V katero avtopralnico vozite v MB-ju?

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.563
1.090
113
Titograd
Saj si dobil konkreten odgovor! Pač avtomatika v mb ni blagodejna za avtomobilske lake, zato če se preveč sekiraš greš na ročno.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.940
6.984
113
Ampak...tudi ročne delajo tako, da se zunaj opere preko avtomatike...tako sem vsaj jaz opazil.

Se sploh kje pere 100% ročno, torej par cigančkov okoli avta s gobicami v rokah?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.940
6.984
113
Potem sem imel prav? Ampak malcomX pravi, da je avtomatska...kar bi jaz tudi rekel da je, ker lahko kupiš žeton..razen..če pri ročnem pranju perejo študentje, pri avtomatskem pa šketke...lahko kdo to potrdi?

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Tudi mene to zanima kje v MB je ROČNA avtopralnica brez šketk, torej prvo ti ga z WAP-om opere potem pa dalje na roko?

DMX

Fizikalc
20. avg 2007
2.328
15
38
Jaz ne razumem tega, da tisti, kateri nočete peljat avtomobila v avtomatsko avtopralnico ne vzamete gobe in ostalega materiala pa si ga sami operete v ročni avtopralnici, katerih je zdaj že ko blata, saj ga sam 10x lepše operem kot pa oni tam + tega avto nima risov kot jih ima če ti oni čohajo s tisto krtačo po plehu. Sam porabim za to 3€, avto pa v 45 min spedinam v nulo zunaj in noter + tega pa se še zraven malo razmigam....

DMX

Fizikalc
20. avg 2007
2.328
15
38
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
To pa verjetno res ni tako težko razumeti, ali?

malo je že....imaš rad svoj avto, a da bi mu posvetil 45 min časa pa ne + tega sam vem, da sem ga očistil tak kot je treba
grims-1.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Mah, jaz ga operem za 2€ pri Ploju samo s wapom - ampak to deluje samo takrat, ko avto redno pereš (jaz tedensko), drugače se nabere kot en ''film'' umazanije, ki ga dobiš dol samo z drgnjenjem.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.940
6.984
113
Saj zunanjost avtomobila ni tako kritična, ga redno pere dež...notranjost je težje in bolj zamudno spucati...ampak če že vozim avto nekam, da ga očistijo komplet, potem je res bolje, da se ga pelje tam, kjer ga tudi zunaj operejo ročno.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Pri Ploju ti ga operejo not in zunaj ročno, vmes pa ti kavo zraven v lokalu častijo. Enako pri Šerbinku (tam ko so ročne pralnice, ne pri avtomatski).

Mark

Pripravnik
17. avg 2007
850
5
18
Avto perem v ročni avtopralnici irena na pobrežju (cesta Cesta XIV. divizije). Zadovoljen.

bles

Pripravnik
18. sep 2007
257
2
18
54
Citat:
Uporabnik ribicija pravi:
Tudi mene v City-ju več ne vidijo, pa naj si zapišejo, da je zato kriva nova direktorica. Ona je namreč pametna buča, ki je ugotovila, da imajo očitno izgubo s tem ko kakšen avto stoji dam dlje časa (do konca delovnega dne). Zdaj pa imajo pač manj strank. Prav jim je.

Sem danes videl napis, da z 15.9 zapirajo pralnico v garažni hiši.

bles

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Točno, preko ceste od Šerbinkove ročne avtopralnice je ena ročna - sem slišal, da so dobri, nisem bil sicer še tam (nazadnje sem bil tam ko sem bil star 4 leta in je bila še kemična čistilnica
grin1.gif
).

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Enostavno, od znotraj si vedno sam čistim avtomobil in to v nulo. Zunaj pa ga pač dam drugim prati ker imam slabe izkušnje s pranjem od zunaj. Na bivšem Passatu sem havbo slabo splahnil oz. je nekaj gori ostalo in sem si s kamenčkom zribal celotno havbo. Torej naredil več škode kot koristi in iz tega razloga avtomobila veni ne perem. Če pa bi ga pral pa bi si vzel čas in časa si pač v teh avtopralnicah ala Ploj ne moreš vzet niti nimam rad da me vsi zijajo iz lokala ven in da zadaj že drugi pritiskajo ki bi radi prali.... Druga zadeva pa je ta da če ga hočem doma prat morem kupit šampon, vosek, dobro gobo + voda in še veliko svinjarije je, se ne splača.

sonick

Polo 6n2 frajer
22. sep 2007
3.091
0
36
on the run
Tlko mam svoj avto rad, da vedno perem sam.........da ga v nulo spucam rabim cirka dve uri včasih malo manj včasih malo več........ampak to je res ono v nulo spucano....še reže med kraki pri alu felnah.....in od noter vsak detajl extra.....enkrat letno pa še polira pasta čez odleti.......

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.940
6.984
113
vsaka ti čast!

jaz bi mogoče kakšnega ferarija tako pucal, ampak še to zato, da bi zijali vsi ko budale
wink-1.gif