V kolikšnem času poravnava /izplačilo avto škode ?

mercedes

Majstr
16. dec 2014
2.452
158
63
Pozdravljeni,

sedaj je cca dva meseca od cenitve avta po naletu divjadi . Zanima me , v kolikšnem času je nekje normalno da dobiš domov za podpisati poravnavo ??
Zavarovalnica Triglav.

Gre namreč zaradi plačila kleparju.

lp

1. avg 2016
18
0
1
Pozdravljeni,
večina zahtevkov je rešenih v roku do 45 dni od prijave, kadar gre za škode iz naslova avtomobilskega kaska pa običajno še hitreje.
V vašem primeru vam svetujemo, da pokličete cenilca, ki vam je izdal zapisnik o poškodbi, ter preverite, kje se je zadeva ustavila.

Lep pozdrav,
Zavarovalnica Triglav

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Zakaj pa poravnavo? Ne boš popravljal prek zavarovalnice, kjer bi Triglav direktno plačal izvajalcu? Mogoče cenilec čaka račun izvajalca, ker misli da popravljaš prek njih ...

mercedes

Majstr
16. dec 2014
2.452
158
63
Avto je že popravljen... Če sem prav razumel ,dobim jaz od zavarovalnice domov za podpisati in potem nakaže zavarovalnica kleparju. ??

Pa tudi v aplikaciji itriglav ,kjer imam vpogled v police vidim da je status pri tem škodnem spisu še vedno " v reševanju " .

lp

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Da, če si kleparju dal zapisnik in je on zavarovalnico zaprosil za temelj na podlagi zapisnika, potem bo zavarovalnica direktno nakazala izvajalcu na podlagi izstavljenega računa.

mercedes

Majstr
16. dec 2014
2.452
158
63
Še vedno se vrtimo ,koliko je nekje pričakovan čas zaključka škodnega spisa ? Oziroma ali dregati na zavarovalnico ali ne ?

lp

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Nikoli se nisem ukvarjal s tem. Cenilcu sem povedal kje bom popravljal avto, odstopno izjavo sem nesel v delavnico, kjer so jo izpolnili (zakaj bi se sam ukvarjal s tem, sem jo samo podpisal) in zadeva je bila zaključena. Do sedaj se ni nikoli delavnica obregnila, da ni bilo plačano... da malo potraja so pripomnili, ampak v isti sapi tudi da vedno in zagotovo so dobili plačano.

mercedes

Majstr
16. dec 2014
2.452
158
63
Pa kaj naj zdaj...se ubijem če me je klepar vprašal če sem že dobil papirje za podpisati ??

Sam pa tudi ne poznam sistema ,hvalabogu nisem reden gost zavarovalnic in kleparjev.
Lp

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
1. A ko si delal prijavo pri cenilcu te le ta ni vprašal kje boš avto popravljal?
2. Nisi dobil v roke odstopne izjave, katero bi moral izpolniti (podatki servisa, TRR za nakazil, podpis) in poslati nazaj?
3. Kot ti je bilo svetovano, preveri (pokliči) cenilca kje je težava... če ne bo odziva pa njegovega nadrejenega.

Načeloma pa take stvari lahko uredi tvoj agent in je IMHO za to tudi namenjen... ne da samo pibere premije in zasluži provizije.

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.261
4.843
113
Citat:
Uporabnik mercedes pravi:
Še vedno se vrtimo ,koliko je nekje pričakovan čas zaključka škodnega spisa ? Oziroma ali dregati na zavarovalnico ali ne ?

lp

Veliko neznank je v podatkih ki si jih podal... zato točnega odgovora ne moreš dobiti od nikogar tukaj...

V praksi pa je ponavadi, tudi napisano na dikunetih, da zavarovalnica izplača v 14 dneh od dne ko je prejela vso zahtevano dokumentacijo...,
Zakaj se je zataknilo;
so bile ob popravilu ugotovljene dodatne poškodbe ki niso bile vidne ob cenitvi?
je izvajalec pogodbenik zavarovalnice, s katero ima ustaljene postopke z zavarovalnico?
so dobil odstopno izjavo, ki si jo predal serviserju?
Je izvajalec podal vso potrebno dokumentacijo na zavarovalnico?
.....

Napiši točno kaj se je dogajalo, kaj je bilo ocenjeno, kaj si se dogovoril... drugače pa povprašaj na njihov škodni center/cenilca
in bodo preverili kje se zatika.... Če ti pa ne bodo dali jasnega odgovora, pa aktiviraj še agenta...

mercedes

Majstr
16. dec 2014
2.452
158
63
Drugi teden bom malo povprašal kleparja ... Ja ,drugače dela dosti za zavarovalnico...

Ne vem drugega, kot sem že napisal. Klepar je rekel da bom dobil domov za podpisati..
Ni problema povprašati po številki škodnega spisa na zavarovalnico, samo nebi rad da izpademo malo buteljni..
Načeloma je meni tako vseeno . Jaz imam avto zrihtan..

lp

mercedes

Majstr
16. dec 2014
2.452
158
63
Zaključek teme...Prejšnji teden prišla poravanava za podpisat..Verjetno so malo založili papirje..

lp