USB ključa PC ne spozna

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Ne rabiš biti genij.
Saj niti eden od teh programov ne deluje.
Imam Xplorer 16Gb najde verzijo čipovja to je pa tudi vse,flasha kdo ve kaj,saj je potem še vedno ista napaka.
Verbatim 8Gb se vklopi in čez sekundo izklopi in tako v nedogled in ni ga programa,ki bi to rešil.
Prenesel vse kar je mogoče iz neta in ni efekta.
Tako,da če je na USB samo porušena MBR tabela potem ti ga popravi,če je pa malo bolj resna težava pa so ti programi le igračke.
V vsakem primeru ti mora PC prvo prepoznat USB,ker če ga ne prepozna ga tudi program ne bo.
To je isto kot če imaš usb v avtu ti pa zaženeš v sobi program in upaš,da ti bo usb prepoznalo.

Wild

Pripravnik
5. okt 2011
203
0
16
Citat:
Uporabnik popotnik pravi:
V vsakem primeru ti mora PC prvo prepoznat USB,ker če ga ne prepozna ga tudi program ne bo.

Pa to jaz že skoz govorim, sam ene "brihte" kar lapajo da nevem kater program to reš :D
Avto brez motorja ne dela !! no sicer se pa pelje, ampak samo navzdol :D

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
Jaz imam pa problem, da mi ključka avtoradio ne prepozna več (prej mi ga je nekaj mesecev). Računalnik pa mi ga normalno prepozna. Ali si lahko s temi programi kaj pomagam? Da ne bom zastonj probaval bi raje kakšno mnenje prej slišal.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Ne še obupat,trenutno zaradi poškodovane roke ne morem odpret ključka.
Takoj ko bo možno bom probal še to in ti javim,če se je dalo popravit.
Tudi na mojem usb postane vtič,ki gre v računalnik vroč,možno da se je kak kontakt zrahljal zaradi toplote.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik JosipBroz pravi:
Jaz imam pa problem, da mi ključka avtoradio ne prepozna več (prej mi ga je nekaj mesecev). Računalnik pa mi ga normalno prepozna. Ali si lahko s temi programi kaj pomagam? Da ne bom zastonj probaval bi raje kakšno mnenje prej slišal.
Na PC dela OK?
HD tune Error Scan gre skoz brez napak?
Si mogoče formatiral v NTFS? Tega veliko naprav ne razume.

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
Sploh se ga nisem dotikal. Ko sem ga nabavil, sem dal gor za ene 2GB muzike in zadeva je normalno delala tako v avto radiju, kot na računalniku. Pozneje pa je začela na avtoradiju trokirat. Ko si ga nekajkrat iztaknil in dal nazaj noter, je še včasih delal. Sedaj pa ni variante. Avtoradijo ga ne prepozna (potem sem vso muziko dal na drug ključek in ta dela v avtu normalno), računalnik pa mi ga normalno prepozna.

Nisem še nič testiral ključka. Bom v kratkem.

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
Evo, sedaj sem pognal HD Tune error scan. Ni našel nobene napake.
Sem pa videl razliko med ključkoma, ko sem ju hotel formatirati. Problematični ključek ima privzeto datotečni sistem FAT32 (če kliknem na puščico mi ponudi še exFAT).
Drugi ključek, ki dela normalno, pa ima privzeti datotečni sistem FAT (ponudi pa še FAT32 in exFAT).

Kaj je razlika med FAT in FAT32?

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
To je odvisno od velikosti kjuča. FAT (FAT16, če smo natančni) je tam do 2GB, za večje ključe pa je FAT32.

Nazadnje urejeno: