UV žarnica - "švarcliht"

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.507
7.696
113
ta v litiji ni bil dobljen zarad elektrike in cifre so dokaj tocne.

@malcomx
Ti ne locis proizvodnje in dilanja. Ce nekdo goji na veliko ne rabi sam dilat ker prodaja enemu al pa dvema. In so cifre o nekaj 10k cisto realne.

Ne bos verjel, ce govorimo o majhnih dilerji ki dilajo koncnim potrosnikom je dobljenih vec takih z belo kot pa z zeleno. a gre za nakljucje al ne pa ne bi vedel

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
Kakšen strah, tako jih pač dostikrat dobijo, sam se pa z mamili ne bavim
wink-1.gif

hgard

Guru
22. jul 2007
4.100
592
113
Tisti v Litiji je imel 75kW dizelski agregat, težak tri tone. Računalniško voden laboratorij je bil vreden 300.000 evrov, mesečni inkaso je bil 75.000 evrov. Imam na disku filmček iz 24ur, ker so se mi zdeli podatki fascinantni.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.507
7.696
113
Kaj pa je bilo računalniško vodenega? Laboratorij v litiji je bil tehnično povsem enak ostalim malce boljšim laboratorijem - imel je avtomatski vklop in izklop luči (ločeno vegetacija in cvetenje), imel je senzorje temperature in vlage in avtomatsko zalivanje (pazi - to pomeni samo prenos vode iz rezervoarja do medija (v tem primeru zemlja)). Vse ostalo so delali rocno in so imeli kar neka dela z zadevo. med drugim so morali stalno dobavljat kurilca za agregat. Pa inkaso je tko mal na uc ker je odvisen od cene ko so prodajali (ki pa se stalno spreminja). je pa v tem rangu blo ja.
Lahko bi bilo se boljse, cudi me, da ni bilo glede na to, da so sam projekt sicer zelo dobro zastavili (gledano skozi oci kriminalca).

Aja pa tud 300k eur ni bil vreden po mojem skromnem mnenju. 50k je bla bajta, agregat ne vem kok je bil, oprema not pa tud ni presegla 30k ker racunaj na kolicinske popuste =)

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.507
7.696
113
Jaz sem samo napisal, da njihov laboratorij v primerjavi z osalimi ni bil nic posebnega. Izstopal je samo po velikosti. Pa očitno si spregledal, da sem v tej temi že večkrat napisal da se da z gojenjem marihuane delati lepe denarce.

Nazadnje urejeno:

suzica

hođa
21. jan 2011
1.914
0
36
48
PLANET ČVIČK
Citat:
Uporabnik hgard pravi:
Tisti v Litiji je imel 75kW dizelski agregat, težak tri tone. Računalniško voden laboratorij je bil vreden 300.000 evrov, mesečni inkaso je bil 75.000 evrov. Imam na disku filmček iz 24ur, ker so se mi zdeli podatki fascinantni.
In potem je agregat crknu in so priklopili na elektriko črne barve...

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
75kW agregat, torej so kar nekaj kW naknadno kradli iz omrežja. Verjetno so skadili preveč lastne robe, da so šli v ta podvig...

suzica

hođa
21. jan 2011
1.914
0
36
48
PLANET ČVIČK
Moj kolega ima doma žago za razrez hlodovine in ima agregat, ki ga poganja od tovornjaka mašina------torej mora biti veliko kilovatov. Nuca jih pa približno 25kw.
Torej ni mus da so porabljali 75kw iz omrežja ...

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
da sem v tej temi že večkrat napisal da se da z gojenjem marihuane delati lepe denarce.

Da delaš sam vse, se neda. Da delaš sam in zelo malo je edino belinka matematično smotrna, kupiš, zamešaš, prodaš.

Ne pa kupiš, posadiš, čakaš, zalivaš, štromaš, obrezuješ, oplojuješ, obrezuješ, sušiš... Ni to to. Obrneš sto koke mesečno,
pa lahko komot kupiš stanovanje v pol leta na keš.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.507
7.696
113
ne vem kaj tocno bi ti obrezoval ampak ok...
smile-1.gif
ce delas super scrog na gosto, imas velik izkoristek prostora, en velik cvet na rastlino in mikro stebelce, res ne vem kaj bi obrezoval. Tudi ce si lesen in samo pustis rozi da raste, nimas kaj obrezovat. In ja sam lahko komot furas laboratorij kot je bil litijski.

Se enkrat: ti mesas proizvodnjo in prodajo. Nekdo ki ima laboratorij prodaja enemu ali dvema. In so zadeve in potrebe vnaprej dorecene. Iz tega stalisca se tudi ne izpostavlja kar za nekega mini dilercka ne mores rect. In ja, lastnik takega laboratorija glede denarja 10x preseze dilercka ki ga ti idealiziras.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.507
7.696
113
zelo slabo napisan clanek. Kar pa ni nic novega na 24kurah.

Hidroponicno gojenje pomeni da se za medij namesto zemlje uporablja voda ali pa medij ki ga zalivamo z vodo (t.i. Flow drain) gojenje. Ce rastlino primerno hranimo z umetnimi gnojili in vzdrzujemo ustrezen PH je boljsa rast kot ce bi bila rastlina v zemlji, vendar to ne vpliva na THC. THC je visji zaradi umetne svetlobe in zaradi vrste marihuane iz katere je mati rastlina.

Kar se tice elektrike: v 99% je policija tista ki na hisni preiskavi odkrije da nekdo krade elektriko. In ce ima nekdo stevec v hisi se po elektriki bolj malo ugotovi

mr_

Guru
20. sep 2007
9.437
2.784
113
V Weeds so odkrili tiste k so na podstresju gojili s termovizijo iz helica.
smile-1.gif

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.550
5.684
113
Zanč sm gledu Alaska state troopers.......tm jih tko lovijo da gledajo ledene sveče na zunanjih prezračevalnih ventilatorjih
smile-1.gif
K pozim tok rastejo da težko sprot pucaš

Nazadnje urejeno:

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.550
5.684
113
Citat:
Uporabnik ThorZEN pravi:
Prešteje vse porabe števcev na nekem vodu in primerja z glavnim števcem, razlika > xx kW -> gremo iskat packa. Dandanes, ko se odčitava marsikje že na daljavo, je še toliko lažje.

Kaj pa če ma celo naselje skupni traffo
sprasujem se.gif