Ure???

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

PrePro

Pripravnik
1. nov 2007
414
0
16
Criptus, v novembru si zapisal, da si si nabavil Aviator I. Kakšne izkušnje imaš z njo, tudi glede prehitevanja
smile-1.gif
?
Ta ura mi je že dalj časa všeč, med ruskimi najbolj. Nekaj časa sem imel celo screensaver s to uro (našel na poljot24.de), vendar je v zadnjem letu ali dveh, odkar občasno sledim tem uram, nisem nikjer našel. No, sedaj jo je mogoče kupiti celo v Sloveniji. Ful me vleče, da bi jo kupil. Hudič je to, dokler je nisem našel, sem si jo zelo želel in bi jo takoj kupil, zdaj, ko pa je tukaj, pa cincam. Ta ura nima safirnega stekla. Ali ima tvoja že kakšno poškodbo?

criptus

Pripravnik
1. maj 2009
202
0
16
Gorenjska
www.goronix.si
Citat:
Uporabnik PrePro pravi:
Criptus, v novembru si zapisal, da si si nabavil Aviator I. Kakšne izkušnje imaš z njo, tudi glede prehitevanja
smile-1.gif
?
Ta ura mi je že dalj časa všeč, med ruskimi najbolj. Nekaj časa sem imel celo screensaver s to uro (našel na poljot24.de), vendar je v zadnjem letu ali dveh, odkar občasno sledim tem uram, nisem nikjer našel. No, sedaj jo je mogoče kupiti celo v Sloveniji. Ful me vleče, da bi jo kupil. Hudič je to, dokler je nisem našel, sem si jo zelo želel in bi jo takoj kupil, zdaj, ko pa je tukaj, pa cincam. Ta ura nima safirnega stekla. Ali ima tvoja že kakšno poškodbo?

Ne mešat pleksi stekla z mineralnim. Mineralno zdrži veliko več, a safirno je vsekakor boljše. Ob normalni uporabi dalj časa kljubuješ praskam, večno pa žal ne...

Moja prask nima. Je pa res, da pazim na ure, saj jih snamem če se lotim kakšnega 'dirty' joba.

Točnost pa je odvisna od vremena, uporabe itd. Korigiram jo enkrat na mesec. J* ga, Heuerce ne reguliram sploh, ampak je tut koštala 10x več...

andmer99

Pripravnik
11. okt 2007
160
0
16
A ima slučajno kdo info, če je pri Weikhardu v Grazu tudi letos razprodaja na ure?

Običajno so imeli namreč reklamo že v začetku decembra na svoji spletni strani, letos pa ni ničesar...

Lonck

Pripravnik
13. okt 2007
131
10
18
Ravno na Silvestrovo sem dobil pošiljko in sicer
Seiko Prospex SBCM023,
Zanimivost pri njej je zmogljiv mehanizem - HEQ (High End Quartz). Točnost +- 20 sek / leto

še slika

SBCM023_1.jpg

vizzzi

Pripravnik
10. okt 2007
370
0
16
Če ima kdo namen kupit uro pri sten time, potem imam za prodat en darilni bon v vrednosti 100€. Dam ga za 90€.

Ure, ki sem jo želel vzeti pri njih trenutno nimajo na zalogi in niti ne znajo povedat, kdaj bo, zato jo bom naročil iz tujine (amzon.de), če seveda prodam bon.

vizzzi

Pripravnik
10. okt 2007
370
0
16
Glede na to, da ni bilo zanimanja za bon, sem pač vzel eno drugo uro. Zelo zadovoljen z nakupom.
cheer.gif

836367-46049065-260x260-0-0_Jacques+Lemans+Jacques+Lemans+Herrenuhr+Nevada+1+1.jpg

Priponke

• 836367-46049065-260x260-0-0_Jacques+Lemans+Jacques+Lemans+Herrenuhr+Nevada+1+1.jpg
    836367-46049065-260x260-0-0_Jacques+Lemans+Jacques+Lemans+Herrenuhr+Nevada+1+1.jpg
    14,6 KB · Ogledi: 331

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
ksz.

Že vrsto let imam Citizenko in čisto po pravici sem se kar malo razvadil. Malce sem si že ogledoval nove ure, ampak ne najdem ničesar pametnega, ki bi v celoti zadovoljilo spodnje pogoje (torej približno to, kar ima obstoječa ura).

- ohišje in pas iz titana (ura je zelo lahka, trpežna in ne dosti bolj hladna kot usnjeni paski (pač zaradi veliko manjše teže kot SS) )
- safirno steklo (je že imela par bližnjih srečanj z jeklenimi podboji in podobnim in vsi risi se končajo na robu stekla ter ne gredo naprej...super)
- neodvisna od menjave baterij (sončne celice, kinetični generator ali navijanje (??) )
- velik sekundni kazalec (dobro, to imajo praktično vse moške ure... samo ga rabim v poklicu)
- vodotesna najmanj 100m (da jo lahko umivam s tekočo vodo in milom)

Trenutno je tale (ne vem modela):

836650-IMG_4937%28Small%29.JPG

Kakšni predlogi?

836650-IMG_4937(Small).JPG

Priponke

• 836650-IMG_4937(Small).JPG
    836650-IMG_4937(Small).JPG
    33,2 KB · Ogledi: 326

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
sbda001j.jpg

jaz imam podoben seiko (ni iz titana) 10 let in sploh noce crkniti (poletno potapljanje, zimske plezarije in razbijanje ob kamnih, kopanje v kloru na bazenih...). bi pa tudi preizkusil kaj drugega ja.

Model je Seiko PROSPEX Automatic (SBDA001)

andmer99

Pripravnik
11. okt 2007
160
0
16
Odgovarjam kar sam, če bo komu koristilo: Weikhard v Grazu ima trenutno razprodajo, cene so spuščene za razne Seiko, Casio, Jacque LeMans in podobne ure.

Od bolj "pravih" ur ima zaradi opustitve programa na -30% Louise Erard ure, danes so imeli še par modelov iz serije Heritage in Le Carree....

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.400
235
63
Citat:
Uporabnik andmer99 pravi:
Odgovarjam kar sam, če bo komu koristilo: Weikhard v Grazu ima trenutno razprodajo, cene so spuščene za razne Seiko, Casio, Jacque LeMans in podobne ure.

Kakšnega ranga so bili popusti in so bili slučajno kakšni Tissot T-Touch Titanium Expert vmes?

LP,

Milan

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.