Uvoz iz Nemčije in cene

atomikkus

Pripravnik
10. nov 2010
32
0
6
Kupujem avto a se mi ravno ne mudi. Pa me zanima kakšne so vaše špekulacije glede cen zaradi tega DMVja. Dejstvo je, da so pri nas že iste cene lahko tudi cenejši avtomobili kot v nemčiji.
Ne razmem DMV-ja za dizle.
AMZS DMV Kaj ta davek za DMV sploh pomeni pri dizlih, zakaj je sploh napisan? Saj če je avto euro 4 se poveča davek za 2% če je pa evro 5 je pa davek isti, kot za bencinska. Za katere avtomobile se potem sploh upošteva davek za dizle?
17758-icon_confused.gif

Se sploh splača avto pripeljat iz Nemčijie? Ali je bolje počakat?

atomikkus

Pripravnik
10. nov 2010
32
0
6
Ma sj znam jest izračunat, samo zakon je glupo napisan. Pa bl me zanima, kako bo od zdej naprej z uvozih in cenah pri nas.

sad

Guru
24. avg 2007
21.192
9.826
113
Citat:
Uporabnik atomikkus pravi:
Ma sj znam jest izračunat, samo zakon je glupo napisan. Pa bl me zanima, kako bo od zdej naprej z uvozih in cenah pri nas.
Cene rabljenih avtomobilov bodo šle gor. Si zdej zadovoljen?

Bastard

Fizikalc
21. feb 2008
1.636
0
36
Dinos je že sedaj pr nas, ne razumem zakaj ljudje še naprej vozijo podrtije dol?

KURKOFF

Pripravnik
8. avg 2007
401
0
16
Da malo razsirim temo. Kako pa je z "uvozom" ali bolje receno z vnosom počitniške prikolice v SLO? Kot fizična oseba jo kupim v Nemčiji, tam plačam ceno z davkom ali brez? Po njo grem z osebnim avtomobilom torej potrebujem se preizkusnjo, verjetno nasa tretja tablica ne bo dovolj. In ce mi jo uspe celo spraviti čez mejni prehod Šentilj, me prinas čaka samo homologacijo in je to to ali se motim...
confused-1.gif

bero1

Majstr
2. sep 2007
2.916
116
63
mb+ -20km
Kupiš jo z ddv-jem, ker kot fizična ne moreš brez ddv.Z našimi tablicami je verjetno ne smeš peljat, dobiš pa v De normalno preizkušnjo.
Pri nas moraš homologacijo narest, kako pa je z DMV pri prikolici, pa ne vem.

Ice

Pripravnik
17. avg 2007
816
19
18
Si siguren? Trg je še vedno preveč nasičen poleg tega davčna na veliko piše kazni ter preverja za 5 let + za nazaj.

Ta teden sem kar nekaj info dobil da se kar nekaj firm zapira, kajti zgleda so bile kazni previsoke..nekateri celo do 400k €....Novi DMV je naredu malo čistke na tržišču, utaje davkov, neplačevanje davkov, dmv-ja itd...
Se mi zdi da bodo sedaj določene frme avte prodajale pod ceno samo da se bo prodalo, ampak to samo predvidevam. Vsekakor pa trg rabljenih vozil dokaj stagnira, saj glede na informacije katere imam od prodajalcev vozil. Zlati časi so vsekakor minili, edino če imaš 100k € za na stran potem se splača z tem ukvarjati, v nasprotnem primeru trenutno se z tem ne splača. Poleg tega banke niso več tako radodarne pri kreditih itd...

sad

Guru
24. avg 2007
21.192
9.826
113
Ej, pogledal sem v svojo vedeževalsko kroglo in cen bodo šle gor.
evil.gif

Sorry, pozabil prej napisat, sarkazem on. Kakršno vprašanje, takšen odgovor. Kdor bi vedel ta odgovor bi bil sedaj lepo že na sredi služenja tisoč EUR-čkov, ne pa po forumu se jajcal.