Zakaj po policaji nebi kaznovali pijanih kolesarjev? Je treba tud tle pokasirat.Citat:
Uporabnik keber pravi:
Ne, govorim o tem, ko policija ustavlja naključno izbrane mimoidoče za brezveze in jim daje pihat. S tem bodo dejansko spravili kakega pijančka s kolesa nazaj za volan, ker kot kaže zadnje čase ustavijo več vinjenih kolesarjev kot pa avtomobilistov, ker je to plicajem očitno precej lažje.Citat:
Uporabnik predator pravi:
Jaz bi rad, da ko se avtomobilistom prižge rdeča, da to velja tudi za kolesarje.
Tako vinjen na biciklu kot vinjen za volanom kršita isti člen zakona zakon in je čisto razumljivo, da dobita enako kazen.Citat:
Uporabnik keber pravi:
In naj mi nekdo pove eden pameten razlog, zakaj je 1200 € kazni vozit vinjen na biciklu enakovredno vozit vinjen za volanom. Oz hodit vinjen peš. Ker če imajo policaji ob vikendih ponoči res nimajo drugega dela, da bi namesto že kar normalnih voženj vseh vozil v rdečo luč (kar je bolj nevarno) ustavljajo naključno izbrane kolesarje na kolesarskih stezah, potem se moram res strinjat s sintičem o navadnem inkasanstvu.
Če lahko na slepo ustavljajo avtomobiliste, ne vidim razloga, zakaj nebi tudi kolesarje in pešce.Citat:
Uporabnik keber pravi:
Torej nimaš nič proti, da začne policija ustavljati še vinjene pešce, ki hodijo po pločnikih? Ker lahko tudi njim dajo kazen 1200 in jih strpajo v maro pa prespat na policijo.Citat:
Uporabnik kamela213 pravi:
se strinjam, da je treba delati na tem da se poveča delež kolesarjev, samo ne na račun varnosti in reda.
Nič nimam proti, da se ustavljajo kolesarji, ki delajo očitne prekrške (vožnja v rdečo, vijuganje po cesti itd), ampak kar na slepo ustavljati mimoidoče, tega pa niti v Skandinaviji delajo.
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Torej nimaš nič proti, da začne policija ustavljati še vinjene pešce, ki hodijo po pločnikih? Ker lahko tudi njim dajo kazen 1200 in jih strpajo v maro pa prespat na policijo.
Nič nimam proti, da se ustavljajo kolesarji, ki delajo očitne prekrške (vožnja v rdečo, vijuganje po cesti itd), ampak kar na slepo ustavljati mimoidoče, tega pa niti v Skandinaviji delajo.
Citat:
Uporabnik kamela213 pravi:
pešcem 1200EUR in pridržanje... si zihr da bereva isti zakon?
Citat:
43. »udeleženec cestnega prometa oziroma udeleženka cestnega prometa (v nadaljnjem besedilu: udeleženec cestnega prometa)« je oseba, ki je na kakršen koli način udeležena v cestnem prometu;
Kam, misliš, da spadajo pešci?Citat:
(1) Policist sme zaradi ugotovitve, ali ima udeleženec cestnega prometa v organizmu alkohol ali več alkohola, kot je dovoljeno, izvesti preizkus s sredstvi ali napravami za ugotavljanje alkohola.
Čakali smo taksi, na drugi strani ceste se je peljal kolesar po kolesarski stezi. Nekega vidnega prekrška ni naredil. Nato vidim marico, ki se pelje normalno po cesti že mimo kolesarja, nenadoma prižge lučke in sireno, obrne sredi Dunajske in se zapodi za kolesarjem ter ga ustavi.Citat:
Me pa še vedno zanima, kako veš da so tistega kolesarja na slepo ustavili? Pač veš ane
Morda so res.Citat:
Uporabnik Numy pravi:
A si jim tudi na radio vezo prisluškoval? Morda so pa ukrepali zaradi kakšne prijave.
Meni se pa zdi kazen kolesarju povsem sorazmerna s kaznijo za avtomobiliste, za vse oba sta pa kazni močno previsoki.Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
razlogov ustavitve kolesarja je lahko veliko, tudi kontrola psihofizicnega stanja voznika kolesa. Tudi meni se kazen zdi nesorazmerna glede na vozilo, saj je zakonodajalec pri ostalih krsitvah za kolesarje predvidel priviligirano obliko sankcij, torej nizje kazni
Citat:
Uporabnik keber pravi:Morda so res.
Morda pa niso. Ko pač na jutranji črni kroniki Vala 202 slišiš enega dne, da so zaradi alkohola pridržali 8 ljudi, od tega 7 biciklistov, se vprašaš, ali je res v Sloveniji bolj varno pijan voziti z avtom.
Bodo bolj napolnili proračun, kar je tudi glavni namen zakona, policaji pa tak zakon izvajajo,Citat:
Uporabnik keber pravi:
In kaj bodo dosegli s tem, če lažje kaznujejo kolesarja namesto avtomobilista?
Kaj misliš?
In zakaj misliš da bi morali bit kolesarji drugače obravnavani kot avtomobilisti?Citat:
Uporabnik Ted pravi:
Tudi sam sem že videl ustavljanje kolesarjev ponoči, ustavljeni so bili brez razloga. Videl sem tudi policiste, ki so ponoči stali na križiščih v bližini lokalov in ustavili vsakega kolesarja, ki se je peljal mimo. Očitno jim je to zlata jama, policija izkorišča člen v zakonu za lahek denar. Neupravičeno, kaj pravi statistika o pijanih povzročiteljih nesreč na kolesu?