Ustavljanje kolesarjev na kolesarski z marico

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.092
16.262
113
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
In ja, kazni so za vse jasne.

relativen offtopic a vseeno - kakšna bo torej kazen za zidarja, tovšakovo, itd.?
tongue-1.gif

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
če je kolesarska steza potem ne?
Kera bedarija, če je to res. Ker potem se z avtom iz stranske ulice, ko je na cesti ogromno kolesarjev nikakor ne moreš vključit v promet ali pa čakaš po par minut. Potem ko je že vse fraj se pa najde kolesar, ki vozi v napačno smer in spet čakaj itd...
uf-1.gif

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
Citat:
Uporabnik predator pravi:
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
Kera bedarija, če je to res. Ker potem se z avtom iz stranske ulice, ko je na cesti ogromno kolesarjev nikakor ne moreš vključit v promet ali pa čakaš po par minut. Potem ko je že vse fraj se pa najde kolesar, ki vozi v napačno smer in spet čakaj itd...
uf-1.gif

jah nimaš kej. kaj pa če bi bilo ful pešcev? isto moraš čakat!

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.092
16.262
113
ciljal sem sicer na drugo stvar a vseeno, tud to dvomim da bi skasirala, kaj šele plačala, kljub temu da jima je to drobiž
smile-1.gif

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
uf-1.gif

jah nimaš kej. kaj pa če bi bilo ful pešcev? isto moraš čakat!
Ja, ampak pri pešcih k šibajo 7km/h se najde kakšen in se usavi te spusti. Kolesar leti 20km/h s slušalkami v ušesu ali pa tipka na telefon.
Pač to je zame eden večjih debilizmov, da se kolesarji ne rabijo ustavljat pri rdeči luči. Hitrsoti imajo tud dost velike. Včasih tudi pešci čakajo na pločniku pred kolesarsko stezo in jo morajo prečkat, če hočejo sploh it čez cesto pri zeleni, kolesarje to seveda ne zanima , on leti naprej v svojem tempu, jeboga điro di ljubljana

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
ja to je čisto res. Ampak sej vidiš, da nekaterim je težko prilagodit hitrost na razmere na cesti. Sej pravim - kolesar je isto kot avto, le da je manj materialne škode ob trku. Pač kolesarji tega še niso dojeli. In čez prehod bi morali iti z zmanjšano hitrostjo + da se prepričajo, ali jih je voznik sploh opazil. Sej je čedalje več kolesarjev, k so postali tud na to pozorni, sam še vedno so pa pacienti, k imajo v glavi - sej imam prednost BMK - potem ima pa pol glave na stebričku od avta je pa vse narobe... Ja, sej bo šofer kriv, sam on bo pa brez pol glave. Ful mu je prednost pomagala!

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
a ja... pol je treba vsa pravila spreminjat! in verjemi, da je tako kot je zdej, najbolje! a ti bi rad, da še en interval uvedejo za kolesarje??? dej nehi no! raje počakamo, pa je!

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Jaz bi rad, da ko se avtomobilistom prižge rdeča, da to velja tudi za kolesarje. Recimo na izhodu iz Petrolovega BS na Tivloski včasih nastane taka kolona, da se vse zabaše. Če bi kolesarji imeli rdečo takrat, ko ji imajo avtomobilisti te kolone nikoli ne bi bilo, pretočnost prometa se poveča itd...

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.095
1.271
113
42
Ali ap na navadnem prehodu, avti se mi ustavijo kolesar pa kot da je slep bi me kr najraje zbil. Itak pa sovražim kolesarje brez luči zvečer, kolesarje ki divjajo po Čopovi, kolesarje ki vozijo po narobni strani

tgrzan

Majstr
21. feb 2009
3.800
278
83
Največja slovenska vas
Itak pa sovražim voznike, ki svoje jeklene konjičke puščajo sredi kolesarske steze, ki ne upoštevajo znaka za neprednost in se ustavijo na kolesarski stezi, ko se vključujejo v promet, voznike, ki objestno prevozijo prehod za pešce, čeprav na pločniku stoji pešec, ki si ga želi prečkati.

Sovražim pešce, ki se sprehajajo po Čopovi s slušalkami v ušesih kot da so edine osebe tam, sovražim jih ker hodijo po kolesarskih stezah,...

Bla, bla, bla...

V resnici nobenega od zgoraj naštetih ne sovražim, samo hotel sem pokazati, da lahko pri vseh, ki so vljučeni v promet najdeš nekaj kar ti ne bo všeč.

Ravno zaradi tega je potrebno človeku na mestu povedati, da počne nekaj narobe, ne pa tukaj pisarit kako ... so in kok jim .... mater ... Pač na mestu samem pojasniš nekomu, ki misliš, da je v prekršku, da nekaj počne narobe.

Glede ustavljanja kolesarjev, se mi zdi edino pravilno, saj kot soudeleženci v prometu lahko naredijo (-mo) veliko težav z alkoholiziranostjo... Hipotetičen primer: Pijan kolesar, pade iz kolesa na cest oz. ker vozi malo cik-cak se ponesreči zapelje na celovško. Ne ogrožamo samo sebe, ko smo pijani na kolesu, temveč tudi ostale, zato je pač potrebna rutinska kontrola, kot pri vozilih motornih vozil.

masterr

Fizikalc
14. apr 2010
1.502
0
36
ok. Cerkno
Jest sem zadnjič pripeljal izza ovinka, nasprot pa trije kolesarji, ki jih je bilo čez celo cesto, jaz zavijem v breg (mal porajsal odbijač), ampak kolesar je k sreči ostal cel.
Vedno se prilagajam na cesti, pa če najebe moj avto v glavnem, da se varno vse konča.

Viper

Pripravnik
31. okt 2011
443
1
16
ku.tac jaz bi zanalašč povozil!
pol pa ga zavlečem še v potok da ga ribe požrejo.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Jaz bi rad, da ko se avtomobilistom prižge rdeča, da to velja tudi za kolesarje.
Saj velja.
Sicer pa nisem hotel, da se zdaj začne tukaj splošna gonja proti brezobzirnim kolesarjem, ki gredo tudi meni na živce.

Ne, govorim o tem, ko policija ustavlja naključno izbrane mimoidoče za brezveze in jim daje pihat. S tem bodo dejansko spravili kakega pijančka s kolesa nazaj za volan, ker kot kaže zadnje čase ustavijo več vinjenih kolesarjev kot pa avtomobilistov, ker je to plicajem očitno precej lažje.

In naj mi nekdo pove eden pameten razlog, zakaj je 1200 € kazni vozit vinjen na biciklu enakovredno vozit vinjen za volanom. Oz hodit vinjen peš. Ker če imajo policaji ob vikendih ponoči res nimajo drugega dela, da bi namesto že kar normalnih voženj vseh vozil v rdečo luč (kar je bolj nevarno) ustavljajo naključno izbrane kolesarje na kolesarskih stezah, potem se moram res strinjat s sintičem o navadnem inkasanstvu.

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Na glavni magistralni cesti je zelo priporočljivo gledati mojstrovine prejšnjih stoletij. Skupina je pa tipični primer Indurajnov. Vse njihovo
grin1.gif

Ted

Guru
8. sep 2007
1.712
588
113
S tem manevrom te je "prelisičil" da nisi šel mimo njega 30cm kot je navada pri nekaterih voznikih ampak meter ali 2. Verjetno še nisi imel prilike izkusit kako je ko te na 10 kilskem kolesu na 30 cm prehiteva šlepar in te vakum vleče pod prikolico... Od te izkušnje naprej si tudi sam vedno privoščim zakonsko oddaljenost 1m od roba.
V praksi je pač tako, da bo voznik kolesarja ki vozi tik ob robu cestišča prehitel tudi če mu na relativno ozki cesti pride nasproti drugo vozilo. Če pa bo kolesar cca. 1m od roba pa bo voznik počakal, da nasproti vozeče vozilo odpelje mimo in nato prehitel kolesarja.

Glede policije in ustavljanja kolesarjev pa lahko rečem katastrofa - očitno je to postal nov šport v Ljubljani. Tudi zakonsko je zadeva nevzdržna, kako je lahko enaka kazen za vožnjo pod vplivom alkohola v avtomobilu in na kolesu???? Kolesar ne ogroža drugih kot samega sebe medtem, ko je pijan voznik predvsem grožnja drugim udeležencem v prometu. Zakonska sankcija je v velikem nesorazmerju z dejansko grožnjo varnosti v prometu in povsem neustrezna. Enako velja za ostale sankcije proti kolesarjem. Namesto da bi povečali delež kolesarjev v mestih in s tem znižali CO2 in druge izpuhe ter hkrati izboljšali zdravstveno stanje dela populacije ta del populacije nesorazmerno kaznujemo zato ker se obnašajo okoljevarstveno in skrbijo za lastno gibanje.

O tem kakšno je stanje kolesarske infrastrukture v mestih pa mislim da ni treba preveč razglabljat, ker je katastrofalno - od tod tudi velika večina kršitev predpisov iz strani kolesarjev.

kamela213

Fizikalc
9. mar 2011
1.102
45
48
hmm... katere ostale nesorazmerne sankcije za kolesarje si pa imel še v mislih? edina po mojem mnenju je ta za alkohol, zdej pa možno tudi da sem kako tako nesorazmerno spregledal.

se strinjam, da je treba delati na tem da se poveča delež kolesarjev, samo ne na račun varnosti in reda.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik kamela213 pravi:
se strinjam, da je treba delati na tem da se poveča delež kolesarjev, samo ne na račun varnosti in reda.
Torej nimaš nič proti, da začne policija ustavljati še vinjene pešce, ki hodijo po pločnikih? Ker lahko tudi njim dajo kazen 1200 in jih strpajo v maro pa prespat na policijo.
Nič nimam proti, da se ustavljajo kolesarji, ki delajo očitne prekrške (vožnja v rdečo, vijuganje po cesti itd), ampak kar na slepo ustavljati mimoidoče, tega pa niti v Skandinaviji delajo.