USB TV kartica Gigabyte

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.156
3.628
113
Marlbor
Ker je v službi včasih malo dolgčas, bom napavil usb tv kartico. Zanima me, če bodo te tv kartice brez problema "špilale" takrat ko preklopimo na digitalno tv? Predvidevam, da bo delalo, ampak prej vseeno vprašam.
smile-1.gif

Gledam pa recimo, aktualno ponudbo v spletnih trgovinah Gigabyte GT-U8000 za slabih 50€ in pa cenejšo varianto Gigabyte GT-U7200 za 33€.

Je kakšna bistvena razlika med njima?

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Potrpi par dni, dva clana foruma sta pred kratkim omenila, da sta nabavila USB DVB-T tuner iz Kitrajske (13 evrov za kos s postnino vred), ostali cakamo na njuno porocilo.

Razumno je pricakovati, da je v HW opravljen samo sprejem in demodulacija streamov, v SW pa dekodiranje vsakega streama, torej nacelno ni nobene ovire, da bi tisti tunerji podpirali MPEG-4, ce so na voljo ustrezni driverji. Pocakamo toliko, da sporocijo kako deluje, potem pa v nabavo, razen ce se ti neznansko mudi ...

Narkotik

Pripravnik
17. sep 2007
507
0
16
Evo, bom pa kar tukaj napisal. Tuner s kitajske sem dobil včeraj, in moram priznati- deluje out of the box
cheer.gif

Edino priloženo antenco sem moral imeti na odprtem (pričakovano) da mi je lovilo, in prestavljanje programov je dokaj počasno.

Bom jutri še malo screenshotov naredil.
cheer.gif

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Kitajci imajo zastonj postnino, tako da tukaj ni kaksne silne matematike, razen ce se ti mudi in je Avstrija blizu ...

frisk

Pripravnik
25. sep 2007
735
18
18
Domžale
vprašanje enga telebana
redface-1.gif

A poleg tega rabiš še klasično tv kartico al je tale dongle All-in-one?

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Za DVB-T je to vse, kar potrebujes (no, poleg racunalnika seveda). Boljsa antena ti bo tudi prisla prav.

Pbutec

20. jul 2007
15.156
3.628
113
Marlbor
Tako, nabavil sem Gigabyte GT-U8000. Uporabljam v Ormožu, kjer mi lovi samo digitalni signal za HR1, HR2, Hr.RTL, Nova. Analogni signal ne najde nič. Pa sedaj ne vem, če je to normalno, da je digitalni signal dober za te 4 programe, analognega pa ni? Ali je hrvaška že čisto prešla na digitalno tv?
O slovenskih programih ne duha na tem področju.

GSMobil

Fizikalc
6. jan 2008
2.514
6
38
Pbutec: za sprejem DVB-T signala na področju Ormoža (še) nimaš sreče očitno...
884844-neimenovana.PNG

Priponke

• 884844-neimenovana.PNG
    884844-neimenovana.PNG
    903,7 KB · Ogledi: 184

jest5

Guru
18. avg 2007
25.929
-8.633
113
GT-U8000 je znana tudi po pregrevanju pri predvajanju digitalnega signala-po določenem času se poslabša sprejem, ko se ohladi znova dela normalno

jest5

Guru
18. avg 2007
25.929
-8.633
113
Ne vem no, tako sem bral po raznih testih in komentarjih po forumih. Ravno zaradi tega je potem nisem nabavil
tongue-1.gif

Pbutec

20. jul 2007
15.156
3.628
113
Marlbor
V tem času nisem opazil nobenih težav glede pregrevanja in slabšanja signala, čeprav sem na območju slabe pokritosti. Pa zadeva laufa približni 6-7ur neprekinjeno na dan.

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.251
327
83
Jaz imam tudi iz Delaextreme-a tako za 14,99 EUR. Dela BP iz prve. Zdaj čakam da po pošti prispe še vmesnik med tamalim vtičem za anteno ki je na USB ključku in tavelikim priključkom za anteno, da bom navadno anteno gor obesu (v Lj mi s to priloženo antenco ne potegne signala, blizu Krvavca najde normalno vseh 8 kanalov). Z drajverji ni težav - niti restarta ne rabiš, ta priložen blazetv dela normalno, snema tudi kul - cca. 10mb na minuto zajema mi naredi. Tudi z VLC-jem dela brez težav, tako da lahko tole zadevo samo priporočim. Aja, v XPjih preizkušeno. Dobavni rok ene dobre 3 tedne.
Sedaj čakam da na DX-u ponudijo Scart DVB-T tuner z mpeg4 dekodirnikom. Sem našel samo z Mpeg2 zaenkrat, čeprav na chinavasion imajo že 2 z mpeg4 - če je kdo za group buy jih moramo vsaj 100 komadov naročit - to bo pa cenovno že tam pri ene 20 ali več eurih z dostavo, kar je še vedno ugodno glede na naših 80 eur kolikor podobna jajca prodajajo pri nas. No upam da bodo v ene 3h mesecih tudi že posamično dobavljali, ali pa se bo našel kak domač uvoznik.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Jaz sem zaradi tveganja mehanske poskodbe in gretja zunanjega tunerja nabavil takega na PCI. Cena pri nas je 36 EUR, vsebuje tudi analogni tuner in FM radio (radia nisem preizkusal, ga ne rabim), zraven pride precej velik daljinski upravljalnik, katerega nisem preizkusal, ker ga ne potrebujem za visenje pred racunalnikom (bi pa prisel prav, ce bi bil to HTPC) in kartica deluje super. Zacuda imam celo v sobi s tisto prilozeno anteno dovolj dober signal DVB-T (ko je konstelacija planetov ravno pravsnja, sicer so kocke ali celo mrkne signal), ceprav sem pricakoval, da bo nula, ker sem lociran na napacni strani hise. Bom preizkusil v kratkem boljso anteno, takrat bi moralo delovati ves cas, torej ne glede na to kaj se dogaja v sobi.

Najbolj je zanimivo koliko so se izboljsali analogni tunerji odkar sem to nazadnje uporabljal, pa je zadeva videti precej bolj cenena kot tisti tuner takrat, in v ohisju PCja je zagotovo precej vec motenj, kot jih je bilo takrat (dodatni ventilatorji, precej visje frekvence delovanja komponent, visja poraba). Zaenkrat imam tako prikljuceno kar analogno kabelsko.

En minus: TTX nima jugokvak ali pa jaz ne vem kako do njih, nisem se poglabljal v to, tudi sicer ima racunalo US layout, pa ga morda to zmede.

Drugi minus: ocitno se v prilozenem Presto ! PVR (program za gledanje TV) ne da nastaviti vrstnega reda programov, zato moras preziveti s tistim, kar ti program vsili. Lahko zmeces ven kanale, ki ti niso vsec, lahko jih preimenujes (ne zna sam pobrati imen iz TTXa ali kjekoli pac ze), ne mores pa spremeniti vrstnega reda.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
a se lahko preko tega ulovi tudi kak radio?
kako bi se dalo v lj gledat še hrt programe?
ali tudi vam slika na trenutke malo zamenja odtenke v zeleno?
jst sem nabavil na dealextreme in sem bil presenečn kak je vse s parimi kliki in v prvo delalo:)