Uveljavljanje skrite napake

darwin

Majstr
17. avg 2007
681
459
63
Se strinjam, da je nesmiselno trošiti dodatne evre za pravno pomoč. Shit happens :zavijazocmi:
Ker je prodajalec fizična oseba, ta ni strokovnjak za vozila in kot tak ni dolžan vedeti, da ropotanje iz motornega prostora pomeni okvaro. Tako da tudi, če bi dokazal, da je bil ropot prisoten že pred prodajo, to ne pomeni, da je bila skrita napaka zamolčana.

luka51

Guru
16. avg 2007
15.028
6.327
113
Se enkrat tudi če je bil prisoten to v nobenem primeru ne more bit skrita napaka. Pa če je vedel al ne. Skrita napaka je tista ki je s pregledom pred nakupom ne ugotoviš.

• Všeč mi je
Reactions: sad

sad

Guru
24. avg 2007
21.958
10.654
113
In preden pljuvate po nekom, ki ga ne poznate : skrite napake se po zakomu lahko uveljavlja do 6 mesecev po nakupu avta. Tako da ne moralizirajte.
Noben ne pljuva, samo ti nočeš razumeti. Da k meni pride kupec po 4ih mesecih in mi teži, da se je vozil s čudnimi zvoki do zaribanja, ga samo odslovim.
Preberi si še enkrat post od Jabe. Če lekcija ni bila dovolj draga, jo lahko mirno podražite, bo potem morda bolj prijela. Bo pa še vedno enaka.
In ja, tudi za študentko je to poceni lekcija. Bo naslednjič morda tebe poklicala in morda tudi poslušala, ne pa kupila eno od največjih sranj od avta. Verjamem, pa da je bil seksy, pa še poceni.

mistique

Guru
16. jun 2009
14.741
2.454
113
Emona / Carnium
Najboljša možna šola. Investicija v lajf je to. Nikoli več se ne bo tako nasrala.
Treba je malo distance narediti in bo tudi pogled na situacijo bolj objektiven...morebitni slabi nameni prodajalca so popolnoma irelevantni.
Da narediš tak zajeb, moraš narediti več napak...ne posvetuješ se s fotrom je prva, druga slaba izbira vozila, tretja slaba izbira mehanika,...deluje kot impulzivna odločitev mladega dekleta, ki želi biti odrasla in samostojna :) in se pač uči in ji ne gre niti očitati kaj preveč...what is done is done.

ncnifrej

Guru
14. avg 2013
2.193
968
113
Hčerka je kupila rabljen avto (žal mimo mene) pred cca 4 meseci. Hitro po nakupu je motor pričel proizvajat čudne zvoke, katerih vzroka mehanik nikakor ni uspel odkriti.

1. Avto je ob nakupu delal
2. Napaka se je pojavila v casu njenega lastnistva
3. Peljala je enmu mojstru - in ne pooblascencu, ki ni odkril nic
4. Kljub ropotu je vozila naprej
5. Case closed..

edini nasvet ki ga lahko dam - ne mecte denarja v smer odvetnikov. Za dve obravnavi, “3 dopise” sem dal1700€.. pa sem tozil za 6k.. hvalabogu dobil

pa mehanik - kljub temu da mas z njim dobre izkusnje bi tole najbrz moral odkrit (sploh ce gre za znano napako na tem motorju/avtu).

• Všeč mi je
Reactions: BornSkeptic

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.499
4.388
113
Če je hči odvetnica se lahko gre tožarit, bo šola za življenje dejansko uporabna.

Skrita napaka med fizičnimi osebami no-go, opcija je "stvarna napaka" kjer pa je rok 8 dni od nakupa. Če v 8h dneh od nakupa ni bilo težav, potem skoraj ni opcije da iztožiš "pravico".

Sicer ne razumem, pri katastrofi tipa 1.6 VTi fotr in mehanik nista prišla do zaključka da bo totalka in je postal totalka? Pri teh motorjih so vsaj 3 konstrukcijske napake in vsaj dve sta vsaj delno rešljivi za majhen vložek, jasno pa zahtevajo izredni servis, ki je par 100 eur. Glede simptomov je tu bil problem v "ketnci", kar je dejansko dokaj poceni rešljivo, za razliko od problema pokanja glave in še huje pokanja bloka.