... in upostevas, da ko prihajas v krozisce, nimas prednosti ... Ce je nekdo recimo ze na notranjem pasu, ne mores kar butnit pred njega ...
Škoda, ker tud tebe ne skrbi podarjanje davkoplačevalskih miljonov prijateljem oz korupcija. Mnoge druge ceste pa v razsulu.
Je pa zanimivo brat, s kakšnimi bedastimi razlogi vladoljubci opravičujete tole korupcijo in hvalite zgrešen projekt.

Od tega, da si peljal skoz, pa si preživel, (a prej pa nisi, da je bilo potrebna prenova?) od tega, kako je pri prvem dvosmernem krožišču prej pokalo zato, ker so vozili naravnost - ko pa vprašam kako bi morali pa ni več to problem, ampak je problem bil izsiljevanje, a pri enopasovnem (prejšnjem) krožišču pa ne izsiljujejo, da tam ni bilo nesreč? Pa o kulturi, a ko so iz dvopasovnega preuredili v enopasovnega in je nehalo pokat, so pa čez noč vozniki dobili razsvetlenje in kulturo, da ni več pokalo. Pa butaste trditve, da je bolj varno prečkat zunanji pas in se vključit na notranjega, kot prej samo se vključit na zunanjega :evil: Ja, kadar ni nobenega nikjer je že mogoče neproblematično, pa probaj ob prometni konici. A peš tudi bolj varneje in lažje prečkaš en pas, kot pa dva ali tri naenkrat? :evil:
Pa kako ni bilo nobene gneče, ko si se ti peljal tam - ja ko sem se jaz peljal enkrat še prej po tastarem jo tudi ni bilo. Zakaj že so zapravili miljon?

Sem vprašal prijateljico, ki se vsako popoldne pelje iz službe iz smeri šenčurja v Kranj, če je sedaj kaj boljše glede gneče , pa pravi da je enako. Kar je tudi logično, saj ozko grlo ni predstavljalo krožišče ampak semaforji 100m naprej. Ampak je logično, da če pride v mesto ob konici po 2000+ avtov na uro, da je gneča in se promet kdaj zabaše ker mesto tega ne požira

Nazadnje urejeno:

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.496
761
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Tudi sodelavec se vsak dan vozi iz Kamnika v Kranj in popoldan nazaj domov... In pravi, da je sedaj promet bolj tekoc... Vsaj od krozisca pri bivsem Bauhausu kjer prihaja promet iz AC...

In ocitno zivis v drugem svetu, ce si mnenja, da ce tukaj ne bi postavili novega krozisca, da bi bilo denarja kaj vec... Bi pac poniknil nekje drugje... Se vedno bolje takole, da se vsaj vidi, da se nekaj dela, kot pa da ponikne nekam, kjer noben ne ve, kam in komu :D ...

Moje mnenje je pac tako, da je promet s tem kroziscem postal bolj tekoc... dejansko se bo pa videlo sele, ko koncajo tudi s Sncurskim gradbiscem pri novem Hoferju in obnovo delavskega mostu ... Ampak trenutno kolikor opazam, je bolje... To opazam sam... in ne le iz pripovedovanja nekih prijateljev, prijateljic in kar se da prebrati...

Pohvalno pa je, da nisi pozabil omenit miljonckov :) :D :D :D

Corvette

Majstr
6. nov 2008
421
282
63
Rekla-kazala pač ne bo vzdržalo argumenta, edino smiselno merilo je izmerjena gostota prometa in povprečna hitrost vozil pred in po izgradnji, pardon, preden so zagonili milijon v prazno (prosto po mirsiju).

jekleni

Guru
1. avg 2007
2.516
843
113
Lepo napisano, zdej pa še pojasni, kako bi pa morali peljat skozi krožišče (če greš naravnost) če ne po najkrajši poti, torej tako da zapelješ čez zunanji pas na notranji, in nato na drugi strani nataj na zunanjega in ven ?
Zapelješ na notranji pas (če se da) (ZPrCP, 60. člen, 2. odstavek), potem se pravočasno premakneš na zunanjega in ven (ZPrCP, 60. člen, 4. odstavek). Če govorimo o plain vanila krožišču.

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.335
-2.710
113
Zapelješ na notranji pas (če se da) (ZPrCP, 60. člen, 2. odstavek), potem se pravočasno premakneš na zunanjega in ven (ZPrCP, 60. člen, 4. odstavek). Če govorimo o plain vanila krožišču.
Točno tako, če govorimo o dvopasovnem krožišču. In to je tudi najkrajša pot. Če pelješ po zunanjem je dalša pot.
Komentiral pa sem trditev uporabnika Jest, da je nekoč na tem krožišču (ko je še bilo dvopasovno) pokalo zato, ker so nekateri kar prečkali pasove in šli po najkrajši liniji.
Pa ni res, tisti, ki so prečkali pasove so že imeli pravo linijo. pokalo je zato, ker se je ob gostem in tekočem prometu bistveno težje razvrstit na notranji pas pri dvopasovnem krožišču, ( in potem so pa namesto da bi čakali pol ure na prosta oba pasova hkrati, izsiljevali prednost......), kot pa se razvrstiti na en pas pri prejšnjem enopasovnem. In to napako iz prvega krožišča na tem mestu so pri sedanjem tretjem spet ponovili. Spet je potrebno en pas prečkat da prideš na notranjega, s tem da sta tako zunanji, ki ga prečkaš in notranji, kamor se moraš vklučit ob konicah zelo prometna.

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.623
208
63
Kranj
Corvette: to imaš prav, pri nas je vsako leto hujše, št. avtov raste vsako leto za 100+....Kranj, kjer skoraj ne rabiš avta...vse lahko urediš peš ali s kolesom in Kranvajem ipd.

kajn

Guru
5. okt 2007
2.777
1.611
113
Iskajoč brata
jaz pa mislim da je krožišče dobro zasnovano. Ta dvojni prehod pasov ki tako moti Mirsi-ja, je tam kjer je najmanjša količina avtomobilov.
V vse ostale smeri, ni dvojnih prečkanj.
popravite me, če imam napačno videnje

tesfalar

Fizikalc
1. nov 2008
1.125
83
48
Nimaš.
Mirsi pa mora iz Britofa pred Mercatorjem desno, pa čez semafor in pri Tušu spet na glavno cesto proti Škofji Loki. Ni druge.
V Bitnjah pa je bolj enostaven rondo, tam bo šlo brez drame.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.662
6.705
113
pri taščici
Nimaš.
Mirsi pa mora iz Britofa pred Mercatorjem desno, pa čez semafor in pri Tušu spet na glavno cesto proti Škofji Loki. Ni druge.
A ne bi bilo bolje da bi šel na AC kranj zahod, pa potem do izvoza kranj vzhod in se potem iz smeri Šenčurja zapeljal proti skofji loki?
;)

Luce

Fizikalc
3. sep 2018
406
60
28
Še v kontra smeri iz Škofje loke protu centru Kranja ... tudi "preživel" ;)

Tolk enga nakladanja o predpisih in ravno zaradi takih biserov, ki ne znajo vozit bo pokalo. Pojma nimaš kako se vozi. Najboljš, da vrneš izpit in se voziš z avtobusom dokler ni prepozno. Še enkrat si poglej kako si zvozil to krožišče pa ti bo mogoče jasno kaj si naredil narobe. Nisi nič boljši kot v prej priloženem posnetku na brniškem krožišču, tisti je imel vsaj izgovor telefon ti nimaš izgovora razen prazno glavo. Pa glej da tega ne ponoviš več, ker če te jaz nabašem te bom dvakrat nabasal! Takrat ne boš "preživel":gorjaca:

• Všeč mi je
Reactions: navlixx in mirsi

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.335
-2.710
113
Nimaš.
Ne. Mirsi bo iz Britofa najprej čakal, da bo prost zunanji pas, nato se bo pomaknil na zunanji pas, in tam čakal, še na prosto še na notranjem pasu.
Če bo kdo medtem ko čakam, kdo pripeljal iz Šenčurja po desnem pasu pa itak ne sme zapeljat v krožišče, ker je njegov pas že zaseden. Saj tudi tisti, ki je že v krožišču ima prednost pred tistim, ki se šele vključuje :) če bo naredil prekršek in vseeno zapeljal, bo pač malce počakal, toliko, da bo še notranji pas prost in mu naredim prosto pot. Saj če trdite, da gre tam najmanjša količina avtomobilov (2000+ na uro) ne bo trajalo dolgo :evil:

Tisto krožišče v Bitnjaj je pa stalo pol miljona. Za ta denar lahko kupiš 3 hiše s parcelo in ograjo okrog in asfaltiranim dostopom do vrat, Gradbeni dosežek tistega krožišča pa ne presega zahtevnosti gradnje samo ograje okrog teh hiš. (postavili par robnikov, hribček na sredi ter asfalt)

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.496
761
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Tolk enga nakladanja o predpisih in ravno zaradi takih biserov, ki ne znajo vozit bo pokalo. Pojma nimaš kako se vozi. Najboljš, da vrneš izpit in se voziš z avtobusom dokler ni prepozno. Še enkrat si poglej kako si zvozil to krožišče pa ti bo mogoče jasno kaj si naredil narobe. Nisi nič boljši kot v prej priloženem posnetku na brniškem krožišču, tisti je imel vsaj izgovor telefon ti nimaš izgovora razen prazno glavo. Pa glej da tega ne ponoviš več, ker če te jaz nabašem te bom dvakrat nabasal! Takrat ne boš "preživel":gorjaca:

In kaj sem po tvoje naredil narobe?

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Tolk enga nakladanja o predpisih in ravno zaradi takih biserov, ki ne znajo vozit bo pokalo. Pojma nimaš kako se vozi. Najboljš, da vrneš izpit in se voziš z avtobusom dokler ni prepozno. Še enkrat si poglej kako si zvozil to krožišče pa ti bo mogoče jasno kaj si naredil narobe. Nisi nič boljši kot v prej priloženem posnetku na brniškem krožišču, tisti je imel vsaj izgovor telefon ti nimaš izgovora razen prazno glavo. Pa glej da tega ne ponoviš več, ker če te jaz nabašem te bom dvakrat nabasal! Takrat ne boš "preživel"
Lahko razložiš? :sprasujemse:

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Saj tudi tisti, ki je že v krožišču ima prednost pred tistim, ki se šele vključuje :) če bo naredil prekršek in vseeno zapeljal, bo pač malce počakal, toliko, da bo še notranji pas prost in mu naredim prosto pot.
:aplauz::valjamse:
Tole je približno tako kot če zavijaš levo na prednostno cesto, ko je z leve frej zapelješ do sredinske črte na prednostni cesti in počakaš da bo z desne prosto. Če pride vmes kdo z leve, bo pač počakal, ker si ti "itak že na cesti" in imaš pred njim prednost. :aplauz:

Nazadnje urejeno:
  • Všeč mi je
Reactions: Corvette