Jaz sem zaradi tveganja mehanske poskodbe in gretja zunanjega tunerja nabavil takega na PCI. Cena pri nas je 36 EUR, vsebuje tudi analogni tuner in FM radio (radia nisem preizkusal, ga ne rabim), zraven pride precej velik daljinski upravljalnik, katerega nisem preizkusal, ker ga ne potrebujem za visenje pred racunalnikom (bi pa prisel prav, ce bi bil to HTPC) in kartica deluje super. Zacuda imam celo v sobi s tisto prilozeno anteno dovolj dober signal DVB-T (ko je konstelacija planetov ravno pravsnja, sicer so kocke ali celo mrkne signal), ceprav sem pricakoval, da bo nula, ker sem lociran na napacni strani hise. Bom preizkusil v kratkem boljso anteno, takrat bi moralo delovati ves cas, torej ne glede na to kaj se dogaja v sobi.
Najbolj je zanimivo koliko so se izboljsali analogni tunerji odkar sem to nazadnje uporabljal, pa je zadeva videti precej bolj cenena kot tisti tuner takrat, in v ohisju PCja je zagotovo precej vec motenj, kot jih je bilo takrat (dodatni ventilatorji, precej visje frekvence delovanja komponent, visja poraba). Zaenkrat imam tako prikljuceno kar analogno kabelsko.
En minus: TTX nima jugokvak ali pa jaz ne vem kako do njih, nisem se poglabljal v to, tudi sicer ima racunalo US layout, pa ga morda to zmede.
Drugi minus: ocitno se v prilozenem Presto ! PVR (program za gledanje TV) ne da nastaviti vrstnega reda programov, zato moras preziveti s tistim, kar ti program vsili. Lahko zmeces ven kanale, ki ti niso vsec, lahko jih preimenujes (ne zna sam pobrati imen iz TTXa ali kjekoli pac ze), ne mores pa spremeniti vrstnega reda.